رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذای جهاد کشاورزی فارس
طرح ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی
با اجرای این طرح ٨ محصول سالم در سبد غذایی خانوارها قرار می گیرد.
رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذای جهاد کشاورزی فارس در گفت و گوی اختصاصی با
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس گفت: با مصوبه دولت با عنوان طرح ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی، در اولویت اول ٨ محصول سالم سبزی و صیفی تولید و به بازار عرضه میشوند.
غیاثی با بیان اینکه این محصولات شامل پرتقال، سیب زمینی، سیب درختی، پیاز، گوجه فرنگی گلخانهای و سنتی، خیار گلخانه و سنتی است، افزود: این طرح نیازمند تخصیص کد شناسایی به کشاورزان و باغداران است و باید آموزش نیز انجام شود.
وی با اشاره به اینکه نظارت بر آفت کش ها، پایش خاک، سموم و کودهای شیمیایی صورت میگیرد، گفت: تلاش شده برای تولید این محصولات یا مواد شیمیایی استفاده نشود و یا در صورت اجبار در حد مجاز و بدون خطر برای مصرف کننده باشد.
رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذای جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه این طرح در ٤٧ هزار هکتار از مزارع فارس اجرا میشود، گفت: آلایندهها و باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی تهدیدی برای سلامت افراد محسوب میشد که این امر سبب شد دولت این طرح را مصوب کند.
وی ادامه داد: طرح ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی بر عهده ٣ دستگاه جهاد کشاورزی، اداره کل استاندارد و دانشگاه علوم پزشکی محول شده است و پس از نظارت و ارزیابی محصولات مجوز ورود به بازار داده میشود.
غیاثی با بیان اینکه محصولات دارای شناسه میشوند، افزود: مصرف کننده میتواند کد شناسه این ٨ محصول را از طریق نرم افزار قابل نصب بر روی گوشی همراه ردیابی و از صحت محصول اطمینان یابد.
وی ادامه داد: در حال حاضر آموزشهای لازم به مروجین و بهره برداران انجام شده، کلینیکهای گیاه شناسی نیز راه اندازی شده است و از ابتدای سال ٩٩ این طرح عملیاتی خواهد شد و بدون کد شناسایی هیچ یک از ٨ محصول نامبرده به بازار عرضه نمیشود.