یکصد و هفتاد و دومین جلسه شورا
افزایش ۶۵۲ درصدی بازپرداخت بدهی شهرداری
خزانه دار شورای شهر تهران: شهرداری تهران در عملکرد حساب درآمد و هزینه مرداد و شهریور موظف بوده به تامین منابع تا سقف ۳هزار و ۱۳۸ میلیارد تومان اقدام کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سید حسن رسولی افزود: شهرداری تهران باید به همین میزان مصارف خود را تنظیم و تعادل میان منابع و مصارف را برقرار کند، که در مرداد و شهریور توانسته مبلغ یک هزار ۹۶۱ میلیارد تومان معادل ۶۲ درصد درآمد با ۳۸ درصد تحقق نیافتن تحصیل کند.
وی ادامه داد: از کل درآمدهای دو ماه، یک هزار و ۸۳۶ میلیارد تومان آن معادل ۹۴ درصد نقد و ۶ درصد یک میلیارد و ۲۴۹ ریال آن غیرنقد است. آن قسمت از درآمدها و منابع شهرداری تهران که قابلیت نقدشوندگی نداشته منابع غیرنقد است.
خزانه دار شورای شهر تهران با بیان اینکه از کل درآمدنقدی وصولی دو ماه، ۴۴ درصد آن یعنی ۸۰۴ میلیارد تومان پایدار و ۵۶ درصد آن یعنی یک هزار و ۳۲ میلیارد تومان ناپایدار است، تاکید کرد: شهرداری در بخش عملکرد هزینهای دو ماهه تا سقف ۲ هزار و ۸۸۸ میلیارد تومان اجازه هزینه کرد داشته است. با اعلام مبلغ دو هزار و ۱۴۰ میلیارد تومان هزینه ثبت شده در این دو ماه معادل ۷۴ درصد مصارف خود را منظور و ثبت کرده که از این مبلغ ۹۴ درصد بصورت پرداخت نقدی و ۶ درصد هزینه غیرنقدی است.
نايب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، اعلام کرد: شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب موظف بوده، در برش عملکردی شش ماهه خود نسبت به تامین منابع در سقف ۹هزار و ۴۱۴ میلیارد تومان اقدام کند. شهرداری طی این دوره شش ماهه توانسته مبلغ ۷هزار و ۶۹۰ میلیارد تومان معادل ۸۲ درصد درآمد تحصیل کند؛ بنابراین طی شش ماهه مذکور کسری عملکرد یک هزار و ۷۲۳ میلیارد تومان معادل ۱۸ درصد نسبت به بودجه مصوب مشاهده میشود.
وی گفت: از کل درآمد شش ماهه مبلغ ۶ هزار و ۱۲۹ میلیارد تومان آن معادل ۸۰ درصد نقد و ۲۰ درصد آن یک هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان غیرنقد است. از کل درآمدنقدی وصولی ۳۵ درصد آن درآمد پایدار و ۶۵ درصد آن درآمد ناپایدار است.
آقای رسولی درباره عملکرد هزینهای شش دوازدهم نیز اظهار کرد: در این دوره، شهرداری اجازه داشته حداکثر تا سقف اعتبار مصوب به مبلغ ۸هزار و ۶۶۲ میلیارد تومان هزینه کند. در دوره مذکور مبلغ ۶هزار و ۴۸۵ میلیارد تومان یعنی ۷۵ درصد هزینه در دفاتر ثبت شده است؛ که از این مبلغ ۹۸ درصد بصورت پرداختهای نقدی و دو درصد هزینه غیرنقدی است.
وی درباره هزینههای جاری شش دوازدهم نیز گفت: بر اساس این گزارش حقوق پرسنل رسمی و قراردادی ۸۹ درصد عملکرد نسبت به اعتبارات مصوب ۶ماهه داشته است همچنین در سرفصل حقوق سازمانها و شرکتها و ادارات مستقل این عملکرد ۱۰۱ درصد، در سرفصل بازپرداخت اصل و سود تسهیلات، سود اوراق مشارکت عملکرد ۲۰۶ درصد و در سرفصل تسویه بدهیها (سایر مطالبات) عملکرد ۶۵۲ درصد محقق شده است.
