برداشت چای ترش در نی ریز
گیاه دارویی چای ترش در نی ریز به بار نشسته و به محصول دهی رسیده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ،مرکز فارس، سرپرست مرکز خدمات کشاورزی کوشکک شهرستان نی ریز گفت: برداشت چای ترش از یک هکتار از زمینهای کشاورزی حسن آباد این شهرستان آغاز و تا نیمه آبان ادامه دارد .
یعقوب مقصودی افزود: این کشت دو منظوره بوده و در بین درختان پسته انجام شده و برای یک نفر بصورت مستقیم و ۴ نفر غیر مستقیم اشتغال ایجادکرده است.
وی با اشاره به تولید این محصول بصورت بذر و چای ترش گفت: در هر هکتار ۲۵۰ کیلوگرم بذر به قیمت هر کیلو ۲۵۰ هزار تومان و ۱۵۰ کیلوگرم چای ترش به قیمت هر کیلو ۷۵ هزار تومان تولید میشود.
سرپرست مرکز جهادکشاورزی کوشکک شهرستان نی ریز اظهار کرد: بازار عمده این محصول برای تهیه شربت، اسانس و نبات در شیراز و تهران است.
وی تصریح کرد: چای ترش با توجه به مقاومت بیشتر به شوری آب و خاک نسبت به سایر گیاهان دارویی معطرسازگار با منطقه، مناسبترین گیاه برای توسعه گیاهان کم آب بر است.
آبیاری کم و سود آوری محصول از مزایای کشت چای ترش در راستای تغییر الگوی کشت و توسعه گیاهان کم آب بر است.
کاهش فشار و کنترل کلسترول خون، رفع اختلالات کبدی و صفرا و کمک به پایین آوردن استرس از جمله فواید این محصول است.