پخش زنده
امروز: -
متخصصان کشورمان با تلفیق جراحی دیجیتال و رهیاب (نویگیشن) توانستند نیمی از صورت یک بیمار عراقی را بازسازی کنند
دکتر سید علیرضا پرهیز، متخصص جراحی فک و صورت و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما درباره نحوه این جراحی گفت::یک گروه شش نفره متشکل از متخصصان پزشکی و فنی و مهندسی توانستند در مدت زمان ۲ ماهه پروتزی را طراحی کنند که با استفاده از چاپگر (پرینتر) سه بعدی از جنس تیتانوم ساخته شد.
وی با اشاره به اینکه ایران نیز همپای کشورهای اروپایی و امریکایی جراحی دیجیتال را آغاز کرده است افزود: عمر جراحی دیجیتال کمتر از ۱۰ سال است، اما در کشور ما و در تخصصهای مختلف این کار در حال انجام است نکته مهم این جراحی اینجاست که کل طرح از طراحی تا ساخت و جراحی را متخصصان ایرانی انجام داده اند و کاملا ایرانی است.
دکتر مراد کریم پور عضو هیئت علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران نیز با اشاره به همکاری چند گروه هیئت علمی و تخصصی از متالوژی و مکانیک تا پزشکی دانشگاه شریف و تهران و علوم پزشکی تهران در این جراحی گفت::ابتدا با سی تی اسکن، اسکن صورت بیمار را بدست آوردیم و با استفاده از قسمت سالم صورت، قسمت آسیب دیده را بازسازی کردیم سپس قطعه طراحی شده را با تیتانیوم و چاپگر (پرینتر) سه بعدی تولید کردیم که این طراحی بیش از ۸۰ نفر ساعت وقت گرفت.
وی افزود:هزینه پروتز برای این بیمار عراقی ۵ هزار دلار تمام شد، ولی اگر در بلژیک که در این زمینه میتوانست برای این بیمار کاری انجام دهد حدود ۱۵ هزار دلار هزینه برمی داشت.
دکتر اکرمی رئیس مجتمع هلال ایران نیز باتاکید بر اینکه قیمت و زمانبری تولید این طرح یک سوم کشورهای اروپایی است، گفت: این جراحی برای اولین بار در صورت و در بیمار خارجی در قالب گردشگری سلامت انجام شده است.