به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه،یکی دو ساعتی به اتفاق امیر محمد پسر بزرگم مشغول خرید بودم، به یکی از مغازههای نوشت افزار رفتیم میخواست مداد رنگی بخرد، در گیر و دار شکل و رنگ مداد رنگی بود که آدرس کارخانه نظرم را جلب کرد، کرمانشاه- شهرک صنعتی -کارخانه پارس تحریر...
اسم نوشت افزار که میآید خیلیها در خاطرشان این نوستالوژی را تجربه میکنند...صنعتی پرکاربرد، در جهان که طیف گستردهای از مصرف کنندگان را برای خود حفظ کرده است.
با رنگ و لعابی هم که دارد کوچک تا بزرگ را جذب خود میکند، فرصت را مغتنم شمردم و راهی شهرک صنعتی کرمانشاه شدم، کارخانهای قدیمی که تولید کننده انواع مدادهای مشکی، رنگی، مغز مداد و مغز اتود با نامهای تجاری دایناسور و توسن است.
دیدن یک کارخانه مداد سازی خالی از لطف نیست ا ز چوبهای اسکلت گرفته تا دستگاههایش شیار زن که با چسب، مغز مداد را در داخل چوب نگه میدارند و سپس برش میدهند.
آقای صوفی پور مدیر کارخانه برایم از این کارخانه میگوید کارخانهای که ۳ دهه از فعالیتش میگذرد و تا حالا هیچ تبلیغی برای معرفی اش نکرده اند دلیلش کیفیت و اعتماد چند ساله مشتریانش است که تولید را تا حالا سرپا نگه داشته است.
این واحد تولیدی تا چند سال پیش سالانه ۷۰۰ هزار قرا ص مداد را در ۲ شیفت تولید میکردکه امروز با وجود مشکلات نقدینگی و تحریمهای ظالمانه تولید آنها کاهش یافته است.
آقای رضایی یکی از باسابقههای این کارخانه میگوید/ قلب کارخانه تعطیل شده است چرا که ماههاست چوب مداد یا همان (اسلت) تمام شده و کار در بخشهای دیگر دنبال میشود و این ته مانده تولید قبل است.
استاندار کرمانشاه میگوید: بانک عامل طبق این مصوبه باید تسهیلاتی را در اختیار این واحد تولیدی میگذاشت که اگر به هر دلیلی تسهیلات پرداخت نشده باید مکتوب اعلام کند.
وابستگی صنعت تولید مداد رنگی در ایران مربوط به چوب مداد است که از جنوب شرق آسیا وارد میشود و مابقی تولید داخل است.
آمار نشان میدهد در ایران سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزارقراص مداد تولید میشود که این یعنی ۲۵ درصد توان داخلی کارخانههای تولید مداد.
با معاون امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در خصوص مشکلات این کارخانه گفتگو کردم او گفت:: حمایت از واحدهای تولیدی استان حفظ و نگهداری و اشتغال پایدار یک راهبرد اساسی و مهم است.
حاتمی افزود: مشکل این واحد تولیدی تامین ریالی و ارزی است که در گذشته با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومان تامین میشد و درحال حاضر این واحدها باید ارز نیمایی استفاده کند.
معاون امور اقتصادی در ادامه تصریح کرد برای این واحد در خواست وام کرده ایم که امیدواریم به موقع تامین نقدینگی شود.
هم اکنون ۶ کارخانه مداد سازی در کشور فعالیت میکند که ۲ واحد آن در اختیار کارخانه پارس تحریر کرمانشاه است که اگر نقدینگی به موقع تامین نشود باید با این برند خوب و ایرانی خداحافظی کنیم، برندی که حالا با فابر و استدلر.. آلمان رقابت میکند و در بازار مشتریان ثابتی دارد.
کارگران کارخانه که حالا تعداد شان از ۱۵۰ به ۲۵ نفر کاهش یافته است امیدوارند برایشان فکری شود که هم از کار بیکار نشوند و هم تولید ترکیب خوش ساخت و خوش دست مداد توسن و دایناسور ادامه داشته باشد مدادی که سرچشمه خلاقیت انسان بر روی کاغذ است.