پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه تهران: امیدواریم امسال یکی از بزرگترین دستاوردهای دولت در جهت تعامل جامعه، صنعت و دانشگاهها افزایش یابد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمود نیلی احمدآبادی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و مراکز علمی که با حضور رئیس جمهور در دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: در همه این سالها به جای اینکه سیاههای از مشکلات و دغدغههای دانشگاه را مطرح کنم، تلاش شد توانمندیها و راهکارهای مربوط در دانشگاهها مطرح شود تا این راهکارها در جهت حل مشکلات کشور استفاده شود.
وی با اشاره به ادامه این روند در سال تحصیلی جدید، گفت: موضوع سیل و بررسی آن در دانشگاهها، یکی از موضوعاتی بود که از توانمندی دانشگاهها در هیئت سیلاب با حکم رئیس جمهور استفاده شد و این موضوع حکایت از توانمندی دانشگاهها دارد.
آقای نیلی احمدآبادی، افزود: تعداد افرادی که در این خصوص دارای توانمندی و ظرفیت هستند بیش از تفکر ما بود و در حال حاضر بیش از ۲۵۰ نفر با هیئت سیلاب از دانشگاههای مختلف کار میکنند و این نشان از تجربه و تخصص افراد دارای ظرفیت است.
وی گفت: بررسیها نشان داده که در طول انقلاب اسلامی بیش از ۳ هزار پایان نامه و رساله در خصوص سیلاب در دانشگاهها کار شده است.
رئیس دانشگاه تهران، تاکید کرد: در زمان وقوع سیلاب اساتید و دانشجویان به شکلهای مختلف حضور داشتند و در مناطق اقدام به مشاوره و بررسی موضوع کردند.
آقای نیلی احمدآبادی، افزود: این رخداد نشان داد که ظرفیت مناسبی در کشور دارد و باید اراده کنیم و این ظرفیت را به کار بگیریم تا مسائل مختلف حل شود.
وی با اشاره به تاثیرگذاری علم و دانش در ایجاد ارزش افزوده از مواد خام همچون نفت، گفت: اگر میخواهیم با مسائل و مشکلات کشور مقابله کنیم چارهای به جز بهره مندی کامل از توان متخصصان نداریم.
رئیس دانشگاه تهران، افزود: وقتی ظرفیت دانشگاهها و توان متخصصان را مشاهده میکنیم و میزانی از این توان را که در اختیار کشور است مقایسه میکنیم، میبینم که از ظرفیت کمی استفاده شده است.
آقای نیلی احمدآبادی، گفت: در این سالها در دولت شما تلاش کردیم گامهای موثری را در جهت تعامل دانشگاه و جامعه برداریم و پیشنهاد میکنیم در باقی مانده دولت، اقدامی جدی برای حل این مشکل یعنی افزایش تعامل دانشگاه و جامعه برداشته شود.
وی با اشاره به بودجه سال ۹۸ و جدا شدن نفت از آن، افزود: این اقدام مناسب است و به نظر میرسد میتواند این فاصله را کم کند.
رئیس دانشگاه تهران، گفت: بررسیها نشان میدهد که اعتبارات موجود باید در جهت تعامل بهتر دانشگاه و جامعه سازماندهی شود و تاکنون تنظیم بودجه و قوانین در این جهت نبوده است و سازمانها به صورت مجزا عمل میکنند.
آقای نیلی احمد آبادی، افزود: تقاضا میکنم که یک هیئتی را منصوب کنید که آن هیئت موظف شود در قالب بودجه امسال راهکار مشخصی برای حل این مشکل پیدا کند.
وی گفت: ما پیشنهاد مشخص داریم اگر آن را پذیرفتید چه بهتر، و اگر نپذیرفتید ممکن است آن هیئت راهکار دیگری را ارائه دهد که در نهایت راهکاری برای این موضوع پیدا خواهد شد و تعامل سازندهای بین جامعه و دانشگاه رخ خواهد داد.
