پخش زنده
امروز: -
مرز شلمچه در ایام اربعین حسینی جلوه گاه اتحاد اقوام و مذاهب مختلف می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، مرز شلمچه با حضور زائران کشورهای خارجی حال و هوای دیگر به خود گرفت.
عاشقانی از ملل مختلف که راه سفر را بر خود هموار کرده اند تا راهی سرزمین کربلای معلا شوند. در این میان یگانگی و اتحادی بسیار زیبا و مثال زدنی از همه اقوام در شلمچه رخ می نمایاند که همه مرزهای جغرافیایی و قومیتی را در نوردیده و تنها و تنها در پرتو باورهای دینی خود را نمایان کرده است .
مرز شلمچه یکی از چهار مرز خروجی زائران برای سفر به عراق و شرکت در همایش بزرگ اربعین حسینی است. از طرفی بنا بر گفته سردار قاسم رضایی فرمانده مرزبانی ناجا مرز شلمچه تنها مرزی است که زوار خارجی می توانند از آن برای سفر به عراق استفاده کنند در واقع این مرز ، مرز اختصاصی زوار خارجی است .
عشاق سرزمینهای دور
در مرز شلمچه جمعیت بسیار زیاد زوار جمهوری آذربایجان بیشتر از سایر زوار خارجی به چشم میخورد با خانمی میانسال از زوار آذربایجان به نام "مهربان" با کمک یک مترجم هم کلام میشوم از او در مورد هدفش برای این مسافرت طولانی می پرسم و او با شوق بسیار زیاد گفت: عشق به امام حسین(ع) مرز و جغرافیا نمی شناسد هر چقدر هم که راه دور باشد برای دیدار این امام مظلوم می آیم .
خانم دیگری به نام "متانت ژولیوا"که همسفر او بود داِئم با حرکات سر حرفهای او را تایید می کرد و گفت: اولین باری است که به کربلا می روم شوق عجیبی دارم نمیتوانم حس و حالم را توصیف کنم فقط میتوانم بگویم چنان شیفته زیارت مرقد مطهر امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل العباس هستم که قابل توصیف نیست.
از او در مورد حس و حالی که در میان سایر شیعیان در شلمچه دارد سوال کردم که جواب داد: واقعا احساس غریبی نمیکنم، احساس میکنم در خانه خودم و در میان عزیزانم هستم .حس خوبی است و دلم میخواهد این حس و حال را همیشه تجربه کنم.
جمع زیادی از بانوان همراه آنان نیز با فریاد یا حسین یا حسین حرف این بانوی زایر را تایید می کردند. سپس همه آنان دور هم حلقه زدند و با دستان افراشته با هم دعایی را زمزمه کردند.
اتحاد در پرتو عشق به امام حسین (ع)
در گوشه ای دیگر از شلمچه صدای یک نوحه زیبای ترکی توجهم را جلب کرد وقتی به سمتش رفتم صحنه بسیار جالبی را دیدم و آن اینکه ترک زبانهای ترکیه، جمهوری آذربایجان و ایران با هم نوحه میخواندند و سینه میزدند . جلوه زیبایی از اتحاد ملل . در این اتحاد ملیت و مرزهای جغرافیایی نقشی ندارد و تنها چیزی که مهم است اعتقاد و باورهای دینی است که در صدر هر چیزی قرار میگیرد و همه چیز را تحت شعاع خود قرار می دهد.آری همه با هم نوحه میخواندند ، سینه میزدند و در مظلومیت امام شهیدشان اشک می ریختند.
اینجا همه برادر و خواهریم
به سویی دیگر از دیار شلمچه رفتیم تا با سایر زوار خارجی دیدار کنیم. گرچه شلمچه پر بود از زوار خارجی و نیازی نبود تا برای یافتن آنان زحمت زیادی کشیده شود.خانواده ای پاکستانی توجهم را جلب کردند .پدر ، مادر و سه فرزند خانواده که همراه با کاروانی مملو از عاشقان امام حسین (ع) راهی شلمچه شده بود. پدر خانواده به نام "ولی محمد" در مورد علت حضورش در شلمچه گفت: همیشه آرزو داشتم به کربلا سفر کنم همسرم هم این آرزو را داشت لذا تصمیم گرفتیم خانوادگی به زیارت امام شهیدمان برویم .
از او پرسیدم طی این مسافت طولانی از پاکستان تا کربلا با زن و سه فرزند سخت و یا حتی نگران کننده نیست؟ و او گفت: احساس نمیکنم که جای غریبی آمده ام .از لحظه ای که وارد خاک ایران شدم احساس یگانگی و خوبی داشتم و الان که در شلمچه هستم این حس تقویت شده است، گرچه در شلمچه زوار زیادی از کشورهای مختلف را دیدم اما حتی یک لحظه هم آنان را جدای از خودم ندیدم، واقعا ایمان قلبی همه ما را بهم پیوند زده است، من مطمئن هستم که این حس من در کربلای معلی نیز بیشتر هم می شود.
" مهر بی بی " همسر ولی محمد نیز گفت: خیلی خوشحالم که اینجا هستم و بزودی به زیارت حرم مطهر امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل العباس (ع) می روم، در اینجا ایرانی ها چنان با ما برخورد خوبی داشته اند که قابل توصیف نیست، خدا رو شکر میکنم که همه امت اسلام در پرتو امام حسین (ع) اینقدر بهم نزدیک شده اند، اینجا همه برادران و خواهران من هستند .
