به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، جلسه کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید هر دو هفته یک بار در استان ها برگزار می شود.
جلسه ای که پیش از برگزاری ، استاندار و جمعی از اعضای این ستاد را راهی کارخانه ها و واحدهای مشکل دار می کند تا مشکلات آنها را از نزدیک بررسی کنند.
استاندار سمنان در یکی از این بازدیدها اذعان کرد وظیفه اصلی و مهم کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ، حمایت از صنایع است نه صاحبان صنایع .
علیرضا آشناگر ادامه داد : مصوبات و برنامه ریزی های ستاد تسهیل و رفع موانع تولید باید در مسیر حفظ اشتغال ، ایجاد و نگهداری فرصت های شغلی موجود و افزایش آن باشد.
وی تاکید کرد: در شرایط اقتصادی امروز کشور، تولید ، با اهمیت و سخت است و از این رو مسئولان باید از نگاه کاسب کارانه به واحد های تولیدی بپرهیزند و برای رفع مشکلات این واحد ها تلاش کنند.
توسعه زیر چتر حمایت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید صنعت ، معدن ، کشاورزی وخدمات می توانند از تسهیلات ارائه شده در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بهره مند شوند .
برای این کار لازم است واحد متقاضی تسهیلات در سامانه بهین یاب ثبت نام کند .
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان می گوید : برای حمایت از تولید و رفع مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی ، این تسهیلات به واحدهای مشمول طرح پرداخت می شود.
به گفته بهروز اسودی، تامین سرمایه در گردش بنگاه های اقتصادی ، تامین تسهیلات مورد نیاز طرح های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد ، تامین مالی طرح های بازسازی و نوسازی در اولویت این بسته رونق تولید قرار دارد فرآیند ثبت نام در سایت بهین یاب ، به صورت کاملا الکترونیکی انجام می شود و پس از ثبت درخواست متقاضیان ، این تقاضا در کمیته بررسی تسهیلات و تامین مالی بنگاه های تولیدی بررسی و در صورت تایید ، واحد به بانک معرفی می شود.
این روند ، شهریور امسال ، همزمان با سرسر کشور در استان سمنان هم آغاز شده است .
سمنان ؛ صدر نشین پرداخت تسهیلات رونق تولید ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ، پارسال دست یاری ۸۷۹ واحد تولیدی صنعتی و کشاورزی استان سمنان را فشرد .
با این تعداد واحد تولیدی بهره مند شده از تسهیلات ، استان سمنان رتبه نخست کشور در پرداخت تسهیلات رونق تولید سال 97 را به خود اختصاص داد.
بهروز اسودی ، رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان سمنان آماری را از وزارت صمت ارائه می دهد که بر اساس آن با بسته شدن پرونده تسهیلات رونق تولید در سال ۹۷ ، استان سمنان با پرداخت تسهیلات به ۸۷۹ طرح و واحد تولیدی استان از لحاظ تعداد پرداخت در جایگاه نخست کشور قرار گرفت.
این واحدها ، در قالب تسهیلات رونق تولید در مجموع 9 هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال تسهیلات گرفتند که در این زمینه استان سمنان از لحاظ میزان پرداخت با تحقق ۸۷ درصد سهم پرداختی ، پس از استان البرز رتبه دوم در کشور را داراست.
اسودی می گوید : پارسال بیش از دو هزار و 300 واحد متقاضی بهره مندی از تسهیلات رونق تولید بودند ۱۵۰ واحد به ارزش هشت هزار و 140 میلیارد ریال در بخش صنعت و ۷۲۹ واحد به ارزش هزار و 475 میلیارد ریال در بخش کشاورزی تسهیلات گرفتند.
افزایش 2 برابری تولید و صادرات ؛ پس از حمایت تسهیلاتی یکی از واحدهای صنعتی که از تسهیلات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استفاده کرده ، کارخانه سنگرکار در مهدیشهر است .
این واحد که در زمینه تولید محصولات سرمایشی و گرمایشی فعالیت می کند ، پس از حمایت های تسهیلاتی از سال 95 تاکنون توانسته ظرفیت تولید و صادرات خود را با رویکردهای جدید مدیریتی به دو برابر افزایش دهد .
غلامرضا مهاجر میلانی مدیرعامل این واحد صنعتی می گوید : پس از تحریم ها و شرایط سخت اقتصادی ، تولید محصولات سنگر کار به کمتر از 30 درصد ظرفیت رسیده بود ، اما با استفاده از تسهیلات رونق تولید ، تغییر رویکردهای مدیریتی و تلاش و همت و دانش جوانان در دو سال اخیر ، تولیدات این مجموعه ، در حال حاضر سالانه به 200 هزار دستگاه محصول رسیده که بیشتر از ظرفیت اسمی آن است .
