ایران در تولید دانش نانو رتبه چهارم جهان
موفقیتهای ایران در تدوین استانداردهای هستهای
معاون سازمان ملی استاندارد: ایران در زمینه تدوین استانداردهای نانو و انرژی هسته ای به موفقیت های جهانی دست یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سمنان ،معاون نظارت سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور در سمنان گفت : در حالیکه ایران از نظر تولید دانش نانو رتبه چهارم جهان را داراست در بخش تدوین استانداردهای نانو ُ رتبه سوم دنیا را به خود اختصاص داده است.
وحید مرندی مقدم افزود : ایران برای نخستین بار در جهان ، علامت استاندارد نانو را طراحی کرده است به طوریکه حتی کارشناسان استاندارد چین که قدرت برتر نانو در جهان است ُ برای صدور گواهینامه های استاندارد نانو از کارشناسان ایرانی راهنمایی می گیرند.
وی همچنین از تدوین بیش از 100 استاندارد در بخش علوم مربوط به انرژی هسته ای خبر داد و تصریح کرد : به رغم انواع محدودیت های ناشی از تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی ایران نظیر برخوردهای سیاسی و ممانعت از حضور مسئولان و کارشناسان استاندارد در مجامع جهانی و منطقه ای ، ایران اسلامی در آسیا بعد از چین و ژاپن بصورت مشترک با کره جنوبی رتبه سوم به لحاظ استاندارد سازی را کسب کرده است.
مرندی مقدم با اشاره به تدوین و تصویب 33 هزار و 500 استاندارد ملی در بخش کالا، صنعت و خدمات تاکید کرد : ایران علاوه بر عرصه های نانو و انرژی هسته ای در سایر بخش های جدیدی نظیر استانداردسازی تولیدات دانش بنیان، مسئولیت های اجتماعی، محصولات فرهنگی و هنری و معابر عمومی به موفقیت های مطلوبی رسیده است.
مرندی مقدم با اشاره به تدوین 45 استاندارد بین المللی در کشور و پیگیری برای 50 استاندارد جدید تاکید کرد : برای بررسی و تدوین این استانداردها 800 کارشناس خبره در قالب 325 کمیته ملی و استانی ایزو مشارکت علمی و تحقیقی دارند.
معاون سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور نگارش و تدوین و تصویب استاندارد حلال را از موفقیت های بارز این سازمان برشمرد و تصریح کرد : ارائه استاندارد خوراک و پوشاک و گردشگری و خدمات حلال با استفاده از مشترکات مذاهب تشیع و تسنن که مورد پذیرش علما قرار گرفته باشد فرآیند علمی طولانی را طی کرد و با رفع این مشکل فقهی راه واردات و صادرات و تعامل های اقتصادی گسترده بین کشورهای اسلامی گشوده تر شده است به طوریکه جمهوری اسلامی ایران رتبه اول استاندارد سازی در بین کشورهای اسلامی را به خود اختصاص داده است.
به گفته وی از 2500 میلیارد دلار کسب درآمد محصولات حلال، 800 میلیارد دلار مروبط به غذا و 1700 میلیارد دلار مربوط به پوشاک و گردشگری و خدمات است که هم اکنون در انحصار چند کشور نظیر ترکیه، امارات و مالزی است که در مرحله اول سهم 5 درصدی از این بازار جهانی از اهداف ثبت استاندارد حلال ایران تعیین شده است.
وحید مرندی مقدم ماده 3 و 24 قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد سازی که هم اکنون مراحل پایانی تصویب آئین نامه در هیات دولت می گذراند را از راهکارهای رفع مشکلات و اختلاف نظرها در بخش استاندارد دانست و گفت : در ماده 3 همه دستگاههای اجرایی موظف به اجرای مقررات خود بر اساس استاندارد خواهند شد و در ماده 24 نیز اظهاریه انطباق به منظور سپردن استاندارد به واحد های صنعتی بر اساس اصل اعتماد سازمان استاندارد به تولید کننده اجرایی خواهد شد.