به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ نخست وزیر انگلیس که در جلب نظر نمایندگان برای تصویب نهایی توافقش با اتحادیه اروپا برسر چگونگی جدایی ناکام مانده و با سد مخالفت مجلس روبرو شده است اکنون به انحلال پارلمان و برگزاری زودهنگام انتخابات میاندیشد تا بلکه نمایندگانی به مجلس راه یابند تا با او برای تحقق وعده اش در خروج هرچه سریعتر انگلیس از اتحادیه اروپا همراه باشند.
بر اساس قوانین انگلیس، دولت این کشور زمانی میتواند مجلس را منحل و انتخابات زودهنگام برگزار کند که دو سوم نمایندگان مجلس با ان موافق باشند. بر این اساس، نخست وزیر انگلیس با جرمی کوربین رئیس حزب کارگر، دومین حزب بزرگ انگلیس به گفتگو نشست، اما تا کنون نتوانسته است نظر وی را در این باره جلب کند.
نخست وزیر انگلیس، مدتها با تهدید خروج بدون توافق این کشور از اتحادیه اروپا که زیان بارترین گزینه برای انگلیس توصیف شده است تلاش کرد نمایندگان را در مسیر همراهی با خود سوق دهد، اما نمایندگان با تصویب طرحی، راه خروج بدون توافق این کشور از اتحادیه اروپا را بستند.
بوریس جانسون که بارها تاکید کرد تا ۳۱ اکتبر (نهم آبان ماه) انگلیس را از اتحادیه اروپا خارج میکند، مجلس را عامل محقق نشدن این وعده اش که بارها بر آن تاکید کرده، معرفی کرده است.
جرمی کوربین رئیس حزب کارگر دومین حزب بزرگ انگلیس با انتقاد از رویکرد دولت و مفاد توافقش، نخست وزیر این کشور را متهم کرد که میخواهد اجازه فعالیت دموکراتیک مجلس را در حسابرسی از دولت نادیده بگیرد.
رئیس حزب ملی اسکاتلند سومین حزب بزرگ انگلیس نیز که اساسا مخالف جدایی از اتحادیه اروپاست، رویکرد دولت را به چالش کشید. نیکولا استورجن گفت: به نظر من اکنون زمان برگزاری یک انتخابات عمومی و همه پرسی دوم بر سر برگزیت است و شاید بهتر باشد هر دو پی در پی برگزار شود.
نمایندگان مجلس عوام انگلیس سه شنبه شب پس از ساعتها بحث و گفتگو و پرسش و پاسخ، با ۳۲۹ رای موافق از مجموع ۶۲۸ رای، کلیات لایحه توافق دولت با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی جدایی از این اتحادیه را به تصویب رساندند، اما درخواست بررسی و تصویب فوری جزئیات این توافق در مدت دو روز را با ۳۲۲ رای مخالف رد کردند.
مخالفت مجلس در همراهی با جانسون برای برگزاری انتخابات زودهنگام ابهامات در فضای سیاسی این کشور و سرنوشت برگزیت را تداوم بخشیده است.