زائران خارجی همچنان در راهند
چند زائر سیه چرده آفریقایی را می بینم نمی دانم چه میگویند ولی دستانشان را به نشانه اتحاد مسلمانان به هم می فشردند و دایم می گفتند " امام حسین ".
این عشق به حسین است که همه ما را با هم یکی کرده است
کاروانی از زوار ترکیه از روبرویمان در حال عبور بود . یکی از آنان به نام آراز گفت: خوشحالم که به کربلا می روم و خوشحالم که خیلی از مسلمانان سایر کشورها را اینجا می بینم، واقعا عشق به امام حسین همه را به دور خود جمع کرده است.
شلمچه جلوه گاه اتحاد اقوام و ملل مختلف شده است. کاروانهای زیادی از ده ها کشور خارجی اینجا در حال عبور به میعادگاه خویش هستند . میعادگاهی که رنگ و نژاد و ملیت نمیشناسد و هر چه هست عشق است .عشق به امامی که اسوه همه آزادگان تاریخ است .
مواکب افغانی در حال خدمت رسانی
در گوشه ای می ایستم خیل عظیم زواری که در شلمچه در حال تردد هستند مشاهده میکنم . بیادم آمد که سال گذشته 4 یا 5 موکب از مسلمان افغانستان در شلمچه بر پا شده بود لذا با سردار یازع رئیس کمیته مشارکت های مردمی و اسکان ستاد اربعین شلمچه تماس گرفتم : او گفت خوشبختانه امسال 8 موکب از افغانها در شلمچه برپا شده و از زوار حسینی پذیرایی می کنند .
مواکب افغانی را در شلمچه پیدا کردم بیش از صد نفر در این مواکب مشغول پذیرایی از زوار حسینی هستند. یکی از آنان بنام احمد گفت : بین ما مسلمانان دیگر هیچ تفاوتی نیست من که از افغانستان به عشق امام حسین به شلمچه می آیم به خاطر این است که همه این زوار را خواهران و برادران و عزیزان خود می دانم. این همه رنج سفر را به عشق امام حسین تحمل میکنم تا از زوار او که برای من عزیز و محترم هستند پذیرایی کنم.
او افزود: دیگر این ملت و آن قوم معنی ندارد همه در پرتو عشق به امام حسین متحد می شوند .
اربعین ، جریان بزرگ فرهنگی
دریابان شمخانی که برای بازدید از مرز بین المللی شلمچه به این منطقه سفر کرده بود با اشاره به اتحاد همه اقوام و مذاهب در پرتو اربعین حسینی گفت : رسالت فرهنگی اربعین فقط در کربلا و بین الحرمین نیست، بلکه یک امتداد فرهنگی بسیار قوی در ایران در حال شکل گرفتن است.
آری بدون شک یکی از مظاهر مهم این جریان بزرگ فرهنگی اتحاد جهان اسلام . بدون شک در شلمچه که مرز اختصاصی عبور زوار خارجی است این اتحاد را به وضوح می توان مشاهده کرد. اتحادی که نشات گرفته از باورهای دینی است و این اتحاد همان چیزی است که دشمنان اسلام همیشه از آن واهمه داشته و دارند.
شریعتی استاندار خوزستان نیز گفت: بدون شک اربعین حسینی علاوه بر همه کارکردهای دینی یک حرکت عظیمی فرهنگی در جهت اتحاد جهان اسلام است . بدون شک هیچ چیز نمیتوانست در دنیای امروز اینچنین مسلمانان بویژه شیعیان جهان را دور خود جمع کند و آنان را بصورت یکپارچه و متحد درآورد و این از برکات مهم قیام امام حسین (ع) و نیز برکات زیارت این امام شهید است .
وی افزود: ما در شلمچه شاهد حضور و ظهور این اتحاد بین همه اقوام و ملل بوده و هستیم و بدون شک این اتحاد در پرتو مولا امام حسین (ع) تا همیشه ادامه خواهد داشت .
افزایش چشمگیر زوار بویژه زوار خارجی
کوروش مودت فرماندار ویژه خرمشهر گفت: امسال حدود یک میلیون و 600 هزار زایر از مرز شلمچه در ایام اربعین حسینی تردد کردند که 958 هزار نفر از آنان آمار خروج زوار از مرز شلمچه و بقیه آمار بقیه ورودی است. این درحالی است که سال گذشته تردد زوار از مرز شلمچه 940 هزار نفر بود که امسال بطور چشمگیر افزایش یافته است .
وی افزود: 215 هزار نفر از زواری که از مرز شلمچه خارج شدند زوار خارجی بودند که بسیار بیشتر از آمار سال گذشته است .
امسال در شلمچه همچون سالهای پیش زیباترین نماد عشق به امام حسین (ع) یعنی اتحاد جهان اسلام شکل گرفت. اتحادی که هیچ چیز همچون عشق امام شهیدان نمیتوانست آنرا ایجاد کند و این از برکات مهم زیارت امام شهیدان است که همه عاشقان دین خدا را به دور خود جمع کرده است . اتحادی که اساس و بنیان و لازمه جهان اسلام است.
پیش از ایام اربعین تحرکاتی مذبوحانه در کشور عراق برای ایجاد تفرقه و کم رنگ کردن این اتحاد به وقوع پیوست ولی حضور عاشقان در این کنگره جهانی اربعین این توطئه خبیثانه را خنثی کرد .
آری زائران امام حسین (ع) همه زیر یک پرچم قرار خواهند گرفت و آن عشق به مولایشان است . عشقی که هر تفرقه و هر توطئه ای را نابود خواهد کرد.
نویسنده: شاپور زبردست