به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کابل، باغ داران افغان پس از چیدن میوهها از باغ خود آن را در کیسههای پلاستیکی بسته بندی میکنند و به طور نامناسب در اختیار مشتریان قرار میدهند، میوههای باغ داران افغان به وزن «سیر» یا «چارک» در بازار عرضه میشود، یک «سیر» معادل هفت کیلوگرم و یک «چارک» حدود دو کیلوگرم است.
ضعف اقتصادی باغ داران و نبود بسته بندی مناسب میوه در افغانستان موجب شده است که میوههای تولیدی این کشور بدون بسته بندی و به طور نامناسب به بازار عرضه شود و به همین علت قیمت آن در مقایسه با میوههای وارداتی این کشور بسیار پایین است.
از آنجا که کشور افغانستان مجهز به سردخانه نیست و زمینه نگهداری میوههای تازه افغانستان وجود ندارد و از سوی دیگر زیر ساختهای کشاورزی و باغداری این کشور سنتی و در سطح پایین قرار دارد، باغ داران افغان تلاش میکنند تولیدات میوه خود را هرچه زدوتر به بازار عرضه کنند تا از فاسد شدن آن جلوگیری شود.
اما در این وضع موجود، بندر چابهار ایران به کمک باغ داران افغان آمده است و دولت افغانستان تلاش میکند میوههای این کشور را از طریق چابهار به بازارهای هندوستان صادر کند.
«جان آقا نوید» سخنگوی اتاق بازرگانی سرمایه گذاری افغانستان گفت: برای نخستین بار حدود بیست تن انگور افغانستان از طریق بندر چابهار به هندوستان صادر شد و قرار است سایر میوههای این کشور نیز از این مسیر صادر شود.
وی افزد: بر اساس این طرح قرار است سیب و انار افغانستان نیز که مورد نیاز هندوستان است از مسیر چابهار صادر شود.
سخنگوی اتاق بازرگانی و سرمایه گذاری افغانستان، چابهار را مسیر امن و کوتاه برای صدور کالاهای ترانزیتی بویژه میوههای این کشور دانست و گفت: از سوی دیگر بین ایران و افغانستان تنشهای سیاسی که بر روند صادرات افغانستان تاثیر گذار باشد وجود ندارد.
«نوید» افزود: هم اکنون ایران بزرگترین شریک تجاری افغانستان است و هنوز هم ظرفیتهای زیادی برای افزایش حجم تجارت دو کشور وجود دارد.