رئیس دانشگاه تهران افزود: با انجام این موضوع سرمایه اجتماعی جامعه افزایش خواهد یافت و پایان نامهها جهت دار ارائه میشوند و اشتغال جوانان بهبود مییابد و خلق ثروت از علم محقق میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران: فعالیت ۶۵ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی در کشور
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: فعالیت ۵۰ دانشگاه و ۱۵ دانشکده و ۲۰ هزار هیات علمی و ۲۰۰ هزار دانشجو از خدمات علمی دانشگاه علوم پزشکی کشور است.
آقای عباسعلی کریمی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی که با حضور رئیس جمهور در دانشگاه تهران برگزار شده است با بیان اینکه این دانشگاه را باید از چهار جنبه آموزش، پژوهش، درمان و فناوری تحلیل کرد افزود: در حوزه آموزش دانشگاههای علوم پزشکی وظیفه خود را انجام و در حوزه پژوهش هیات علمی کشور ۱۰ تا ۱۳ درصد را به خود اختصاص داده است به طوری که ۳۰ تا ۳۲ درصد تولیدات علمی برای همین حوزه پژوهش است.
وی گفت: حوزه فناوری در رشتههایی در دنیا حرف اول را میزند ما در تولیدات دارو و داروسازی رتبه ششم و هفتم را داریم و در مقالات علمی در این بخش حائز رتبه هشتم هستیم و باید گفت: فعالیتهای پژوهشی به بار نشسته و به فناوری و دارو رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در حوزه درمان نیز باید بگوییم این ۶۵ دانشگاه و دانشکده در سراسر کشور را حوزه آموزش اداره میکند.
آقای کریمی گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران ۱۴ بیمارستان با ۵ هزار تخت دارد که سالانه ۶ میلیون بار با حدود ۳/۵ میلیون نفر به آن مراجعه سرپایی میکنند و ۳۰۰ هزار نفر سالانه در بیمارستانهای دانشگاه بستری داریم که هزار نفر پیوند کبد، قلب و ... هستند.
وی افزود: ما در حوزه درمان سختیهای زیادی پشت سر گذاشتیم شاید نغمه یاس نیز شنیده شود، اما هنوز نسل قبلی که اراده گذران جنگ را داشتند کار خود را میکنند و در دانشگاه ما مانع یاس هستیم.
کریمی گفت: امروز بیش از ۵۰ درصد هیات علمی این دانشگاه تمام وقت در حوزه درمان خدمت گذاری میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران خطاب به رئیس جمهور افزود: جذابیت دانشگاه را به رخ بکشید و انتظار داریم دانشگاهها را تنها نگذارند. اعتماد اصل درمان است و این اعتماد باید حفظ شود و ۱۱ ماه پیش ما با شرکایی وارد کار شدیم و امروز ۹۵۰ میلیارد تومان طلبکاریم؛ به ما کمک کنید شریک خوش قول ما خوش قولتر شود و بیمه تامین اجتماعی ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی ما را پرداخت کند.
آقای کریمی افزود: مگر ما روزانه هزاران تصادف و اتفاق نداریم چرا باید یک اتفاق ساده در کشور فضای رسانه را پر کند البته اینجا از پزشک طرفداری نمیکنیم، طرفداری ما از حفظ سلامت جامعه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی: سهمیه بد نیست، اما باید آدمها را به مشارکت بطلبیم
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: من نمیگویم سهمیه بد است، اما باید بتوانیم آدمها را به مشارکت بطلبیم و از نظر علمی شرایط را تحلیل کنیم.
آقای امیرعلی سهراب پور نیز امروز در این مراسم به نمایندگی از سایر استادان این دانشگاه افزود: هم اکنون رشد علمی کشور بسیار بالاست و این علم به دانشجوها آموزش میدهد. با وجود اینکه دانشجویان نخبهای در سراسر کشور وجود دارند و هر ساله از طریق آزمون سراسری (کنکور) وارد دانشگاه میشوند باید بتوانیم امید را در دل جوانها رشد دهیم و به جوانان کمک کنیم.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون مهاجرت نخبگان از سراسر جهان به اروپا و از آنجا به آمریکای شمالی وجود دارد گفت: این مسئله فرار نخبگان نیست و باید بتوانیم نخبگان را با امید در کشور نگه داریم.
