بوریس جانسون و جرمی کوربین در نشست امروز خود نتوانستند بر سر چگونگی ادامه روند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به نتیجه برسند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن؛ بوریس جانسون، رهبر حزب حاکم محافظه کار و نخست وزیر انگلیس و جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر که دومین حزب بزرگ در مجلس این کشور است، در نشست امروز خود نتوانستند بر سر چگونگی ادامه روند خروج این کشور از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت، به نتیجه برسند.
سران دو حزب بزرگ انگلیس نتوانستند زمان رویدادهای سیاسی آینده کشور را معین کنند. مجلس انگلیس دیشب زمانبندی لایحه دولت این کشور بر سر خروج از اتحادیه اروپا را که در آن خواسته شده بود تا فردا پنج شنبه مفاد توافقنامه دولت بررسی و تصویب شود رد کرد و نخست وزیر ناچار شد روند خروج از اتحادیه اروپا را فعلا متوقف کند. بوریس جانسون تهدید کرده است در صورت مخالفت مجلس با خروج این کشور از اتحادیه اروپا تا ۳۱ اکتبر (۹ آبان ماه)، لایحه اش را پس میگیرد و مجلس را منحل و انتخابات عمومی زودهنگام را برگزار خواهد کرد.
سخنگوی حزب کارگر گفت: جرمی کوربین در این دیدار پیشنهاد کرد تا دولت، لایحه اش را در مدت بیشتری برای بررسی به مجلس ارائه دهد و در صورت رد شدن احتمال خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا، حزب کارگر از برگزاری انتخابات عمومی زودهنگام، حمایت خواهد کرد.
سخنگوی دفتر نخست وزیری هم گفت که حزب کارگر، هیج سیاست مشخصی به جز تاخیر بیشتر در روند برگزیت نداشت.
در همین حال بوریس جانسون امروز در نشست مجلس عوام این کشور اعلام کرد همچنان تصور میکنم دستیابی به برگزیت در تاریخ ۳۱ اکتبر (۹ آبان) بیشترین منفعت را برای کشور دارد.
وی افزود: اکنون باید ببینیم اتحادیه اروپا چه تصمیمی در مورد تعویق برگزیت میگیرد.
نمایندگان مجلس عوام سه شنبه در یک رای گیری با ۳۲۲ رای مخالف در برابر ۳۰۸ رای موافق، با بررسی و تصویب سریع لایحه توافق دولت با اتحادیه اروپا مخالفت کردند و نخست وزیر را در دست یابی به دستکم هدف خروج با توافق از اتحادیه اروپا تا ۳۱ اکتبر (نهم ابان) ناکام گذاشتند. اکنون انتظار میرود اتحادیه اروپا، مهلت خروج انگلیس از این اتحادیه را که ۹ آبان ماه است، دستکم سه ماه تمدید کند. در سوم تیر ۱۳۹۵، همهپرسی به منظور خروج از اتحادیه اروپا، برگزیت، برگزار شد و مجموعا ۵۱.۹ درصد از رایدهندگان بریتانیایی، خواستار خروج از اتحادیه و ۴۸.۱ درصد از شرکتکنندگان هم به ماندن در اتحادیه اروپا رأی دادند. از همان زمان روشن بود که نزدیکی شمار موافقان و مخالفان اتحادیه اروپا در بریتانیا، مشکل زا خواهد شد به ویژه آن که اختلاف نظر اکثریت مردم مناطق چهارگانه کشور، یعنی انگلیس، اسکاتلند، ایرلند شمالی و ولز، مزید بر علت شد. شمارش آرای همه پرسی برگزیت نشان داد اکثریت مردم اسکاتلند و ایرلند شمالی، به باقیماندن در اتحادیه اروپا رأی دادهاند، ولی انگلیسیها و ولزیها به خروج از اتحادیه اروپا رأی دادهاند.