پخش زنده
امروز: -
فیلم «خانه پدری» با محدودیت سنی مثبت ۱۵، در گروه آزاد و سالنهای محدود به نمایش در میآید
آقای محمد مهدی طباطبایی نژاد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره چرایی نمایش فیلم سینمایی «خانه پدری» پس از ۶ سال توقیف افزود: این فیلم به زعم همه کارشناسان سینما یکی از بهترین کارهای آقای کیانوش عیاری و از برجستهترین آثار این سالهای سینمای ایران است که به دلیل دو نکته اصلاحی که باید انجام میشد و آقای عیاری نمیپذیرفت در این ۶ سال متوقف شده بود.
وی ادامه داد: پس از صحبتی که با آقای عیاری داشتیم پذیرفت که نکات مد نظر را اصلاح کند و به همین دلیل فیلم سینمایی «خانه پدری» شرایط نمایش در سینما را به دست آورد. این فیلم هم مثل هر فیلم دیگری اگر طبق قوانین و مقررات رفتار میکرد میتوانست فرصت نمایش را پیدا کند و اکنون این اصلاحات انجام شده است. از آقای عیاری تشکر میکنم که نقد و نظرها را پذیرفت و اکنون نمایش فیلم مشکلی ندارد.
آقای طباطبایی نژاد درباره نظر برخی از منتقدان مبنی بر خشونت حاکم بر کلیت فیلم و مناسب نبودن برای مخاطب گفت: ملاک برای ما شورای پروانه نمایش است، آنچه شورا درباره اش نقد داشت به طور کامل بر طرف شد. قضاوتها همیشه وجود دارد. ممکن است عدهای از فیلم خوششان بیاید عدهای نه؛ ملاک نمایش یا نمایش داده نشدن، قضاوت افراد نیست بلکه نظر شورای پروانه ساخت و نمایش است. این فیلم مراحل قانونی را طی کرده است و میتواند به نمایش در آید.
وی افزود: بخش خشونتِ اغراق شده و حساسیت بر انگیز فیلم اصلاح شده است و برای بخشهای دیگری هم که این گمان وجود دارد برچسب مثبت ۱۵ دارد، محدودیت نمایش دارد و در گروه آزاد به نمایش در میآید. به گمان من فیلم «خانه پدری» تأثیرگذار و در نقد تحجر است. این فیلم در نقد سنت و دین نیست. این فیلم در ابتدا به سفارش نیروی انتظامی ساخته شد.
آقای طباطبایی نژاد افزود: گمان میکنم باید بخشی از قضاوتهایی که درباره این فیلم میشود در مفهوم، فکر و تصور کلی (کانسپت) غیر از سینما درباره اش صحبت کرد. این فیلم تمامی شرایط قانونی برای نمایش را پشت سر گذاشته است و بامحدودیت سالن و سنی به نمایش در میآید.
وی در پایان گفت: از منتقدان خواهش میکنم قبل از اینکه فیلمی را ببینند درباره اش قضاوت نکنند. خیلی از قضاوتها درباره فیلم «خانه پدری» از طرف کسانی است که فیلم را ندیده اند یا اینکه نسخه سال ۹۲ را دیده اند. اگر میخواهید قضاوت کنید نسخه نهایی را ببینید و بعد قضاوت کنید ما خوشحال میشویم.
فیلم سینمایی «خانه پدری» به کارگردانی آقای کیانوش عیاری از امروز (چهارشنبه یکم آبان) روی پرده سینماها رفته است. این فیلم در سال ۱۳۸۹ ساخته شد، اما به دلیل محتوای نامطلوبی که داشت، در جشنواره فجر آن سال پذیرفته نشد.
پس از کش و قوسهای فراوان و واگذاری امتیاز از سوی ناجیهنر، «خانه پدری» همزمان با جشنواره سی و دوم فجر در سال ۱۳۹۱ رونمایی میشود. نمایش صریح و سبعانه قتل ناموسی یک دختر توسط برادر و پدر متشرع خود ـ آن هم با دسته هاون! ـ و زنده به گور کردنش، آنقدر تلخ و گزنده بود که تماشای آن از عهده هر مخاطبی بر نمیآمد. این توحش وقتی به اوج رسید که پدر دخترکُش، برای اثبات کرده خود شمشیری را در خاک فرو میکند تا خونی شود و آن را به فامیل خود نشان دهد.
اینگونه سیاهنماییها موجب شد نمایندگان وقت مجلس شورای اسلامی «خانه پدری» را در فهرست فیلمهای غیرقابل نمایش قرار دهند. آقای علی جنتی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم درباره مخالفت مجلس با نمایش این فیلم گفت: این فیلم به دلایل اینکه بعضی از نقشها تصاویر خشونتباری دارند قابل نمایش عمومی نیست و بر اساس قوانینی که بر عهده ما است، یعنی مصوبات هیأت دولت برای نمایش فیلمهای سینمایی به طور قطع مواردی که حاوی خشونت باشد، آن هم خشونت شدید، قابل نمایش عمومی نیست. این فیلم پس از ۶ سال امروز به نمایش عمومی در آمد.