پخش زنده
امروز: -
بیش از 47 باغ شهر در استان ایجاد شده که نفس کشاورزی را به شماره اندخته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان؛ویلاهای زیبا پر از درختان میوه با استخرهای سر پوشیده دراطرف شهر هر کسی را وسوسه میکند تا بتواند چینن باغی را به دورازدود دم شهری برای خود بسازد.
آگهی های تبلیغاتی آن در فضای مجازی هم که داغ است و جالبتر آن که در هر کدام از این آگهی ها قید شده که دارای تائیدیه های رسمی و همچنین اسناد معتبر و نقشه واگذاری زمین است اما واقعیت این است که بسیاری از این زمینهای تقسیمشده در حاشیه شهر که در قالب باغ به شهروندان فروخته میشوند وجاهت قانونی نداشته و در زمره اراضی ملی هستند.
تا آنجا که بنا بر گفته دادستان زنجان 90 هکتار از اراضی باغشهرها متعلق به دولت و اراضی ملی است.
به یکی از مشاور املاک های خرید و فروش باغشهر درروستای دواسب زنجان رفتم آقای م .م یکی از مشاورین املاکی است که ازسال 75 دراین منطقه فعالیت دارد و به زیر وبم فروش باغشهردر این منطقه کاملاآشناست .
او از ما قول گرفت که اگر نامش فاش نشود حرف هایی برای گفتن دارد و ما هم قبول کردیم؛ او گرچه هنوز از اعتمادی که به ما کرده بود نگران به نظر می آمد ولی بالاخره سکوت خود را شکست و گفت: در سالهای 75 -76 کشاورزان این منطقه زمینهای زراعی خودرا با قیمت متری یک هزارو 500 تومان به چند نفردرقالب تعاونی فروختنداین زمینها در مجموع به 20 هکتار نمیرسد چند سال بعداین زمین قطعه بندی شدوبه چندین نفربه قیمت های مختلف فروخته شد .
در حین صحبت با آقای م .م بودیم که دهیار روستای دواسب به جمع ما ملحق شدازاوخواستیم در خصوص باغشهرها اطللاعاتی دهد آقای شجاعی 3 سال است دهیار روستاست و از قیمت های سرسام آور این باغشهرها پرده برداشت وگفت : تفکیک غیرقانونی زمینهای کشاورزی و تبدیل آنها به خانهباغ و باغشهر، دیوارکشی و حفر غیر مجاز چاه ازمشکلاتی است که این باغشهرها ایجاد کردند و حالا هر کدام ازاین قطعه ها که صاحبان آن ویلایی چند طبقه مجلل ساختند یک میلیارد و 500 میلیون تومان قیمت گذاری میشود .
اما تنها دواسب نیست تمام اطراف و حاشیه شهرزنجان را باغشهرها احاطه کردند .رئیس جهاد کشاورزی استان میگوید : تعداد باغشهرها در زنجان 47 باغشهراست و بیش از2 هزارنفر دراین باغشهرها در قطعه ها ی کوچکتر باغ و ویلا ساختند .
این باغشهرها از جنوب شهرستان سلطانیه آغاز میشود و تا 25 کیلومتری زنجان به سمت تهران ادامه دارد.
تاراسی می گوید همه این باغشهرها بلااستثناغیرمجازهستند.
رئیس جها کشاورزی استان ادامه میدهد 1300 مورد تغییر کاربری تاکنون دراین باغشهرها شناساییشده است.
فردای آن روزبه روستای حسن ابدال زنجان هم سری زدم.
ورودی روستا مرد میانسالی را دیدم از او در خصوص باغشهرها پرسیدم تمایلی برای صحبت نداشت اما بعدازاصرار حاضر شد صحبت کند.
به گفته ی آقای احمدی 5 سال پیش عده ای با خرید زمینهای زراعی با قیمت خوب اقدام به ساخت وساز کردند .
از او در خصوص مجاز و غیر مجاز بودن این خانه باغ ها سوال کردم با خون سردی تمام گفت این ویلا در محدوده روستا است و اصلا هم غیر مجاز نیست .
یاد صحبت های رضایی کارشناس جهاد کشاورزی افتادم که میگفت :طبق قانون در باغشهر، سطح غالب زمینها باید سبز و درختکاری شود طوری که حداکثر 10 تا 20 درصد از مساحت یک قطعه زمین یک هزار متری، میتواند به بنای مسکونی تبدیل شود.در صورتی که هر کدام از این باغشهرها بیشتر 200 نهایت 300متر بیشتر نیست .
