در شش ماهه نخست امسال
صادرات ۶ میلیون تن فولاد
رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی: با اقدامات صورت گرفته، صادرات فولاد به ۶ میلیون تن رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، خداداد غریب پور در مراسم رونمایی از سامانه جامع بومی سازی زنجیره آهن و فولاد کشور افزود: در هشت ماهه سال ۲۰۱۹، رشد تولید فولاد جهانی ۴.۵ درصد، اما رشد تولید این محصول در ایران، حدود شش درصد بوده است.
وی تصریح کرد: سالانه ۲ تا ۳ میلیون تن در زنجیره تولید فولاد رشد داشته ایم و امسال تولید فولاد به حدود ۲۸ میلیون تن خواهد رسید.
غریب پور با اشاره به رونمایی و بهره برداری از "سامانه جامع بومی سازی زنجیره آهن و فولاد" افزود: با رونمایی از این سامانه و تسری آن به دیگر زنجیره محصولات معدنی همچون سیمان، مس و نساجی بیش از پیش شاهد موفقیتهای ملی خواهیم بود.
غریب پور نیاز حتمی و ضروری کشور را در شرایط فعلی، توجه به ظرفیتهای داخلی با محوریت "ساخت داخل" دانست و گفت: رونمایی از این سامانه نیز، هم افزایی بین تامین کننده و مصرف کننده در صنعت فولاد کشور را بیش از پیش خواهد کرد.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با بیان اینکه این طرح میتواند به دیگر صنایع تسری پیدا کند، گفت: در نقطه آغاز فعالیت این سامانه، انجمن تولیدکنندگان فولاد و ایمیدرو میتوانند با ارائه اطلاعات مرتبط با نیازها و دستاوردهای شرکتها در ساخت تجهیزات داخلی، شرایط را برای ایجاد یک بانک اطلاعاتی جامع در این سامانه فراهم کنند.
غریب پور با اشاره به راهبرد وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر ممنوعیت وارد تجهیزات مشابه ساخت داخل، افزود: بر همین اساس طرحهای جامع مس، سرب و روی، آلومینیوم و طلا در حال تهیه است که در آنها داخلی سازی تجهیزات یک اصل است.
سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد
اطلاعات زنجیره فولاد، یکپارچه شد
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: با راه اندازی سامانه جامع زنجیره آهن و فولاد، اطلاعات این حوزه از حالت جزیرهای به صورت یکپارچه درآمد.
آقای بهرام سبحانی در مراسم رونمایی از سامانه جامع بومی سازی زنجیره آهن و فولاد ایران، افزود: پیش از این، تولیدکنندگان ماشین آلات، فولادسازان و سایر فعالان این حوزه، به صورت جزیرهای به جمع آوری اطلاعات تولیدکنندگان داخلی میپرداختند که با راه اندازی این سامانه، به اطلاعات جامع و یکپارچه در این زمینه دست مییابیم ضمن اینکه تحریمها و شرایط ارزی، لزوم داشتن اطلاعات جامع قطعات و ماشین آلات بومی سازی شده و یا مورد نیاز را بیشتر مورد توجه قرار میدهد.
وی اضافه کرد: با ثبت اطلاعات تولیدکنندگان داخل در این سامانه، خریداران میتوانند راحتتر نیازهای خود را شناسایی و آنها را تامین کنند. علاوه بر آن، سامانه فوق به تولیدکنندگان داخل برای شناسایی ماشین آلات و قطعات بومی سازی نشده کمک میکند تا به سرمایه گذاری و بومی سازی آنها بپردازند.
آقای سبحانی یکی دیگر از اقدامات انجمن تولیدکنندگان فولاد در جهت بومی سازی و حمایت از تولید داخل را، تاسیس صندوق پژوهش و نوآوری عنوان کرد و گفت: این صندوق با سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد تومان و مشارکتهای فولادی در جهت بومی سازی و کمک به استارتاپها تشکیل شده است تا از این طرق، بتوان نواقص و کاستیهای قطعات مورد نیاز در داخل کشور را برطرف کرده و به خودکفایی برسیم.
رئیس هیئت مدیره انجمن فولاد ایران، به سامانه SPX اشاره کرد و افزود: این سامانه شرکتها را ارزیابی کرده و در آن ضعفها را شناسایی میکند تا بتوان توانمندسازی و استانداردسازی را در ساخت داخل انجام داد البته این سامانه، با سامانه جامع بومی سازی زنجیره آهن و فولاد، موازی نبوده و در واقع مکمل یکدیگر هستند.
آقای سبحانی همچنین گفت: با توجه به استقبال مطلوب تولیدکنندگان و تامین کنندگان ماشین آلات و مصرف کنندگان در حوزه فولاد، از نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با رویکرد بومی سازی و حمایت از تولید داخل که در ۱۷ دی ماه سال گذشته به مدت ۴ روز در تهران برگزار شد، امسال نیز دومین دوره نمایشگاه مذکور در ۲۳ دی ماه برگزار خواهد شد.
در پایان این مراسم سامانه جامع بومی سازی زنجیره آهن و فولاد به آدرس www.LRM.steeliran.org رونمایی شد.