به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، روزنامه اینترنتی رای الیوم که در لندن به روز رسانی میشود در یادداشتی به قلم عبدالباری عطوان نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از خارج کردن نیروهای این کشور از شمال شرق سوریه منصرف شد و مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا از تقویت نیروهای این کشور در مناطق نفت خیز سوریه در الحسکه و شرق دیر الزور با اعزام تانکها و خودروهای زرهی برای جلوگیری از سقوط این مناطق به دست نیروهای دولت اسلامی (داعش) خبر داد.
سردبیر رای الیوم نوشت: ارتش سوریه که کنترل بیشتر اراضی این کشور را با حمایت روسیه به دست گرفته است، دیر یا زود کنترل شمال شرق سوریه و چاههای نفتی آن را به دست خواهد گرفت و آمریکاییها مجبور به عقب نشینی از این منطقه خواهند شد و کردها طبق معمول بیشترین زیان را خواهند دید و بعید نیست این اقدام باعث از سرگیری حملات ائتلاف سوریه و ترکیه علیه کردها و تسریع در از سرگیری اجرای توافقنامه آدانا شود.
عقب نشینی ترامپ بیانگر سردرگمی وی در مواضع مربوط به سوریه پس از فشارهای زیاد کنگره و برخی ژنرالهای ارتش آمریکا بویژه پس از انتقادات و اتهاماتی است که به علت رها کردن همپیمانان کُرد بویژه توسط سناتور «لیندسی گراهام» از مهمترین نزدیکان وی در حزب جمهوری خواه به ترامپ وارد شد.
نیروهای سوریه دمکراتیک که کنترل میادین نفتی سوریه در شرق فرات را در دست دارند، ظاهرا همچون «معلم خود» یعنی ترامپ در صدد چرخش غیر منتظره دیگر و بازگشت به آغوش آمریکا پس از امضای توافقاتی با دولت سوریه با میانجیگری روسیه هستند تا با آغاز حمله ترکیه به شمال سوریه برای ایجاد منطقه امن به عمق ۳۲ متری با هدف دور کردن آنها مرزهای ترکیه، مورد حمایت قرار گیرند.
این چرخش کردها، پس از مکالمه تلفنی ترامپ و مظلوم عبدی فرمانده کل نیروهای سوریه دمکراتیک در روز پنجشنبه صورت گرفت. ترامپ در این مکالمه تلفنی تاکید کرد نیروهای این کشور برای مدت طولانی در شمال شرق سوریه خواهد ماند.
بر اساس برخی گزارشهای خبری واصله از منطقه، مظلوم عبدی با استقبال از این تصمیم آمریکا، آمادگی خود را برای بازگشت به زیر چتر حمایتی آمریکا و متوقف کردن اقدامات خود برای بازگشت وی و نیروهایش به کشور مادری خود یعنی سوریه اعلام کرد. به طور حتم این اقدام باعث خشم سه کشور سوریه، روسیه و ترکیه خواهد شد و چه بسا این سه کشور در جبهه واحدی علیه نیروهای سوریه دمکراتیک و رهبران دولت خودمختار کرد قرار گیرند.
ترامپ نمیخواهد از افتادن ذخایر نفت و گاز سوریه به دست داعش جلوگیری کند بلکه میخواهد مانع افتادن این ذخایر به دست نیروهای دولتی سوریه شود و این کشور را از این ثروت (۳۵۰ هزار بشکه در روز) محروم کند و همچنین مانع استفاده از این ثروت برای رفع نیازهای سوریه به انرژی در درجه اول و همچنین استفاده از درآمدهای ان در طرحهای بازسازی در درجه دوم شود.
تصور نمیکنیم حضور نیروهای امریکایی در شرق فرات و سلطه انها و همپیمانان کرد آنها بر ذخایر نفت سوریه طولانی باشد و بعید نیست این مناطق هدف عملیات هجومی ائتلاف روسیه و سوریه یا حتی نیروهای بسیج مردمی عراق که در جبهه مقابل مرزها مستقر هستند قرار گیرد.
ترامپ فقط در فکر مال و ثروت است و رها کردن کردها فقط به یک علت ساده صورت گرفت، این که این افراد برای جبران بهای این حمایت همچون سران کشورهای حوزه خلیج (فارس) نظیر امارات و عربستان، پولی ندارند و بعید است ترامپ از طریق شرکتهای آمریکایی کنترل میادین نفتی و درامدهای نفتی آن را برای جبران هزینههای حضور نظامیان آمریکایی در خاک سوریه به دست بگیرد.
بازگشت مجدد کردها به اردوگاه آمریکا و خیانت آنها به روسیه و سوریه با وجود اینکه آمریکا بارها آنها را خوار کرده است، بار دیگر نشان خواهد داد نمیتوان به آنها و تعهدات آنها همچون معلم بزرگ آنها یعنی ترامپ اعتماد کرد.
متاسفانه برادران کرد از تجارب گذشته خود درس نمیگیرند و له له زنان در پی آمریکاییها و اسرائیلیها هستند و با آنها علیه اعراب، ترکها و اینک روسها در منطقه متحد میشوند.
ارتش سوریه که کنترل اکثر اراضی این کشور را با حمایت روسیه مجددا به دست گرفته است، دیر یا زود کنترل شمال شرق سوریه و چاههای نفتی آن را به دست خواهد گرفت و آمریکاییهای شکست خورده از این منطقه عقب نشینی خواهند کرد و کردها طبق معمول بیشترین زیان را خواهند دید و بعید نیست این اقدام باعث از سرگیری ائتلاف سوریه و ترکیه علیه کردها و تسریع در از سرگیری اجرای توافقنامه آدانا به عنوان مبنای این ائتلاف و هماهنگی شود.