به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ الکساندر آزادگان تحلیلگر ژئوپولیتیک آمریکا از مرکز تحلیل یونایتد وورلد اینترنشنال در واکنش به اظهارات مایلز کاگینز سخنگوی ائتلاف بین المللی تحت فرمان آمریکا بر ضد داعش در سوریه و عراق که گفته بود 16 اکتبر، پس از خروج همه پرسنل و تجهیزات تاکتیکی اساسی ائتلاف از شمال سوریه، دو جنگنده اف-15 یک انبار مهمات را بمباران کردند، یادآور شد آخرین بار که نظامیان آمریکایی مهمات خود را منهدم کردند در دوران فرار آنها از جنگ ویتنام بود.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این کارشناس خاطر نشان کرد: «آخرین باری که چنین تدابیر افراطی اتخاذ شد، زمانی بود که آمریکا از ویتنام فرار می کرد و ما تصویر بالگردهایی را که از ناوهای هواپیمابر آمریکا به بیرون انداخته می شدند، به خاطر می آوریم. به لحاظ نمادین این تصویر زیبایی نیست. قطعا، همه ما می دانیم که سیاست خارجی آمریکا به طرز تأسف باری شکست خورده است، نه تنها در سوریه بلکه در افغانستان حتی یمن و نقاط دیگر.»
وی یادآور شد که بمباران انبار مهمات آمریکا پس از آن اتفاق افتاد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا شش اکتبر اعلام کرد آمریکا نیروهایش را از شمال سوریه خارج می کند.
این کارشناس در عین حال گفت با وجود اظهارات رئیس جمهور آمریکا خروج کامل آمریکا از سوریه اتفاق نخواهد افتاد.
برخی یگان های نیروهای ویژه در این کشور باقی خواهند ماند.
این تحلیلگر توضیح داد: «من به ویژه فکر می کنم که حضور نظامی آمریکا در شرق فرات ادامه خواهد داشت، موضوعی که بسیار جنجالی است هر چند آمریکایی ها می گویند که به کردها کمک نخواهند کرد. نظامیان آمریکایی فقط از بخش هایی از مناطق خاورمیانه عقب نشینی کردند اما این منطقه به قدری راهبردی است که آمریکا می خواهد نوعی حضور مخفیانه در آنجا داشته باشد. در واقع، شما وقتی اعضای نیروهای ویژه را دارید نیاز به هزاران سرباز ندارید. آنها ممکن است تعدادشان کم باشد اما فوق العاده کارآمد هستند.»
تنش ها در پی آغاز عملیات ترکیه در شمال شرق ترکیه موسوم به چشمه صلح با هدف مبارزه با تروریست ها، ایجاد منطقه امن در امتداد مرز با سوریه و استقرار دوباره آوارگان در کشور خودشان، مدام رو به افزایش است.
ترکیه می گوید فقط با کردهای عضو یگان های مدافع خلق که آن را شاخه پ ک ک تلقی می کند، می جنگند.
حمله ترکیه به شمال شرق سوریه انتقادهای شدیدی را در آمریکا و اروپا برانگیخت. واشنگتن تحریم هایی را علیه آنکارا وضع کرد. پاریس و برلین نیز اعلام کردند تحویل سلاح به ترکیه را در پی این عملیات به حال تعلیق درمی آورند. مقامات سوری اقدام ترکیه را تجاوز تلقی می کنند.
این کارشناس آمریکایی گفت: «تلاش می شود اینگونه القا شود که ما بر داعش غلبه کردیم اما این کاملا غلط است.»
کردها که آمریکایی ها آنها را به حال خود رها کردند با دمشق به توافق رسیدند و از ارتش سوریه خواستند به کمک آنها بیاید و از آنها در مقابل حمله ترکیه دفاع کند.
آزادگان افزود بشار اسد، رئیس جمهور سوریه آشکارا به کردها اعلام کرد که آنها نمی توانند روی کسی حساب کنند و در نهایت آنها به آغوش سوریه باز خواهند گشت و از سوریه خواهند خواست از آنها حمایت کند.