پخش زنده
امروز: -
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: ایران، رهبری بهداشتی برای منطقه به ویژه در مراقبتهای اولیه سلامت است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، دکتر تدروس ادهانوم گبریسوس در مراسم افتتاحیه شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت که با حضور رییس جمهور در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت بابت مهیا کردن پوشش همگانی سلامت و بیمه برای شهروندان از دولت ایران حمایت میکند و به ایران بخاطر کاهش هزینههای درمانی و توسعه زیرساختهای مدرن بهداشتی و درمانی، تبریک میگوید.
وی افزود: ایران از نظر بهداشتی در میان کشورهای منطقه و جهان نمونه است و کشورها باید از مراقبتهای اولیه سلامت و پوشش همگانی سلامت، درس بگیرند. البته همیشه جای پیشرفت وجود دارد و سازمان جهانی بهداشت آماده هر نوع کمکی به ایران است.
دبیر کل سازمان جهانی بهداشت تصریح کرد: جمعیت ایران در حال سالمند شدن است و سازمان جهانی بهداشت مصمم است که به پایداری و توسعه بهداشت به ایران کمک کند، اما منطقه با چالشهای زیادی روبرو است و براساس گزارشهای سازمان جهانی بهداشت، از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۵۰ هزینههای بهداشتی افزایش پیدا میکند و پرداختی از جیب به ۴۰ درصد خواهد رسید.
دکتر تدروس اضافه کرد: امروز در اجلاس بین المللی شرکت میکنم و در این هفته نیز قطعنامه بهداشت عمومی تصویب میشود، اما نقش نمایندگان مجلس در بهبود وضع سلامت عمومی بسیار مهم و اساسی است.
وی گفت: گرچه نرخ مرگ و میر در جهان در ۳۰ سال گذشته کاهش قابل توجهی یافته است، در منطقه مدیترانه شرقی، دومین منطقه از نظر مرگ و میر بوده که نیازمند اقدامات عملی و حمایت از سلامت مادران و نوزادان است و باید اطمینان دهیم که کودکان بیشتری برای ادامه زندگی در سلامت زندگی میکنند و بدون وجود بهیاران و پرستاران، دستیابی به این اهداف، امکان پذیر نیست.
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت با تاکید بر لزوم گسترش شبکه پرستاری در منطقه مدیترانه شرقی، افزود: برای احترام به ماماها و پرستاران، سازمان جهانی بهداشت، سال ۲۰۲۰ را به عنوان سال ماماها و پرستاران نامگذاری کرده است و امسال نیز دویستمین سالگرد بهیاران و پرستاران و ماماها را جشن میگیریم و پیشنهاد میکنیم که در اجلاس سال آینده، هر کشور یک ماما و یک پرستار را به اجلاس سالیانه اعزام کند تا با یکدیگر تبادل نظر کنند.
دکتر تدروس با بیان اینکه تمام نظامهای سلامت نیازمند بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی مجهز و پیشرفته هستند، تصریح کرد: بیماریهای غیرواگیر در این منطقه، منجر به مرگ و میرهای زیادی میشود و باعث میشود که به اهداف توسعه پایدار نرسیم.
وی افزود: بیانیه تهران در خصوص سبک زندگی بهداشتی سالم و اهمیت پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر را نشان میدهد. افزون بر این، به موضوع مبارزه با مصرف مواد مخدر نیز پرداخته و در خصوص آن تاکید زیادی شده است.
دبیر کل سازمان جهانی بهداشت خطاب به وزرای بهداشت کشورهای منطقه مدیترانه شرقی، با اشاره به سه چالش نظامهای سلامت در سال آینده، گفت: کاهش مرگ و میر نوزادان چالش نخست است و هیچ منطقه و کشوری نمیتواند مرگ نوزادان را تاب بیارود و باید در این زمینه بیشتر کار کنیم. دومین چالش تقویت کارکنان بهداشتی است، اگر بهترین بیمارستانها با بهترین امکانات و تجهیزات را داشته باشید، باز هم نیازمند کارکنان با مهارت و با تجربه هستید.