سهراب پوربه برخی از نکات برای حضور دانشجویان نخبه در کشور و توجه به امید در میان قشر تحصیلکرده دانشگاهی اشاره کرد و افزود: باید در ابتدا شایسته سالاری را مد نظر قرار دهیم و در مرحله بعد شرایط پیش بینی پذیر برای دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی بدون استرس فراهم کنیم و در مرحله باید بتوانیم دانش آموختگان کشور را در شرایط یکسان با مشارکت آنها فعالیت کنیم و در مرحله نهایی باید تناقض را کم و پاسخگویی، عینیت و شفافیت را بیشتر کنیم.
وی تصریح کرد: من نمیگویم سهمیه بد است چرا که شهدا تاج سر ما هستند، اما باید در این مسئله شاخصهای دیگری را قرار دهیم تا شرایط یکسان برای همه ایجاد شود.
دانشجوی دکتری مدیریت بازاریابی: عدالت آموزشی تحت تأثیر قرار گرفته است
دانشجوی دکتری مدیریت بازاریابی دانشگاه تهران گفت: با کم شدن امکان ادامه تحصیل در طبقات محروم هم اکنون عدالت آموزشی تحت تأثیر قرار گرفته است که باید برای این موضوع چارهای اندیشیده شود.
خانم نکیسا رضایی صبح امروز به نمایندگی از سایر دانشجویان دانشگاهی در مراسم آغاز سال تحصیلی که با حضور رئیس جمهور و روسای دانشگاهها و پژوهشگاههای سراسر کشور در سالن همایشهای دانشگاه تهران برگزار شد افزود: کشور ما تحت فشار سنگین آماج علمی قرار دارد و هم اکنون شرایط بسیار حساس است و در این برهه از زمان خانواده دانشجویان ایران اسلامی تمام قد در کنار دولت هستند.
وی با بیان این که رئیس جمهور در طول سالهای اخیر گوش شنوای دانشجویان بوده است، افزود: امسال هم مثل سالهای گذشته شرایط سخت زندگی علمی به دانشجویان فشار آورده است و خواستار مساعدت شما (رئیس جمهور) هستیم.
خانم رضایی با بیان این که جامعه دانشجویان در حال حاضر دچار ناامیدی و بی اعتمادی بازار کار هستند، گفت: همین موارد (بی اعتمادی به بازار کار و ناامیدی) موجب شده است تا دانشجویان هدف اصلی خود را فراموش کنند و تنها دغدغه کار داشته باشند. برای برقراری ارتباط کارفرمایان با دانشگاهها باید زمینه سازی صورت گیرد و نیازمند حمایت هستیم.
وی افزود: ساز و کارهای اعطای وام، خانواده و تغذیه دارای زیرساختهای لازم است، اما کافی نیست و در این عرصه نیازمند حمایت بیشتری هستیم.
خانم رضایی در ادامه به عدالت آموزشی اشاره کرد و گفت: با کم شدن امکان ادامه تحصیل در طبقات محروم عدالت آموزشی تحت تأثیر قرار گرفته و نیاز فوری به سهمیههای ناعادلانه در عدالت آموزشی مشهود است که باید با اتخاذ سیاستهای برابر دانستن فرصتها این مشکلات برطرف شود.
وی با بیان این که باید فضای فرهنگی بانشاط برای فعالیتهای دانشجویی در دانشگاههای کشور در نظر گرفته شود، اظهار داشت: دانشجویان باید بتوانند در محیط فرهنگی دانشگاهها به بحث و تبادل نظر بپردازند و باید فضای گفتمان آزاد در مسیر رشد فردی دانشجویان ایجاد شود چرا که ما نسل جوانی هستیم که میتوانیم با تفکر خلاق، آینده را بسازیم.
خانم رضایی در ادامه به این مسئله اشاره کرد که دانشجویان ایرانی در جایی غیر از ایران فضای کار را در ذهن خود میپرورانند و این امر به واسطه ناامیدی از به کارگیری آموختههای خود در جامعه شکل گرفته است.
وی افزود: باید فرصتها تعدیل شود و این حس به کارگیری نیروهای جوان آماده کار در جامعه فراهم شود تا بستر مناسب برای فعالیت برای دانشجویان در سطح جامعه ایجاد شود.