به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان مرکزی تعاون ورستایی، معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: این وزارتخانه از ورود و فعالیت استارتاپها در بخش کشاورزی حمایت میکند و برای این منظور وزیر جهاد کشاورزی، مجری راهاندازی کسبوکارهای نوپا در بخش کشاورزی تعیین کرده است.
آقای عبدالمهدی بخشنده در گردهمایی معاونان برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استانها و مدیران ستادی معاونت برنامهریزی و اقتصادی، با تاکید بر این که سازمانهای جهاد کشاورزی استان ها، باید در حوزه استارتاپها فعالتر عمل کنند، افزود: اگر بهصورت سنتی خریدوفروش محصولات کشاورزی را ادامه دهیم تولیدکننده و مصرفکننده متضرر میشوند.
وی تصریح کرد: فعالیت استارتاپها صرفاً توزیع محصول کشاورزی نخواهد بود و میتوانند در سیستمهای کاشت، داشت، برداشت و گیاهپزشکی نیز فعالیت شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بابیان اینکه بناشده در بودجه سال ۹۹ برای استارتاپها بودجه در نظر گرفته شود، افزود: الحمدالله روزبهروز کسبوکارهای نوپا در بخش کشاورزی بیشتر رونق میگیرد.
افزایش ۵ درصدی بهره وری آب در ۶ سال اخیر
وی ارتقای بهرهوری آب را از سیاستهای اصلی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: در شش سال اخیر بهرهوری آب کشاورزی بهطور متوسط سالانه ۵ تا ۶ درصد رشد داشته است و تولید محصول کشاورزی از ۱۰۵۰ گرم به ازای یک مترمکعب مصرف آب در سال ۹۲ به ۱۳۴۰ گرم در سال ۹۷ رسیده است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی بابیان اینکه با آب موجود، امکان تولید بیشتر محصول وجود دارد، افزود: درصورتیکه بخواهیم بهرهوری آب را بالا ببریم باید توسعه سیستمهای نوین آبیاری را افزایش دهیم.
بخشنده اضافه کرد: در حال حاضر ۲.۲ میلیون هکتار در کشور مجهز به سیستمهای نوین آبیاری شده است.
وی بابیان اینکه سرمایهگذاری در توسعه گلخانهها نیز در دستور کار قرار دارد، گفت: پرداخت تسهیلات به این بخش باید سرعت بیشتری بگیرید. همچنین توسعه گلخانهها، توسعه مکانیزاسیون و توسعه کشت نشایی میتواند در بهرهوری آب مؤثر باشد.
آقای بخشنده درباره کشت نشایی محصولات کشاورزی، گفت: امسال به ۳۰ میلیون نشاء رسیدهایم و کشت بسیاری از سبزی و صیفی نیز باید بهصورت نشایی انجام شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی از مزایای کشت نشایی، صرفهجویی در مصرف آب و دوره رشد کمتر عنوان کرد و افزود: کشاورزی حفاظتی و استفاده از ارقام متحمل به خشکی و شوری نیز در بهرهوری آب میتواند مؤثر باشد.
وی افزود: بر اساس گزارش فائو، ۷۰ تا ۷۵ درصد آب شیرین دنیا در بخش کشاورزی مصرف میشود و راه نجات در بحث آب شیرین در دنیا، افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی با تصفیه آب شیرین از طریق آبهای متعارف و غیرمتعارف، بازچرخانی پسابها و فاضلاب است.