به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، آسیا تایمز تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه را ضربهای به اعتماد متحدان آمریکا به این کشور دانست.
این پایگاه اینترنتی که دفتر آن در هنگ کنگ قرار دارد، در تحلیلی به قلم جاناتان منتورپ نوشت: راهبردپردازان و کارشناسان امنیتی در آسیا پس از آنکه دونالد ترامپ متحدان کُرد آمریکا را در سوریه قربانی کرد، درصدد برآمدند به بررسی مجدد سناریوهای خود بپردازند.
از زمانیکه ترامپ در سال ۲۰۱۷ [۱۳۹۶]به ریاست جمهوری آمریکا رسید، متحدان آسیایی واشنگتن راههایی برای وفق دادن خود با اوضاع یا فعالیت کردن در کنار انزواگرایی، ناآگاهی، بی ثباتی، نیاز وی به منحرف کردن توجهها از مشکلات حقوقی اش و دلمشغولی هایش به قراردادهای مالی یافته اند.
اما اقدام ترامپ در زمینه سوق دادن کردهای سوریه به کام رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، خیانتی از نوع دیگر بود.
اکنون جهان دریافته که رسیدن به پیروزی تنها موضوعی است که برای ترامپ اهمیت دارد. در واقع به نظر میرسد دور انداختن کردها نخستین واکنشی بود که پس از مواجهه با درخواستهای روز افزون کنگره مبنی بر انجام شدن تحقیقات درباره سوءاستفاده ترامپ از قدرت و احتمالا استیضاح و برکناری وی به ذهن خلاقش رسید.
اما اقدام ترامپ در زمینه کنار گذاشتن کردها، چند گام فراتر از دیوانگیهای قبلی وی بود.
این کار نشان داد که وی آمادگی دارد برای ارضای غرور خود، صدها یا حتی هزاران نفر را به کام مرگ بفرستد.
به همین دلیل بود که خیانت ترامپ به کردها، برای نخستین بار موجب بروز خشم عمومی از وی حتی در میان حامیان جمهوریخواهش در کنگره شد، خشمی که احتمال استیضاح وی را افزایش میدهد.
مایک پنس، معاون رئیس جمهور، روز پنجشنبه در اقدامی عجولانه برای آرام کردن اوضاع عازم آنکارا شد تا اردوغان را از حمله به کردها منصرف کند. رئیس جمهور ترکیه با یک آتش بس پنج روزه موافقت کرد....، اما این تصمیم ترامپ تاثیر منفی خود را در میان متحدان آمریکا برجا گذاشت. در آسیا، خیانت ترامپ به کردها زنگهای خطر را به ویژه در کره جنوبی و همچنین در استرالیا و ژاپن به صدا در آورد.
در میان ۱۰ کشور جنوب شرق آسیا، تصویر زننده بی اعتمادی به ترامپ، دلیل دیگری شد برای ایجاد توازن میان روابط امنیتی این کشورها با چین، آمریکا و به ویژه هند.
در کره جنوبی، ایجاد حس بی اعتمادی به رئیس جمهور آمریکا در نتیجه اقدام وی در سوریه که نشان دهنده ظرفیت ترامپ برای خیانت کردن بود، در زمان حساسی اتفاق افتاد.
خیانت ترامپ به کردها، برای نخستین بار موجب بروز خشم عمومی از وی حتی در میان حامیان جمهوریخواهش در کنگره شد
سئول و واشنگتن در حال مذاکره جدی درباره این موضوع هستند که کره جنوبی برای تامین هزینه ۲۸ هزار و ۵۰۰ نیروی آمریکایی مستقر در شبه جزیره چه مبلغی باید بپردازد.
ترامپ از زمانی که وارد کاخ سفید شد، همواره تاکید کرده است که اروپا، ژاپن و کره جنوبی باید برای کمک به تامین هزینه نیروهای آمریکایی مستقر در مناطقشان، پول بیشتری بپردازند.
در حال حاضر کره جنوبی حدود یک میلیارد دلار آمریکا در سال پرداخت میکند، اما هری هریس، سفیر آمریکا در سئول، اخیرا در مصاحبه با یک روزنامه محلی این شایعهها را تایید کرد که واشنگتن میخواهد این مبلغ را پنج برابر کند و به پنج میلیارد دلار در سال برساند.
اکنون رفتار ترامپ با کردهای سوریه این احتمال را در اذهان مردم کره جنوبی تقویت کرده است که اگر ترامپ پولی را که میخواهد، دریافت نکند، دستور خواهد داد نیروهای آمریکایی از منطقه خارج شوند، موضوعی که وی در گذشته مطرح کرده است. اگر این اتفاق روی دهد، کره جنوبی همانند آغاز جنگ داخلی ۱۹۵۰ [۱۳۲۹]در معرض خطر حمله کره شمالی قرار خواهد گرفت.
مردم کره جنوبی غیر از موضوع پول، دلایل دیگری نیز دارند که درباره موضعگیری ترامپ در مقابله آنها با کره شمالی تردید داشته باشند.
ترامپ در تمجید و حتی ابراز محبت به کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، اغراق میکند با این امید که بتواند رهبر جوان کره شمالی را متقاعد کند از سلاحهای هستهای و برنامههای توسعه موشکهای بالستیک خود دست بشوید.
اما سه دیدار قبلی ترامپ با کیم هیچ نتیجهای به دنبال نداشته و تلاشهای ترامپ برای فتح باب با مقاومت مواجه شده است.
به اعتقاد نویسنده موضع ژاپن هم همانند کره جنوبی است، بدینگونه که آمریکا ۵۴ هزار نیروی مستقر در این کشور دارد که برای تامین هزینه آنها از ژاپن درخواست پول کرده است. از طرف دیگر ژاپن هم در خط مقدم رویارویی با کره شمالی و چین قرار دارد.
در استرالیا هم موضوع امنیت ملی همواره حائز اهمیت بوده است. استرالیا کشوری است وسیع با جمعیت اندک که همواره خود را دربرابر تهاجم از سمت شمال آسیب پذیر میبیند. با افزایش سیاستهای توسعه طلبانه چین این احساس آسیب پذیری افزایش یافته است. دولتهای استرالیا برای ایجاد اطمینان به دنبال ارتقای پیمان دفاعی خود با واشنگتن بودند و در نتیجه پس از جنگ جهانی دوم، در تمام جنگهای مهم آمریکا ازجمله جنگهای کره، ویتنام، خلیج فارس، سومالی، تیمور شرقی، افغانستان و عراق در کنار نیروهای آمریکایی جنگیده اند.
اکنون پیامی که استرالیا از خارج شدن نیروهای آمریکایی از شمال سوریه دریافت میکند، این است که کشتهها و مجروحانی که استرالیا در جنگهای آمریکا داده است برای تضمین وفاداری رئیس جمهور آمریکا به کانبرا که روابط پیچیدهای را با پکن تجربه میکند، کافی نیست.
این موضوع در چند روز اخیر بحثهایی را در صحنه سیاسی و رسانههای استرالیا به راه انداخته است. اکنون این تفکر در استرالیا وجود دارد که همانند ژاپن، اتحاد استرالیا و آمریکا به حدی عمیق و گسترده است که دیوانگیهای یک رئیس جمهور آشفته نمیتواند به آن آسیب برساند.
اما یک احساس بی اعتمادی هم وجود دارد که نتیجه این دیدگاه مشترک در سراسر آسیا است که در ارزیابی تهدیدها باید این احتمال را در نظر گرفت که ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ [۱۳۹۹]برای چهار سال دیگر به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شود.