استان مرکزی؛
حراست از سلامت و امنیت بهداشتی مردم
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی از انجام یک هزارو 40 بازدید از واحدهای تولیدی مواد غذایی و آرایشی در 6 ماهه نخست امسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان به مناسبت روز جهانی و هفته ملی غذا در جمع خبرنگاران گفت:یکهزار و 40 بازدید از کارخانه های موادغذایی و آرایشی استان در ۶ ماهه اول امسال توسط این معاونت انجام شده است که 515 مورد از این بازرسی ها امسال از واحدها و مراکز پخش عمده و عرضه لوازم آرایشی و بهداشتی با همکاری سازمان های مربوطه انجام شده که 30 واحد متخلف پخش عمده و عرضه مواد آرایشی و بهداشتی به تعزیرات حکومتی معرفی شد و پرونده 10 واحد تولیدی متخلف نیز در مراجع قضایی دنبال می شود.
دکتر علیمرادیان افزود: 14 گواهی بهداشت برای صادرات موادغذایی و بهداشتی در امسال توسط این دانشگاه صادر شده است.
وی گفت : 100 درصد از محصولات غذایی تولید شده در استان مرکزی دارای درج نشانگر رنگی (راهنمای تغذیه) است که این شاخص در سال گذشته حدود 90 درصد بود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: چاقی و بیماری های قلبی و عروقی از معضلات مهم جامعه است و وزارت بهداشت و درمان در این راستا برنامه پنج ساله ای را تدوین کرده که از سال 95 آغاز شده و استان مرکزی در راستای عمل به آن در زمره استان های پیشرو است.
عیمرادیان گفت: بر اساس این برنامه میزان نمک و روغن در محصولات پرنمک و پر روغن باید تا 20 درصد کاهش یابد و اسیدهای چرب ترانس نیز به کمتر از نیم درصد برسد.
وی افزود: استان مرکزی در این راستا از برنامه کشوری جلوتر است و تاکنون 10 درصد از میزان نمک 14 محصول پرنمک، 10 درصد از میزان شکر 72 محصول، 10 درصد از میزان روغن مصرفی 9 محصول پر روغن را کاهش داده و اسیدهای چرب ترانس روغن های تولیدی در این استان نیز به کمتر از 2 دهم درصد رسیده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: نمره فعالیت بیشتر صنایع غذایی استان مرکزی متوسط و خوب است، 20 درصد نیز عالی است و تنها حدود 2 درصد از آن ها دارای نمره ضعیف است.
علیمرادیان شعار روز جهانی غذای امسال را « فتار ما آینده مان را می سازد، رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی» و شعار هفته ملی غذا را «تغییر اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و بهبود سلامت» اعلام کرد و گفت: برنامه های مختلفی از جمله اطلاع رسانی و آموزش جامعه در خصوص تغذیه سالم، اجرای صبحانه سلامت در مدارس، ایجاد ایستگاه فرهنگی در نمازجمعه و تقدیر از مدیران و مسئولان فنی واحدهای برتر صنایع غذایی استان مرکزی در نظر گرفته شده است.