بسته سلامت ؛
همراه با پویش ملی سرطان شایع زنان
هر تودهای در سینه نمیتواند سرطان باشد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، پویش ملی سرطان سینه، از نهم مهر، در سراسر کشور آغاز شده است و به مدت یک ماه، با اجرای برنامههای آموزشی و ارائه خدمات غربالگری، ادامه دارد.
سرطان سینه زمانی آغاز میشود که رشد سلولهای سینه از کنترل خارج شود و به صورت بی رویه افزایش یابد.
از مجموعه این سلولها یک توده به وجود میآید که به آن تومور میگویند و به صورت یک توده لمس میشود یا با اشعه ایکس دیده و تشخیص داده میشود.
این تومور در صورتی بدخیم (سرطانی) تلقی میشود که سلولها بتوانند در بافتهای اطراف رشد کنند (تهاجم) و یا به مناطق دیگر بدن که دور از بافت سینه است (متاستاز) بروند .
سرطان سینه میتواند از قسمتهای مختلف سینه شروع شود، اما بیشتر سرطانهای سینه از سلولهای کانالهایی که شیر را به نوک سینه (سرطانهای مجاری) حمل میکنند، شروع میشود. برخی دیگر از سرطانها از سلولهای غددی که شیر تولید میکنند (سلول لوبولار) منشا میگیرند.
اگر چه بسیاری از انواع سرطان سینه ممکن است باعث ایجاد یک توده در سینه شود، اما همه آنها با تشکیل توده تظاهر نمیکنند، بنابراین به علایم دیگر سرطان سینه نیز باید دقت شود و در صورت مشاهده آن ها، به پزشک مراجعه کرد.
بیشتر تودههایی که در سینه لمس میشوند، سرطانی نیست و خوش خیم است و تومورهای خوش خیم سینه رشد غیر طبیعی دارند، اما به خارج از بافت سینه، گسترش نمییابند و تهدیدکننده نیستند.
سرطان سینه اغلب در بانوان رخ میدهد، اما مردان نیز میتوانند به آن مبتلا شوند. بعضی تودههای خوش خیم سینه میتوانند منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان شوند؛ بنابراین هر گونه توده یا تغییر در ساختار سینه باید از نظر خوش خیم یا سرطانی بودن و همین طور تعیین این موضوع که آیا ممکن است بر خطر ایجاد سرطان فرد در آینده تاثیر بگذارد، از سوی پزشک بررسی شود.