به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از «ایثار»، حجت الاسلام والمسلمین شهیدی در جمع مدیران دبیرخانه شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت ضمن تسلیت سالروز رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) گفت: در ایام عزاداری پیش رو در امتداد ایام عزاداری اربعین حسینی (ع) بار دیگر شکوه حضور مسلمانان را در صحنههای فرهنگی و عقیدتی به نمایش گذاشته میشود.
وی با اشاره به سالروز شهادت شهید محمد حسین فهمیده گفت: ۸ آبان سالروز شهادت دانش آموز بسیجی محمد حسین فهمیده است که در سال ۱۳۵۹ و در ۱۳ سالگی با خلق حماسهای بزرگ اوج ایثار و از خودگذشتگی را به نمایش گذاشت و با گذشتن از زندگی خود جلوی پیشروی نیروهای دشمن بعثی ایستاد.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: پس از حمله رژیم بعث به کشورمان، شهید فهمیده نیز مانند بسیاری از نوجوانان و جوانان ایران به دفاع از انقلاب اسلامی پرداخت و در نخستین روزهای آغاز جنگ تحمیلی همراه نیروی مقاومت بسیج مردمی به جبهه خرمشهر اعزام شد. در ابتدا از حضور او در خط مقدم جلوگیری میشد، اما با پیگیریهای زیاد به خط مقدم جبهه اعزام شد و در نهایت با شهادت خود درس ایثار، شجاعت و فداکاری را به تمام مردم ایران و تمام انسانهای آزاده در جهان آموخت.
معاون رئیس جمهور با اشاره به جمله تاریخی امام خمینی (ره) پس از شهادت حسین فهمیده گفت: امام راحل در توصیف عظمت فداکاری این شهید، از وی به عنوان رهبر یاد کردند و گفتند «رهبر ما آن طفل سیزده سالهای است که با قلب کوچک خود، که ارزشش از صدها زبان و قلم ما بزرگتر است، خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم کرد و خود نیز شربت شهادت نوشید». مقام معظم رهبری نیز درباره شهید فهمیده فرمودهاند «زنده نگه داشتن یاد حادثه شهادت دانش آموز بسیجی، شهید فهمیده از اصالتهای دفاع مقدس میباشد.»
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: ۸ آبان به مناسبت سالروز شهادت محمدحسین فهمیده به عنوان «روز نوجوان و بسیج دانشآموزی» نامگذاری شده است.
حجت الاسلام والمسلمین شهیدی با اشاره به تلاش دشمنان برای تخریب چهره شهید فهمیده گفت: در سالهای اخیر تلاشهای زیادی از طریق رسانههای دشمنان انجام شد تا شهادت محمد حسین فهمیده را زیر سؤال ببرند و دروغهای زیادی را در خصوص نحوه شهادت محمدحسین فهمیده مطرح کردند. دلیل این دشمنیها و کینه ورزیها تنها تخریب چهره شهید فهمیده نبود، بلکه دشمنان به دنبال تخریب فرهنگی هستند که از دل آن افرادی مانند محمد حسین فهمیده پرورش داده میشود.
وی افزود: دشمنان به خوبی میدانند که فرهنگ ایثار و شهادت عامل پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی است و از روشهای مختلف برای ضربه زدن به این فرهنگ استفاده میکنند تا نسلهای جدید انقلاب را از منبع اصلی قدرت ساز انقلاب اسلامی دور کنند. شهید حسین فهمیده نیز سمبل و الگوی واقعی این فرهنگ است، فرهنگی که نوجوانان و جوانان متأثر از آن را نیز به چنان درجهای از معنویت و ازخودگذشتگی میرساند که از جان خود برای حفاظت از کشور و اسلام میگذرند.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران مقابله با تخریب نمادهای مقاومت و ایثار و معرفی ابعاد زندگی آنها را ضروری و وظیفهای مهم عنوان کرد و گفت: امروز وظیفه تمام مسئولان و مردم مقابله با این جریانهای آسیب زاست، زیرا از دست رفتن الگوهای یک ملت باعث تضعیف فرهنگی آن ملت میشود و راه را برای نفوذ فرهنگ بیگانه باز میکند و باید پذیرفت تقویت فرهنگ ایثار در تمامی ابعاد به حل بسیاری از مشکلات کشور منجر میشود.
دیدار و گفتوگوی دستیار ویژه رئیس بنیاد با جانبازان بیمارستان نیایش مشاور عالی و دستیار ویژه رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در آستانه رحلت حضرت رسول اکرم (ص) با حضور در بیمارستان نیایش تهران با تعدادی از جانبازان اعصاب و روان دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش «ایثار»، محبوب شهبازی در این دیدار چهار ساعته که با همراهی خانم نرگس جلیلی مشاور امور زنان و خانواده بنیاد شهید و امور ایثارگران انجام شد، از نزدیک در جریان فعالیتها و خدمات فرهنگی، بهداشتی و درمانی به این عزیزان قرار گرفت.
شهبازی در این بازدید با اشاره به وظیفه ذاتی بنیاد در رسیدگی خاص به این قشر از جانبازان، گفت: مظلومیت جانبازان اعصاب و روان مضاعف است. هنوز جنگ برای آنها تمام نشده است و صدای خمپاره و موشک دشمن در گوش آنها فریاد میزند و این امنیت آفرینان برای ما، هنوز به دنبال مأمن و امنیت برای خود هستند. مأمنی که در آن لختی با آرامش در کنار خانواده بیاسایند.
وی افزود: مجروحیت اعصاب و روان سختترین مجروحیت در جنگ تحمیلی است. سالها نه تنها ما بلکه حتی پزشکان هم تشخیص مناسبی از آن نداشتند و سالها طول کشید تا یک جانباز اعصاب و روان در میان مردم تعریف پیدا کرد. متأسفانه بازنمایی از زندگی طاقت فرسای آنها بهدرستی انجام نشده است و آنها در مظلومیت تمام، گذر عمر میکنند. هر وقت یاد یکی از فیلمهای سینمایی چند سال اخیر و بازنمایی و تصویرسازی غیرواقعی این فیلم از آسایشگاههای جانبازان میافتم تنم میلرزد.
شهبازی ادامه داد: رسانهها میتوانند با روایت واقعی از زندگی این جانبازان همدلی و آشنایی لازم با این عزیزان را در جامعه ایجاد کنند. اطمینان دارم آشنایی مردم قدرشناس با مشکلات این قبیل جانبازان در رفع بسیاری از مشکلات روحی این عزیزان موثر خواهد بود.
دستیار ویژه رئیس بنیاد تصریح کرد: جانبازان اعصاب و روان افرادی هستند که به خاطر امنیت و پیشرفت این کشور اکنون دوران سخت جانبازی را با مشقتهای فراوان تحمل میکنند. این جانبازان همان سربازان و فرماندهان قهرمان هشت سال دوران دفاع مقدس هستند که در آسایشگاهها و مراکز درمانی زندگی میکنند و هنوز هم بیادعا هستند.
در پایان این دیدار نشستی به منظور بررسی مشکلات و بهبود خدمات به جانبازان این مرکز درمانی برگزار شد و خانم دکتر زارعی رئیس بیمارستان گزارشی از برنامهها و فعالیتهای بیمارستان، ارائه داد.