آقای رسولی در جداول مقایسه شش دوازدهم درآمد سال ۹۷ و ۹۸ نیز اعلام کرد: در بخش درآمد شاهد تحقق ۷۲ درصدی در سال ۹۷ این تحقق درآمد ۸۲ درصد است.
خزانه دار شورای شهر در مقایسه شش دوازدهم سال ۹۸ و ۹۷ در بخش هزینه گفت: ثبت هزینه در شش ماهه سال گذشته ۱۷ درصد و داری از جاری ۷۵ درصد است.
وی اظهار کرد: میزان درآمد شهرداری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۱۰ درصد یعنی از ۷۲ درصد به ۸۲ درصد افزایش یافته است. البته کسری درآمدی ۱۸ درصدی علامت نگران کنندهای است. مضافاً که رقم بودجه ۱۸ هزار و ۸۲۸ میلیارد تومانی کاملاً انقباضی است. حتی در صورت تحقق کامل از جهت قدرت خرید یک سوم بودجه سال ۹۵ قدرت خرید دارد.
وی ادامه داد: ثبت هزینهها در دفاتر مالی سال گذشته در همین بازه زمانی ۱۷ درصد بوده است، طی ۶ ماهه اخیر این شاخص به ۷۵ درصد افزایش یافته است. رشد ۵۸ درصدی این نمایه نشانی از اهتمام شهرداری نسبت به ثبت به موقع هزینهها در دفاتر مالی است.
خزانه دار شورای شهر تهران با بیان اینکه ۲۰ درصد درآمدها از جنس غیرنقد و ۸۰ درصد آن نقدی است، اعلام کرد: این موضوع علامت اهتمام شهرداری به اصلاح نظام کسب درآمد و دور شدن از فروش انواع داراییها است. در عین حال گواه آن است که عملاً بودجه غیرنقد که یک سوم کل است فقط ۲۰ درصد تحقق یافته است.
وی ادامه داد: هزینه جاری حقوق سازمانها، شرکتها و ادارات مستقل نسبت به بودجه مصوب ۱۰۱ درصد است. این شاخص نشان دهنده دو نکته است اول اینکه ارقام مندرج در سند بودجه سالیانه واقع بینانه نبوده است و دوم صرفه جویی لازم صورت نگرفته است.
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه ردیفهای بازپرداخت بدهیها ۶۵۲ درصد و اصل و سود تسهیلات دریافتی ۲۰۶ درصد نسبت به پیش بینی بودجه افزایش نشان میدهد، اظهار کرد: این رشد حاکی است مدیریت شهری علیرغم برخورداری از تنگناهای شدیدمالی نسبت به احقاق حقوق طلبکاران دغدغه جدی دارد. البته ارقام مصوب این دو ردیف در بودجه ۹۸ ناچیز است.
وی ادامه داد: سهم مصارف هزینهای ۶۶ درصد و سهم تملک سرمایهای و تملک مالی به میزان ۳۴ درصد مصارف در ۶ ماهه اول سال جاری را نشان میدهد. همچنین ۱۸ درصد تحقق نیافتن درآمدهای نیمه اول سال در شرایطی است که بطور متوسط هزینهها نسبت به ارقام پیش بینی شده بودجه ۹۸ با ۴۲ درصد رشد روبرو است. این نسبتها عدم تعادل منابع و مصارف را به وضوح نشان میدهد.
