به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ مشاور عالی سازمان نظام صنفی کشاورزی در گفتگو با رسانه ملی گفت: نرخ اعلامی خرید تضمینی چغندرقند از سوی دولت برای سال زراعی جدید، به هیچ وجه مورد رضایت کشاورزان نیست.
آقای سید جعفر حسینی افزود: نرخ خرید تضمینی محصول بهاره چغندرقند برای سال زراعی جاری به ازای هر کیلوگرم ۵۵۰ تومان تعیین شده است.
وی گفت: این نرخ برای سال زراعی گذشته نیز به ازای هر کیلوگرم ۴۳۰ تومان تعیین و ابلاغ شده بود.
مشاور عالی سازمان نظام صنفی کشاورزی با اشاره به اینکه هزینههای تولید چغندر قند بسیار بالاست، افزود: کشاورزان و تشکلهای کشاورزی، قیمت خرید تضمینی این محصول را بر اساس هزینههای واقعی تولید محاسبه و به دولت پیشنهاد میکنند، اما نرخی که شورای اقتصاد اعلام میکند برخی از فاکتورها را در هزینههای تولید واقعی نمیبیند.
وی اضافه کرد : قیمت پیشنهادی امسال و سال گذشته کشاورزان به دولت برای تعیین نرخ خرید تضمینی محصول چغندر قند به ترتیب ۶۳۰ و ۵۲۰ تومان به ازای هرکیلوگرم اعلام شده بود.
آقای حسینی گفت: سطح زیر کشت چغندرقند در سال زراعی گذشته در کشور به دلیل اعلام نرخ پائین و عدم همخوانی با هزینههای تولید به شدت دچار افت شد.
وی افزود: سال زراعی ۹۶ – ۹۷ سطح زیر کشت چغندرقند به میزان ۱۳۰ هزار هکتار بود که این سطح در سال زراعی ۹۷ – ۹۸ با ۳۷ درصد کاهش به عدد ۹۶ هزار هکتار رسید.
مشاور عالی سازمان نظام صنفی کشاورزی ادامه داد: تعیین نرخ نامناسب و غیر کارشناسی محصول چغندرقند هم به کشاورزان و هم به کشور ضربه میزند.
وی گفت: وقتی کشت و کار چغندرقند برای کشاورزان به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نباشد بی تردید به سمت کشتهای صیفی جایگزین مثل گوجه فرنگی و نظایر این میروند.
آقای حسینی افزود: حجم بالای تولید گوجه فرنگی و افت شدید قیمتی این محصول در سال جاری خود شاهدی صادق براین مدعاست.
وی اضافه کرد: با کاهش سطح زیرکشت چغندرقند میزان شکر تولید داخل به شدت دچار افت خواهد شد و دولت مجبور است شکر مورد نیاز مصرفی کشور را از محل واردات تامین کند.
مشاور عالی سازمان نظام صنفی کشاورزی گفت: شکر وارداتی با وضعیت قیمت فعلی ارز گرانتر از شکر تولیدی داخل پای دولت تمام میشود.
وی افزود: امسال هم پیش بینی میشود ۲۰ تا ۳۰ درصد سطح زیر کشت چغندرقند در کشور کاهش یابد، چون نرخ اعلامی دولت هزینههای کشاورزان را پوشش نمیدهد.
حسینی تصریح کرد: نیاز سالانه کشور به شکر در حال حاضر دو میلیون و ۱۰۰ تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن است.
وی گفت: ایران در سال ۹۶ از دو منبع چغندرقند و نیشکر به میزان دومیلیون و ۵۰ هزار تن شکر تولید کرد و به خودکفایی رسید.
مشاور عالی سازمان نظام صنفی کشاورزی ضمن اشاره به اینکه سال گذشته سرجمع یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن شکر در ایران تولید شد، افزود: امسال پیش بینی میشود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن شکر در کشور تولید شود.
وی ادامه داد: مطابق پیش بینیها دولت در سال پیشرو بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن شکر را باید از محل واردات تامین کند.