وی افزود:سومین چالش این است که باید به تعهدات خودمان برای پوشش همگانی سلامت پایبند باشیم و برای حل مشکلات سلامت، نیازمند تعهد سیاسی قوی و عملی کردن برنامهها هستیم.
مدیرکل دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت: بهداشت همواره مقدم و مورد تاکید بوده است
دکتر احمد المنظری مدیرکل دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت نیز در این همایش گفت: اعتقاد دارم که بهداشت همواره مقدم و مورد تاکید است و امیدواریم که بیانیه تهران باعث تقویت پوشش همگانی سلامت در کشورها شود
دکتر احمد المنظری اظهار داشت: از جمهوری اسلامی ایران، مردم و دولت ایران به خاطر استقبال گرم و برگزاری اجلاس وزرای بهداشت کشورهای مدیترانه شرقی در شهر زیبای تهران تشکر میکنم و میدانیم که ایران تمدن و فرهنگ بسیار برجستهای دارد.
مدیرکل دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت گفت: یک سال از زمان برگزاری کنفرانس سالانه دفتر مدیترانه شرقی در خارطوم میگذرد، اما هنوز با چالشهای زیادی روبرو هستیم.
وی تصریح کرد: شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت امسال با شعار "سلامت برای همه توسط همه" در ایران برگزار میشود و با توجه به تغییرات منطقه ای، اهمیت ویژه دارد، اما اعتقاد دارم که بهداشت همواره مقدم و مورد تاکید است و امیدواریم که بیانیه تهران بتواند باعث تقویت پوشش همگانی سلامت در کشورها شود.
مدیر کل دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت افزود: منطقه ما، تمدن و فرهنگ کهن و همچنین ثروتهای زیادی ادارد، اما از سویی با بحرانهای زیادی از جمله بحرانهای سیاسی روبرو است و این ممکن است موجب ایجاد مشکل در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی شود و در طول سالهای گذشته از مراکز بهداشتی زیادی در سطح منطقه بازدید کردم که مشکلات زیادی داشته اند و گیرندگان خدمات، با محدودیتهایی روبرو بوده اند.
دکتر المنظری با تاکید بر لزوم توجه به وضع ناگوار بهداشتی در سطح منطقه، خاطرنشان کرد: در شرایطی قرار داریم که باید وضع بهداشتی را با انجام دادن کارهای بزرگ و برطرف کردن چالش ها، اصلاح کنیم.
وی گفت: خوشبختانه کمیته حصبه دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که این بیماری در ایران وجود ندارد و ایران توانسته است سرخک و سرخجه را ریشه کن کند که باید به این کشور تبریک بگوئیم و از همه دست اندرکاران این حوزه ها، تشکر کنیم.
مدیرکل دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت افزود: برای اهداف ۲۰۲۳ نقشههایی ترسیم و تلاشهای زیادی انجام شده است تا گامهای عملی برای تحقق این اهداف برداریم. براساس وظیفه کاری، اخلاقی و انسانی و فرمایشات پیامبر اکرم (ص)، مومن برای مومن مانند یک بنیان محکم است و به قول سعدی "بنی آدم اعضای یکدیگرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند" بنابراین باید با همیاری و همکاری، در راستای اهداف ۲۰۲۳ تلاش کنیم تا همه شهروندان از خدمات بهداشتی و درمانی بدون تبعیض و محدودیت، بهرهمند شوند.
دکتر المنظری خاطرنشان کرد: دیروز مذاکرات بسیار خوبی با کشورهای مختلف داشتیم و در روزهای آینده نیز موضوعات مهم بهداشتی بررسی میشود، اما در این دوره از اجلاس، از تجهیزات الکترونیکی برای حفظ محیط زیست بهرهمند خواهیم شد و امیدواریم که با همکاری همه کشورهای عضو، بتوانیم در راستای تحقق شعار "سلامت برای همه توسط همه" گام برداریم.