آقای رسولی تاکید کرد: ما جدول منابع و مصارف برنامه سوم شهرداری را با رقم ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برای ۵ سال (۱۳۹۸– ۱۴۰۲) در شورای شهر تصویب کردهایم. ۴۲ هزارو ۵۰۰ میلیارد این رقم وفق ماده ۲ برنامه سوم صرفاً میبایست صرف مسائل کلیدی شهر شامل توسعه زیرساختها و ناوگان حمل و نقل ریلی و عمومی، کاهش آلودگی هوا، برقراری توازن منطقهای از حیث سرانههای خدمات شهری، صیانت از باغات، احیاء بافتهای ناکارآمدشهری، و حفظ بناهای فرهنگی و سلامت و اجتماعی گردد. یک ریال از این منبع طی ۵ سال برنامه سوم و امسال که اولین سال آن است نباید صرف امور جاری گردد.
وی گفت: بر این اساس ارائه اصلاح بودجه سال ۹۸ برای تحقق اهداف برنامه به همراه شناسایی و خلق منابع نوین درآمدی از یک سو و اتخاذ تصمیمات عملگرایانه، واقع بینانه و بزرگ از سوی دیگر برای شورا و شهرداری ضروری است. تقاضا میکنم در دوسال باقیمانده مشترکاً برای افزایش درآمدها بویژه پایدار، و کاهش هزینهها از طریق کوچک سازی پیکره شهرداری و سازمانها و شرکتهای تابعه شجاعانه تغییر رویکرد داده و مسئولانه و راهبردی تصمیم بگیریم. در غیراینصورت مدیریت پایتخت زمینگیر خواهد شد.
به گفته خزانه دار شورای شهر، جبران عقب ماندگی ۱۸ درصدی درآمدها در ۶ ماهه دوم سال و افزایش سقف کل بودجه امسال به حد یک پنجم منابع و مصارف برنامه ۵ ساله سوم یعنی ۳۰ هزار میلیارد تومان، کاری بزرگ و در راستای تامین مصالح شهر و شهروندان هرچند دشوار است، ولی با اعمال مدیریت هماهنگ و شجاعانه امکانپذیر است.
فراهانی، عضو شورای شهر
چند تذکر در جلسه شورای شهر تهران
عضو شورای شهر تهران بر لزوم جابجایی دکل آنتن های ارتباطی BTS از حاشیه مدارس و مراکز آموزشی تاکید کرد.
مجید فراهانی، در صد و هفتاد و دومین جلسه علنی شورای شهر تهران گفت: تامین ایمنی، سلامت و پایداری مراکز آموزشی به عنوان کانونهای توانمند سازی جامعه از ضرورتهای توسعه پایدار است و باید دانش آموزان بهترین شرایط را برای کسب دانش و آگاهی در مدارس تجربه کنند، نه اینکه به بهانههای مختلف دسترسی، ایمنی، سلامت و تاب آوری مراکز آموزشی را خدشه دار کنیم.
فراهانی اضافه کرد: متاسفانه در اثر کم توجهی و بی تفاوتی مجریان و ناظران، شاهد مکان یابی و نصب دکل و آنتنها در کنار مراکز آموزشی هستیم، که نه تنها مغایر مصوبه و الزام شوراست بلکه هیچ عقل سلیمی نیز اجرای آن را تایید نخواهد کرد.
عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: برابر پیگیریهای دبیر شورایاری محله اکباتان فقط در این شهرک در کنار مدارس ابتدایی و راهنمایی صادقین و مدرسه حضرت معصومه (س) دکل نصب شده است و تاکنون شهرداری و شرکت مخابرات برای برچیدن و جابجایی دکلها اقدامی نکرده اند.
حبیبزاده، رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی
ساخت و ساز غیرمجاز در حریم شهر
برخی مدیران شهرهای هممرز اجازه ساختوساز غیرمجاز در حریم تهران را میدهند.
افشین حبیبزاده هم در یکصد و هفتاد و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکری به منظور جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز در حریم شهر تهران، گفت: براساس مواد ۱، ۲ و ۱۲ قانون «تعاریف محدوده و حریم شهر، روستا و شهرک و نحوه تعیین آنها» مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی، شهرداریها در چارچوب وظایف قانونی خود کنترل و نظارت بر احداث هرگونه ساختمان و تأسیسات و سایر اقدامات مربوط به توسعه و عمران در داخل محدوده شهر را به عهده دارند و هرگونه ساخت و ساز غیر مجاز در این حریم به عنوان تجاوز به حقوق عمومی، جرم محسوب میشود.
رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: برخی از ساخت و سازهای صورت گرفته در نواحی شش و هفت منطقه ۱۸ در محدوده حریم شهر تهران است. در دو ناحیه یاد شده با وجود آنکه خدمات شهری لازم از سوی شهرداری تهران به شهروندان ارائه میشود، اما به دلیل هم مرز بودن با شهرهای شهرقدس، چهاردانگه و اسلامشهر، برخی با مراجعه به شهرداری این شهرها مجوز ساخت و ساز درحریم تهران را دریافت میکنند که به محض ورود شهرداری تهران برای برخورد با ساختوسازهای غیرمجاز، برخی مدیران شهرهای هم مرز با این نواحی مانع اجرای قانون در حوزه مدیریت شهری تهران میشوند.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران از شهردار تهران خواست ضمن بررسی موضوع، با هماهنگی با نهادهای ذيصلاح از جمله قوه قضاییه از ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم تهران جلوگیری کند.
اعطا، رئیس کمیته معماری و طرحهای شهری شورای شهر
معاونت اجتماعی و امور فرهنگی شهرداری تهران به اولویت شورا بی توجهی نکند
رئیس کمیته معماری و طرحهای شهری شورای شهر تهران هم درباره تکمیل نشدن مرکز نمایشهای آیینی صبا- اثر فرهاد احمدی - تذکر داد.
علی اعطا در صد و هفتاد و دومین جلسه علنی شورای شهر تهران اظهار کرد: مرکز نمایشهای آیینی صبا (واقع در منطقه ۷- خیابان شریعتی- سهراه پلیس) از طرحهای نیمه تمام فرهنگی- هنری شهر تهران است.
وی ادامه داد: این طرح، کیفیت معماری و فضایی بالایی دارد و به یکی از فضاهای باارزش و ماندگار شهر تهران در حوزه فرهنگی- هنری و یکی از مراکز مهم هنرهای نمایشی در ایران تبدیل خواهد شد.
رئیس کمیته معماری و طرحهای شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه مرکز نمایشهای آیینی صبا در ابتدای دهه ۸۰ به همت یکی از معماران برجسته ایرانی، فرهاد احمدی، طراحی شده است، گفت: این طرح حدود ۶۰۰۰ مترمربع زیربنا دارد که عمده آن در زیر سطح زمین ساخته شده است تا سطح زمین به صورت فضای باز و در ارتفاع طبیعی به باغ و فضای سبز تبدیل شود و به عنوان فضایی همگانی در اختیار شهروندان باشد.
وی با بیان اینکه این مرکز، که در محدوده باغ صبا واقع شده، یکی از طرحهای مشارکتی شهرداری تهران (با محوریت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی) بوده که سالهاست به دلیل مشکلات مالی و حقوقی در آستانه اتمام رها شده است، گفت: تکمیل و افتتاح مرکز نمایشهای آیینی صبا، که حدود ۷۵ درصد از عملیات ساختمانی آن انجام شده، به علت مسائل حقوقی و مالی سالها به تعویق افتاده و این تعویق به فرسودگی بخشهایی از این طرح منجر شده است.
اجازه تخلف برای پرداخت حقوق نمیدهیم
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران: اجازه تخلف را برای پرداخت حقوق نمیدهیم و قرار نیست شهر را بفروشیم تا حقوق پرسنل شهرداری را بدهیم.
آقای علی اعطا با اشاره به تخلفهایی که از سوی شوراهای معماری مناطق در ساخت و ساز رخ داده است افزود:اجازه تخلف درساخت و ساز از سوی شورای شهر به شهرداری تهران داده نمیشود. ممکن است افرادی بگویند محدودیتهای شورای پنجم برای شوراهای مناطق، سبب شده شهرداری نتواند حقوق پرسنل را پرداخت کند، اگر بنا باشد حقوق از طریق اضافه تراکم پرداخت شود، بهتر است پرداخت نشود.