در این کارخانه انواع کولرهای آبی، بخاری و آبگرمکن ها گار سوز و هیترهای برقی تولید ونیمی از تولیدات به کشورهای همسایه صادر می شود.
مدیر عامل شرکت سنگر کار ارزش صادرات امسال این کارخانه را هشت میلیون دلار اعلام کرد و گفت: راه اندازی خط تولید کولر ها و هیترهای صنعتی از برنامه های توسعه ای امسال در این کارخانه است.
ستاد تسهیل و رفع موانع تولید سمنان در سال 98حدود یک ماه پس از ابلاغ بسته حمایتی تسهیلات رونق تولید سال ۹۸ می گذرد و تاکنون حدود ۳۴۰ واحد تولیدی و صنعتی در استان سمنان برای دریافت تسهیلات در سایت بهین یاب ثبت نام کردند .
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان گفت: از میان واحدها ، شرایط پرونده 230 واحد تولیدی برای دریافت تسهیلات به ارزش بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال در کمیته تسهیلات و تامین مالی بنگاه های تولیدی بررسی و پرونده ۱۸۱ واحد برای عقد قرارداد به بانکهای عامل معرفی شد.
بهروز اسودی افزود: از بین پرونده های معرفی شده به بانک ها تاکنون فقط به ۲۱ واحد تولیدی بیش از دو هزار و 60 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
سردرگمی تولید در پیچ و خم بانک ها اینکه از 181 پرونده ارسالی به بانک ها برای پرداخت بیش از شش هزار و 750 میلیارد ریال فقط 21 پرونده تسهیلات گرفته اند ، چراغ قرمز رونق تولید را در استان سمنان روشن کرده است .
رئیس سازمان صمت استان سمنان ، علت این تعلل در پرداخت را مشخص نشدن سهمیه بانک ها بیان کرد.
اسودی می گوید: بانک مرکزی پارسال سهمیه هزار و 100 میلیارد تومانی برای استان سمنان تعیین کرده بود و بر اساس همین مبلغ، سهمیه هر بانک برای پرداخت تسهیلات مشخص شده بود ولی امسال هنوز سهمیه ای اعلام نشده و چون پرداخت تسهیلات به صورت شناور است ، بانک ها در پرداخت ها ، دست دست می کنند!
وی البته از بانک های دولتی برای تکمیل پرداخت سهمیه های پارسال شان قدردانی کرد و گفت : بانک های خصوصی در این زمینه کم کارند.
استاندار سمنان هم در این زمینه با تاکید بر اینکه کوتاهی بانکها در پرداخت تسهیلات رونق تولید پذیرفتنی نیست معتقد است: اگرچه عملکرد بیشتر بانکهای عامل استان سمنان در بخش صنعت و تولید مطلوب و رضایتبخش است، اما همچنان میطلبد تا در این حوزه تلاش بیشتری صورت بگیرد.
خروج از رکود کشاورزیرئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان معتقد است : تسهیلات رونق تولید علاوه بر بخش صنعت ، با ایجاد اشتغال پایدار، کشاورزی این استان را نیز از رکود خارج کرده است.
سید حسن میرعماد می گوید: در سالهای گذشته کمبود نقدینگی یکی از مشکلات اساسی فعالان اقتصادی در بخش کشاورزی بود که با ارائه تسهیلات اکنون بخش قابل توجهی از مشکلات این واحدها کاهش یافت.
به گفته وی ، رفع مشکلات واحدهای تولیدی در بخش کشاورزی با توجه به مسایل زیرساختی و ارائه تسهیلات ارزان قیمت در اولویت قرار دارد و در یک ماه گذشته 14 طرح جهاد کشاورزی ، 44 میلیارد ریال تسهیلات گرفتند و 113 طرح هم در نوبت دریافت تسهیلات هستند.
خواسته تولید کنندگان : رفع موانع تولید در هر زمینه ای
آنها معتقدند دوره گذر از مصوبه ستاد تسهیل تا پرداخت بانک ها طولانی است و این خود در مسیر کار و اشتغال چالش ایجاد کرده است .
در عین حال رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی استان سمنان میگوید : علاوه بر تسهیلات بانکی ، باید توجه داشت که تولید کنندگان فقط نیاز به نقدینگی ندارند بلکه خواهان این هستند که ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با تقسیط بدهیهای بانکی، بیمهای و مالیاتی به احیای واحدهای تولیدی کمک کند.
علی اصغر جمعه ای افزود: با در نظر گرفتن سیاستهای تشویقی برای واحدهای تولیدی خوشحساب، انگیزه بیشتری برای ایجاد رونق اقتصادی و بهبود اشتغال و رفع بیکاری در استان سمنان ایجاد می شود.