پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، قتل هولناک ۳۹ نفر در درون اتاقک آهنی یک تریلر یخچال دار در انگلیس به مطالبه افکار عمومی برای آشکار شدن ابعاد این جنایت و مبارزه با شبکههای قاچاق انسان مبدل شده است.
شاید کسی تصور نمیکرد تریلر یخچال داری که ۱۲ ساعت کنار خیابانی در شهرک صنعتی واتر گلید در استان اسکس انگلیس متوقف مانده بود ۳۹ نفر را در خود جای داده باشد که اکنون معلوم شد همه قربانیان اتباع کشور چین اند.
پلیس حدود دو بامداد چهارشنبه در پی تماسی تلفنی هنگامی خود را به این تریلر رساند که خیلی دیر شده بود و هر ۳۹ نفر از جمله هشت زن جان باختند و شاید عامل مرگ سرمای منهای ۲۵ درجه کانتینر این تریلر یخچال دار باشد.
رابینسون راننده بریتانیایی ۲۵ ساله تریلر حامل اجساد به اتهام قتل بازداشت شده است و تحقیقات پلیس از او که میتواند جعبه سیاه معماهای این فاجعه باشد ادامه دارد.
پانیا میلر معاون رئیس پلیس منطقه اسکس جایی که کامیون حامل اجساد در آن کشف شده است در جمع خبرنگاران گفت: تحقیقات جنایی آغاز شده است و باز جوییها از وی ادامه دارد.
دولت چین یک هیئت را برای کشف حقایق و بررسی ابعاد قتل ۳۹ شهروندش درون یک تریلر در انگلیس به این کشور اعزام کرده است.
سال ۲۰۰۰ هم در فاجعهای مشابه اجساد ۵۸ چینی درون کانتینر یک تریلر در بندر دوور در جنوب انگلیس کشف شد.
چهار سال پیش هم در اتریش اجساد ۷۱ نفر در یک تریلر یخچال دار کشف شده بود.
یک شهروند ساکن اروپا در مصاحبه با ما گفت: آنچه در این کامیون اتفاق افتاد موضوع جدیدی نیست بلکه چندین سال است که قاچاقچیان انسان افراد را درون کامیون یا تریلرهای یخچال دار به کشورهای اروپایی از جمله انگلیس میآورند و دولتها به جای مبارزه اساسی با این پدیده پس از وقوع هر فاجعه چند روزی به آن میپردازند و بعد ماجرا به فراموشی سپرده میشود.
وی افزود: تا زمانی که اراده قوی و مبارزه بنیادین با این پدیده شکل نگیرد نمیتواند انتظار داشت چنین جنایاتی تکرار نشود.
این شهروند ساکن اروپا گفت: برخی از مهاجران از کشورهایی به صورت قاچاق به اروپا مهاجرت میکنند که قدرتهای غربی با جنگ شرایط دردناکی را برای آنان ایجاد کرده اند که نمونه آن حمله نظامی به افغانستان، عراق و لیبی است.
نهادهای مبارزه با برده داری نوین در انگلیس بارها درباره افزایش فعالیت شبکههای قاچاق انسان در این کشور هشدار داده اند.
شبکههای برده داری نوین به ویژه افراد فقیر را از کشورهای مختلف با انواع وعدهها و با شیوههای گوناگون به کشورهای اروپایی از جمله انگلیس میآورند، اما به محض رسیدن به این کشورها با تهدید آسیب رساندن به اعضای خانوادههای آنان در کشور مبدا و نیز ایجاد رعب و وحشت از پیامدهای دستگیری، آنان را در مزارع از جمله برای تولید موادمخدر و در کارگاهها با دستمزد ناچیر و نیز دیگر مقاصد از جمله بردگی جنسی به کار میگیرند.
بر اساس برآورد نهاد بین المللی مبارزه با برده داری ۱۳۶ هزار نفر از جمله چند هزار کودک و نوجوان در انگلیس به صورت برده به سر میبرند که در پنج سال اخیر شمار آنان ۱۰ برابر شده است.
در آمد حاصل از قاچاق انسان در اتحادیه اروپا سالانه حدود چهار میلیارد یورو برآورد شده است.
نهاد بین المللی مبارزه با برده داری از دولتها خواسته به سهل انگاریها در مبارزه با برده داری نوین پایان دهند و در این باره مسئولیت پذیر باشند.
باصداها:
1 – پیپا میلز – معاون رئیس پلیس منطقه اسکس
2 – شهروند مقیم اروپا