وی گفت: قرار نیست شهر را بفروشیم تا حقوق پرسنل شهرداری را بدهیم. باید راه حل دیگری برای مسائل مالی پیدا کنیم.
آقای اعطا افزود: به شورای شهر نیامدهایم تا اجازه تخلف برای پرداخت حقوق داده شود.
حضور وزیر نیرو در جلسه شورای شهر
وزیر نیرو به منظور تبادل نظر پیرامون برنامهها و اقدامات وزارت نیرو در شهر تهران در نشست امروز شورای شهر تهران حضور مییابد.
همچنین در این جلسه بررسی یک فوریت لایحه شهردار تهران برای تعیین رشتههای تخصصی مراکز آموزش علمی کاربردی شهرداری تهران نیز در دستور قرار خواهد گرفت.
گزارش سید حسن رسولی خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران در خصوص حسابهای درآمد و هزینه شهرداری تهران در مرداد و شهریور و ۶ ماه اول سال ۱۳۹۸ از دستورهای جلسه امروز است.
لایحه "سند جامع رفاه اجتماعی شهرداری تهران" و لایحه «آیین نامه شهر دوستدار سالمند» هم بررسی میشود.
بررسی ۷ پلاک ثبتی از حیث تشخیص باغ یا غیرباغ بودن نیز در دستور جلسه قرار دارد.
امینی، نایب رییس شورای اسلامی
مراسم اربعین نشانه قدرت واقعی منطق و عقلانیت است
سید ابراهیم امینی نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای یکصدو هفتادو دومین جلسه شورا با اشاره به برگزاری ایام عزاداری اربعین حسینی گفت: یکی از بزرگترین همایشهای انسانی را در جهان که با حضور بیش از ۱۵ میلیون عاشق و دلداده سالار شهیدان از سراسر جهان در کربلای معلی برگزار شد، پشت سر گذاشتیم.
وی با بیان اینکه ابتدا باید از زحمات برادران وخواهران عراقی، که میزبانی این گردهمایی بی نظیر را برعهده داشتند و با خلوص تمام، همه امکانات زندگی خود را درخدمت زوار اباعبدالله الحسین قرار دادند، قدردانی کنیم، افزود: اگر امروز نامی از بزرگترین و قدرتمندترین سلاطین و حکومتها که دههها و قرنها در اقتدار بودند، برده نمیشود و نام حسین ابن علی که تنها و بی یاور، قربانی ایستادگی در برابر ظلم و فساد و انحراف شد، بر سر زبانهاست، نشانگر آن است که قدرت واقعی در تسخیر قلوب انسانها و دارا بودن منطق و عقلانیت و محبت در برخورد با سایر انسانهاست و عاشورا نماد پیروزی انسانیت برخشونت و حق گرایی بر استبداد است.
نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: از ایران اسلامی، حدود سه ونیم میلیون نفر در مراسم عزاداری اربعین شرکت کردند که شهروندان تهرانی با بیش از ۵۰۰ هزار زوار، بیشترین زائران حسینی را تشکیل میدادند که همکاران ما در خدمات شهری شهردارای تهران نیز نقش کوچکی در این مراسم بزرگ سیاسی عبادی ایفا کردند که از آنان نیز قدردانی میکنیم.
وی با اشاره به اینکه ۲ آبان روز جهانی ملل متحد نام گذاری شده است، گفت: این روز روزی است که سازمان ملل متحد کار خود را آغاز کرد و همچنین به عنوان آغاز هفته جهانی خلع سلاح نامگذاری شده چرا که تاسیس سازمان ملل برای پاسداشت صلح جهانی بوده است.
