پخش زنده
امروز: -
شهرستان مراغه جزو پنج منطقه فسیلی حیوانان مهره دار در جهان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت : تراکم بالای فسیل مهره داران 7 تا 9 میلیون ساله این منطقه را به بهشت فسیل شناسان تبدیل کرده است.
غلامرضا زارع افزود : کاوش ها مطالعات فسیلی در این منطقه فسیلی مراغه از 170 سال پیش آغاز شده و تاکنون فسیل های مهره دار بسیاری به دست آمده است.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته 8 کاوش تحقیقاتی در این منطقه صورت گرفته و حدود 2 هزار و 500 قطعه فسیل حیوانان مهره دار کسب شده است.
به گفته رئیس حفاظت محیط زیست مراغه، در این کاوش ها فسیل های منحصر به فرد انواع فیل ، زرافه ، بیر دندان شمشیری ، انواع گاوها ، آهو ، کرگدن و اسب به دست آمده است.
وی افزود: تحقیقات زمین شناسی و فسیل شناسی نشان می دهد که این حیوانات اجداد حیوانات امروزی در آفریقا است.
زارع گفت: جمجمه ، آج فیل ، فک و اندام های حرکتی حیوانان از جمله فسیل های کشف شده در کاوش های فسیل شناسی است و به منظور معرفی آنها موزه ای با 500 قطعه فسیل حیوانات مهره دار در کمراغه راه اندازی شده است .
وی اضافه کرد: در این موزه فسیل هایی کمیاب شامل شش گونه زرافه ، شش گونه فیل ، پنج گونه کرگدن و هشت گونه از اسب ها به نمایش در آمده است .
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه افزود: مرکز تحقیقات فسیل ایران در مراغه با 50 درصد پیشرفت نیمه تمام مانده است و تکمیل آن به 120 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
فسیل ها در منطقه مراغه در سطح 40 هزار هکتار پراکنده است که از این وسعت یک هزار و 200 هکتار به عنوان منطقه طبیعی و ملی به ثبت رسیده است.
این موزه بصورت دائمی در مرکز تحقیقات فسیلی ایران در شهر مراغه واقع در میدان مجلس این شهر برای بازدید علاقه مندان دایر است.
انجمن دیرینهشناسی ایران، روز سوم آبان را به عنوان روز ملی فسیل نامگذاری کرده است.