هرچند در سالهای گذشته دستور قضایی برای تخریب چندین خانه باغ صادر شده است و تاکنون خانه باغ تخریب شده است اما انگارصاحبان باغ فکر میکنند هرگز ویلای زیبای غیر مجازشان خراب نخواهد شد .
آقاجانلو مدیر کل منابع طبیعی می گوید : در دوباغشهر تصرف به اراضی منابع طبیعی صورت گرفته است یک در باغشهر فدک و دیگر ی در باغشهر علوم پزشکی.
اما سوال مهم اینجاست سالهاست این خانه باغها ساخته شدند ،منابع طبیعی چرا تاکنون اقدامی انجام نداده است که آقاناجلو در این خصوص پاسخ درستی نمیدهد و آن راتنها روال اداری میداند .
اما قانون برای تخریب باغشهرها چه کرده است ؟
داستان تخریب باغشهرها در زنجان داستان تازه ای نیست در سالهای اخیر، اقداماتی در راستای تخریب باغشهرها انجام شده است . اما عده ای معتقدند که این تخرب ها تنها برای مردم عادی بوده است .
اقدام مسؤولان برای تخریب باغشهرها در اطراف زنجان این روزها به یکی از مهمترین مباحث تبدیل شده است، موضوعی که عدهای از آن حمایت و عدهای نیز آنرا نادرست و یا نحوه اجرای قانون را در این زمینه نادرست میدانند، چرا که معتقدند قانون برای همه باغشهرها یکسان اجرا نمیشود.
ملاکرمی رئیس هیئت مدیره باغشهر ارم ازکسانی هست که دراین باغشهر یک قطعه زمین حدود 1000 متری دارد او معتقد است که اگر این ساخت و سازها غیر مجاز است و نوعی زمین خواری است چرا در این سالها کسی اخطاری به ما نداده است که نسازیم ؟
احساس مدیر داخلی باغشهر ارم هم میگوید : من ازسال 89 که زمین را خریداری کردم تا سال گذشته کسی حتی حال ماراهم نپرسیده است اما از پارسال همه در فکر تخریب خانه باغ های ماهستند .
ضرب العجل یک ماهه برای تعیین تکلیف باغشهرها
در جلسه حفاظت از حقوق بیت المال حجت الاسلام والمسلمین رئیسی ، رئیس دستگاه قضا دستورداد یک ماهه ساز و کاری برای باغشهرها تعیین شود یک کارگروه تشکیل و باغشهر ها درآن بررسی ودرنهایت یک ماهه تعیین وتکلیف شوند .
اما دراین سالها باغشهرها چراغ خاموش ساخته شدند و امروزبه یک معضل اجتماعی تبدیل شدند که در این خصوص حجت الاسلام نیارکی رئیس کل دادگستری استان میگوید : ساخت و ساز های غیر مجاز مگر یک شبه ساخته شدند که هیچ ارگان و سازمانی نظارت نکرده است /هیچ عذری برای هیچ دستگاهی اعم از نظارتکننده و مجری در اجرای قانون پذیرفته نیست چرا که جامعه، رفتار تبعیضآمیز را نمیپذیرد و لذا در اجرای عدالت باید نگاه یکسان به جامعه هدف داشت.
او ازدستهای پنهان، سودهای کلان و سهلانگاری مجموعههای حاکمیتی پرده برداشت و از آمارهای واقعی باغشهرها در زنجان و ازتکمیل بانک اطلاعاتی دادگستری زنجان خبرداد.
کوتاهی مسئولان وقت استان درایجاد معضل اجتماعی به نام باغشهر
رئیس کل دادگستری استان میگوید : نظارت نادرست دستگاههای نظارتی و غفلت مسئولان وقت باعث تخریب اراضی کشاورزی شده است و با قاطعیت میگوییم هیچ اغماض و ملاحظهای در تخلف اراضی منتسب به هر شخص و سازمانی نخواهیم داشت و قانون، فصلالخطاب است.
وی در پایان گفت: بیش از 47 باغ شهر در استان ایجاد شده که نفس کشاورزی را به شماره اندخته است و همه باغ شهرها غیر مجاز هستند.
نویسنده : مریم محمدی