پخش زنده
امروز: -
ایران با ایجاد ۱۷ هزارخانه بهداشت توانسته است ۱۰۰ درصد جمعیت روستاها را در حوزه بهداشت و درمان پوشش دهد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سعید نمکی در شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی افزود: جمهوری اسلامی ایران متعهد به اجرای کامل برنامههای سازمان جهانی بهداشت و سازمان ملل در راستای دستیابی به اهداف توسعه پایدار و پوشش کامل خدمات سلامت بوده است.
وی گفت: کاهش چشمگیر مرگ و میر مادران باردار از ۲۰۰ مورد در صد هزار به کمتر از ۲۰ مورد در صد هزار تولد در سال ۲۰۰۸ و همچنین افزایش پوشش ایمنی سازی کودکان به بیش از ۹۸ درصد در سطح کشور از جمله دستاوردهای ایران در این حوزه بوده است.
دکتر نمکی افزود: در ماه می ۲۰۱۴، دولت ایران برنامه اصلاح سلامت را در قالب طرح تحول نظام سلامت به تصویب رساند که هدف اصلی آن امکان دسترسی همگانی به خدمات سلامت و بدون تحمیل بار مالی بود.
وی گفت: همچنین پرونده الکترونیک سلامت که در تابستان امسال با حضور آقای روحانی رئیس جمهور به بهره برداری رسید باعث شد تا ما ریل گذاریای برای اجرای برنامههایی نظیر پزشک خانواده و نظام ارجاع داشته باشیم.
وزیر بهداشت افزود: بیماریهای غیرواگیر از چالشهای اصلی نظام سلامت در جهان است، جمهوری اسلامی ایران در تابستان گذشته با غربالگری پرفشاری خون، موفق شد نزدیک به ۳۱ میلیون نفر از افراد بالای ۳۰ سال را غربالگری کند و در این بین دو میلیون مورد جدید را کشف کردیم و تحت درمان قرار دادیم.
دکتر نمکی گفت: در سیل اخیر ایران بدون هرگونه کمک فنی خارجی توانستیم با رصد مستمر تمام مناطق از وقوع حتی یک مورد همه گیری بیماریهای رودهای ناشی از آب آلوده و محیط ناسالم، جلوگیری کنیم.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس نهمین کنفرانس کنوانسیون کنترل دخانیات با ابراز نگرانی از افزایش مصرف دخانیات در منطقه مدیترانه شرقی تقاضا میکند تا برای کاهش ۳۰ درصدی مصرف دخانیات تا سال ۲۰۲۵ و به منظور جلوگیری از تجارت غیرقانونی محصولات دخانی همه کشورهای عضو مساعدت کنند.
دکتر نمکی گفت: در روزهای اخیر همکاران من موفق شدند تا با دریافت گواهینامه حذف سرخک و همچنین دریافت سند تائیدیه ریشه کن کردن مالاریا بخش دیگری از فعالیتهای ایران در حوزه سلامت را به دنیا نشان دهند.
وی با اشاره به تحریمهای ظالمانه امریکا در حوزه غذا و دارو افزود: این تحریمها، جنایت علیه بشر است و از مدیرکل منطقهای مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی انتظار داریم تا از مظلومیت کشوری که در اوج جنگ اقتصادی میکوشد گامهای بزرگی برای سلامت مردمش بردارد، قاطعانه دفاع کند و نگذارند سلامت یک کشور لگدمال زورگویی و عهدشکنی کشوری دیگری شود.
وزیر بهداشت گفت: تنها راه کاهش آسیب ملتها از طوفان بیماریهای غیرواگیر، تعامل و انتقال تجارب با مدیریت سازمان جهانی بهداشت است و در این راستا جمهوری اسلامی ایران آماده است تا تجارب موفق خود را در اختیار سایر کشورها بگذارد و از تجارب همگان بهره ببرد.
ایران دستاوردهای بسیاری برای اجرای پروتکل ریشهکنی تجارت محصولات دخانی داشته است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از همه کشورهای منطقه و جهان دعوت کرد برای داشتن جهان و منطقه عاری از دخانیات به اجرای پروتکل ریشه کنی تجارت محصولات دخانی بپردازند و گفت: ایران در این زمینه گامهای مهمی برداشته است و این روند ادامه دارد.
دکتر سعید نمکی در نشست ویژه خبری دخانیات اجلاس کشورهای عضو مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی افزود: ایران هم راستا با سایر کشورهای جهان برای کاهش ۳۰ درصدی شیوع مصرف مواد دخانی تا سال ۲۰۲۵ به عنوان تکلیف سازمان بهداشت جهانی متعهد شده و این هدف ارزشمند از اولویت برنامههای کشور ایران است.
وی ادامه داد: انتخاب جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو کنوانسیون منع تجارت دخانیات و یکی از اعضای معاهده، مسئولیت خطیری است که مایه مباهات ماست و با تمام توان در این راه تلاش خواهیم کرد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: تلاش میکنیم با همکاری کشورهای منطقه به چالشهای موجود از جمله مواجهه با رویکرد صنایع دخانی و راهکارهای اجرایی مقابله با آن بپردازیم.
دکتر نمکی افزود: مهار کردن اپیدمی دخانیات در منطقه نیازمند همکاری کشورهای عضو و اولویت بخشی به کنوانسیون و پروتکل مربوط است. کشورهای زیادی هنوز به این کنوانسیون و معاهده نپیوسته اند.
وی با دعوت از این کشورها برای عضویت در کنوانسیون و معاهده از آنان خواست کاری کنیم تا اولین منطقه از سازمان بهداشت جهانی باشیم که برای کنترل مصرف مواد دخانی و مهار کردن اپیدمی آن در تمام منطقه متعهد میشوند.
وزیر بهداشت گفت: سال هاست ایران برای افزایش مالیات مواد دخانی تلاش میکند و موفقیتهای نسبی هم حاصل کرده است هرچند هنوز با انتظارات فاصله دارد.
وی با تقدیر از شورای نگهبان که در روزهای اخیر حمایت کامل خود را از نظارت وزارت بهداشت بر اماکن عمومی و عرضه کنندگان مواد دخانی اعلام کرد، اظهار داشت: این نشان دهنده تعهد سیاسی و تعهد ایران در زمینه مهار کردن مصرف فرآوردههای دخانی است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: تمام اماکن و ساختمانهای وزارت بهداشت در کشور به عنوان اماکن عاری از دخانیات اعلام شده است.
نمکی بر تعهد بیشتر و همدلی روزافزون به منظور ایجاد منطقهای عاری از دخانیات برای همه کشورهای عضو آرزو کرد.