پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی ۹۸: در ایام اربعین امسال، بیش از ۴۷۷ هزار نفر از خدمات بهداشتی، درمانی و تیمهای فوریتهای پزشکی در مرزهای کشور بهرهمند شدند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ آقای پیرحسین کولیوند گفت: در ایام اربعین امسال، بیش از ۴۷۷ هزار نفر از خدمات بهداشتی، درمانی و تیمهای فوریتهای پزشکی در مرزهای کشور بهرهمند شدند که از این بین، حدود ۲۸ هزار و ۹۰۰ نفر از آنها اتباع سایر کشورها بوده اند.
وی افزود: امسال خدمات کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی ۷۰ درصد، اعزام مصدومان و بیماران با آمبولانسهای زمینی اورژانس ۵۵ درصد و اعزام مصدومان با آمبولانسهای اورژانس هوایی به مراکز درمانی ۳ و نیم درصد نسبت به پارسال رشد داشت.
کولیوند گفت: امسال شاهد افزایش ۲۲ درصدی منابع انسانی و لجستیکی کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی بودیم و خوشبختانه در طول پیاده روی اربعین حسینی، هزار و ۱۰۰ دستگاه آمبولانس، ۴۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۱۵ فروند بالگرد و ۴ فروند بیمارستان هوایی، ۹ بیمارستان سیار، ۴ بیمارستان برای حوادث تروریستی، شیمیایی و میکروبی و ۲۰ دستگاه آمبولانس مجهز به تجهیزات حملات شیمیایی، میکروبی و تروریستی در مرزهای ۴ گانه کشور اعزام شده و ۱۷ هزار نیروی عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی، تیمهای مدیریت بیماریها شامل ۸۴۵ نفر، ۱۶۰ تیم بهداشتی و ۵۶ مرکز درمانی سیار نیز در خدمت زائران اربعین حسینی بودند.
رئیس سازمان اورژانس کشور افزود: در طول پیاده روی اربعین حسینی، بیش از ۲۹۵ هزار نفر از زائران اربعین حسینی به مراکز درمانی ثابت و سیار مراجعه کردند که منجر به بستری شدن ۱۶ هزار و ۷۰۲ نفر و ۱۶۲ نفر در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی ثابت شد. همچنین ۹۶۶ عمل جراحی در مراکز درمانی ثابت و سیار پیش بینی شده، انجام و خدمات بهداشتی و درمانی به ۲ هزار و ۹۷۱ مادر باردار ارائه شد.
رئیس کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی ۹۸ با بیان اینکه ۵۵۴ مصدوم و بیمار اعزامی از عراق به مرزهای ۴ گانه کشور منتقل شدند، گفت: ۳۲۵ مصدوم و بیمار توسط اورژانس پیش بیمارستانی به مراکز درمانی محل سکونت شان انتقال داده شدند. همچنین خدمات کمکهای اولیه روانشناختی به بیش از ۴۷ هزار نفر از زائران، ارائه شد.
آقای کولیوند افزود: در این مدت، بیش از ۶۵ هزار مورد بازدید توسط تیمهای بهداشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در داخل خاک ایران و ۲ هزار و ۲۳۷ مورد بازدید از موکبها و همچنین بیش از ۵ هزار و ۱۰۰ مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع غذا در ایران و بیش از هزار و ۲۰۰ مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع غذا در خاک عراق انجام شده شده که در نهایت ۵ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم مواد غذایی مشکوک معدوم شده است.
وی با اشاره به واکسیناسیون بیش از ۱۰۱ هزار نفر از اتباع کشورهای خارجی در ایران به منظور پیشگیری از شیوع بیماریهای مختلف، گفت: در ایران به ۱۴۷ هزار زائر ایرانی و خارجی و در عراق به ۲۷۶ هزار نفر آموزشهای لازم بهداشتی ارائه شده است همچنین ۲۴ هزار نفر از خادمان و مسؤولان موکب ها، آموزشهای لازم برای پیشگیری از بیماریها را فراگرفتند.
رئیس کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی ۹۸ افزود: با استقرار هزار و ۹۶۴ نفر در پایانههای مرزی برای کنترل سندرمیک بیماریهای واگیر و پایش دقیق اطلاعات بهداشتی و درمانی، شاهد کنترل دقیق زائران از نظر علائم سندرمیک بیماریها در کشور عراق و در مرزهای غربی و شرقی کشور و شیوع نیافتن بیماریهای واگیر در ایران بودیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ۴۹ درصد از خدمات درمانی ارائه شده به زائران در مرز مهران، ۱۶ درصد در مرز چذابه، ۱۰ درصد در مرز خسروی، ۴ درصد در مرز شلمچه و ۲۱ درصد خدمات نیز در سایر مرزها از جمله میرجاوه و آستارا به زائران ارائه شده است.
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به اعزام ۱۶۸ بیمار و مصدوم توسط ۱۵ بالگرد اورژانس هوایی به مراکز درمانی، گفت: این ۱۶۸ بیمار و مصدوم در ۹۳ مأموریت به مراکز درمانی منتقل شده اند که ۱۱۰ نفر از مصدومان مربوط به حوادث حوادث ترافیکی و ۵۸ نفر نیز مربوط به حوادث غیرترافیکی بوده است.
آقای کولیوند در پایان از همکاری معاونتهای مختلف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمانهای تابعه این وزارتخانه و همچنین ستاد کل نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان بهزیستی کشور، سازمان تأمین اجتماعی، سازمان پدافند غیرعامل کشور، سازمان مدیریت بحران کشور، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، سازمان بسیج جامعه پزشکی، سازمان پزشکی قانونی کشور، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، سازمان دامپزشکی کشور و همچنین ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی، قدردانی و تشکر کرد.