پخش زنده
امروز: -
نمایندگان کشورهای عضو کنوانسیون رامسر از تالاب بین المللی کانیبرازان شهرستان مهاباد بازدید کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی گفت: نمایندگان کشورهای عضو کنوانسیون رامسر در مرکز و غرب آسیا از تالاب بینالمللی کانی برازان شهرستان مهاباد و برنامههای مشارکتی جوامع محلی پیرامون این تالاب دیدن کردند.
حجت جباری افزود: این نمایندگان از برنامههای مشارکتی جوامع محلی پیرامون این تالاب و اجرای طرح برنامه های صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی و مشاغل سبز در روستایی خورخوره این شهرستان دیدن کردند.
جباری گفت: شرکت کنندگان ابتدا با حضور در سایت پرنده نگری تالاب بینالمللی کانیبرازان مهاباد با استفاده از دوربین های چشمی و تلسکوپی به رصد و مشاهده پرندگان این سایت پرداختند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مهاباد هم گفت: تالاب بینالمللی کانی برازان یکی از مهمترین تالابهای آذربایجانغربی است که برنامه مدیریت جامع تالابها به عنوان یک فرآیند مشارکتی با رویکرد زیست بومی و با حضور جوامع محلی اطراف این تالاب تهیه و تدوین شده و به صورت یک کتاب و سند عملیاتی درآمده است.
فاروق سخنور، با اشاره به اهمیت بالای تالاب کانی برازان به عنوان نخستین سایت پرنده نگری کشور و نقش مهم آن در تأمین معیشت پایدار برای جوامع محلی و حفاظت از تنوع زیستی دریاچه ارومیه افزود: سازمان حفاظت محیط زیست با توجه به الزامات قانونی، مکلف به تدوین و اجرای برنامه های مدیریت جامع با رویکرد زیست بومی برای اکوسیستم های حساس از جمله تالاب کانی برازان است.
فرماندار شهرستان مهاباد هم در حاشیه این بازدید گفت: تخریب محیط زیست و زیان رساندن به آن خط قرمز دولت است و مسئولان با جدیت تمام با هر گونه زمینخواری، جنگلخواری و تخریب منابع طبیعی و محیط زیست مقابله میکنند.
ایرج شجاعی افزود: در سالهای قبل تالاب کانی برازان وضعیت خوبی نداشت اما با همت جوامع محلی و دوستداران محیط زیست این شهرستان، تالاب دوباره احیا شده و اینک وضعیت مطلوبی دارد.
در ادامه این نشست ، فعال زیست محیطی و قهرمان تالابهای ایران هم در خصوص اقدامات صورت گرفته برای احیای تالاب بینالمللی کانی برازان با مشارکت جوامع محلی گفت: در سالهای قبل محوطه تالاب تنها مکانی برای جمعآوری آب بود اما به همت جوامع محلی این تالاب دوباره احیا شده و هماکنون شاهد حضور هزاران قطعه پرنده آبزی و کنارآبزی در آن هستیم.
محسن معارفپنا افزود: چندین طرح گردشگری در روستاهای اطراف تالاب تشکیل شده و گردشگران میتوانند با حضور در این روستاها ضمن اسکان در این روستاها و با حضور در سایت پرنده نگری از نزدیک به تماشای پرندگان و چشم اندازهای زیبای این تالاب بپردازند.
وی، با اشاره اهمیت همکاری و مشارکت جوامع محلی در حفاظت از تالابها نیز گفت: ما همیشه بر این باوریم که انجمن های زیست محیطی باید منطقه ای عمل و جهانی فکر کنند تا محیط زیست به عنوان امانتی گرانبها و بدون تغییر و تخریب به نسل های آینده تحویل داده شود.
شرکتکنندگان سپس از لاگن های طبیعی و مصنوعی حاشیه و ضلع غربی تالاب بینالمللی کانیبرازان بازدید کردند.
مدیرعامل انجمن سبز کانی برازان هم در حاشیه این بازدید گفت: با مطالعه کارشناسی بر روی تالابهای منطقه مشخص شد که اصلیترین مشکل تالاب کانیبرازان مهاباد کیفیت آب ورودی به این تالاب است.
آسو سلیمانپور افزود: طرح ورود آب تصفیه شده به این تالاب با مشارکت مردم و جوامع محلی برنامهریزی شده و دو لاگن کاهنده مواد آلی با استفاده از پوشش گیاهی "لویی" و "نی" به مساحت دو هکتار در ورودی آب به تالاب ایجاد شده است که به طور طبیعی کیفیت آب برای آبزیان و گیاهان را بهبود میدهد.
تالاب بینالمللی کانیبرازان این شهرستان با وسعتی افزون بر ۹۱۰ هکتار یکی از مهمترین تالابهای اقماری جنوب دریاچه ارومیه و با ارزشترین زیستگاههای انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی در شمال غرب کشور به شمار میرود.