آقای امینی افزود: ولی شاهد هستیم کشورهای قدرتمند که به عنوان اعضای دایمی شورای امنیت سازمان ملل مطرح هستند بیشترین نقش را در افزایش سلاحهای مخرب و مسلح کردن کشورهای دیگر دارند، اما امیدواریم همه این کشورها به اصول سازمان ملل در پاسداشت صلح در جهان پایبند باشند و موضوع خلع سلاح را به نمایش بگذارند.
زهرا نژادبهرام، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر
مخالف جدایی ری از تهران هستیم
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران هم گفت: ادله مخالفت شورای شهر با تفکیک ری از تهران به مجلس شورای اسلامی ارایه میشود.
خانم زهرا نژادبهرام روز یکشنبه پیش از آغاز یکصد و هفتاد و دومین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران درباره طرح جدایی ری از تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با این طرح مخالف هستیم و ادله شورای شهر در این خصوص از طریق شورای راهبردی به نمایندگان مجلس ارایه میشود.
وی گفت: حدود دو ماه پیش این طرح با ۳۰ امضا در مجلس مطرح شد، امروز نیز مطلبی از سید فرید موسوی نماینده مجلس در خصوص طرح تفکیک انتخابات شورای اسلامی و انتخابات شهردار شهرستان ری از تهران مطرح شد.
نژاد بهرام افزود: متاسفانه برخی از اعضای مجمع امید طرح جدایی ری از تهران را امضا کردند.
وی خاطرنشان کرد: اعضای شورای شهر تهران معتقد به یکپارچگی تهران هستند و نباید منافع مشترک بخشهای تهران را تحت تاثیر چنین تصمیم هاییی قرار داد.
نژاد بهرام افزود: شاید شهرداری در برخی موارد به برخی مناطق یا موضوعها از جمله بافت فرسوده توجه ویژهای داشته باشد یا برخی از مناطق نیاز به شهرداران ویژهای داشته باشند، اما این دلیلی بر جدایی آنها از تهران نمیشود.
عضو شورای تهران ادامه داد: این تصمیم ظلم به شهروندان ری است و باعث حذف یکپاچگی تهران، ری و شمیرانات میشود.
حق شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی
مدیریت شهری تهران بعد از انقلاب در حفظ و نگهداری مجسمههای شهری موفق نبوده است
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران هم گفت: به نظر میرسد مدیریت شهری تهران بعد از انقلاب آنگونه که باید در توسعه، حفظ و نگهداری المانها و مجسمههای شهری موفق نبوده و در اصل هیچگاه راهبردی معین و مدون در این حوزه شهری به کار نگرفته است.
محمد جواد حق شناس در یکصد و هفتاد و دومین جلسه شورا با اشاره به اهمیت توسعه و نگهداری مجسمههای مفاخر هنری، ادبی و علمی کشور در شهر تهران گفت: مجسمهها و نشانهای شهری از مصادیق بارز بکارگیری هنر و فرهنگ در کالبد و میراث شهر است که در ابعاد مختلف زیبایی شناختی، معنایی و کارکردی حائز اهمیت ویژه است.
وی ادامه داد: نشانها و مجسمههای شهر باید بازتابی از ارزشها و نگرشهای فرهنگی و اجتماعی جامعه و دارای ارزش هنری لازم باشد و به درستی در شهر جانمایی شود و این سازههای هنری به مثابه میراث هنری شهر در مرور زمان نیاز به حفاظت و نگهداری دارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: هنوز هم زیباترین و خاطره انگیزترین و اثرگذارترین مجسمهها و نشانهای شهر تهران میراثی است که از پیش از انقلاب در شهر بجا مانده است و متاسفانه حتی در مراقبت و نگهداری همین میراث ارزشمند نیز هیچ راهبرد قابل اتکایی به چشم نمیخورد.
وی تصریح کرد: انتظار میرود تدوین راهبردی مشخص برای توسعه و حفظ و نگهداری مجسمهها و نشانهای شهری به عنوان بخشی از راهبرد هنری شهر در دستور کار مدیریت شهری قرار گیرد.