پخش زنده
امروز: -
سال میلادی گذشته ۲۳۷۸ گیگاوات انرژی یعنی بیش از ۲۶ درصد کل مصرف جهان از منابع تجدیدپذیر تامین شده است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ حمید چیتچیان در چهارمین نمایشگاه و همایش بین المللی و اولین جایزه ملی انرژیهای تجدیدپذیر ایران افزود: درحالی که در سال میلادی گذشته ۲۳۷۸ گیگاوات انرژی از منابع تجدیدپذیر تامین شده است سهم ایران از تولید این انرژی از مهرماه سال گذشته تاکنون ۲۹۰ مگاوات بوده است.
وی ظرفیت کلی انرژیهای تجدیدپذیر ایران را ۸۴۱ مگاوات دانست و گفت: ایران از نظر علمی در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر دارای مقام ۱۴ جهان و رتبه اول یا دوم منطقه است در حالی که فعالیت قابل توجهی در تولید این نوع انرژی ندارد.
رئیس چهارمین همایش بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر ادامه داد: ایران دارای شرایط اقلیمی بسیار مناسب و دارای ظرفیت بالایی برای تولید انرژیهای تجدیدپذیر است، اما علیرقم این ظرفیت و توانمندیهای علمی و صنعتی در زمینه انرژیهای تجدید پذیر حرکت توسعهای این نوع نیروگاهها بسیار کند است.
چیت چیان سال ۱۳۹۴ را به علت ابلاغ تعرفههای انرژی تجدید پذیر نقطه عطفی در رشد و توسعه این منابع انرژی دانست و افزود: ابلاغ تعرفه خرید تضمینی سبب تمایل گسترده شرکتهای داخلی و خارجی برای احداث این نوع نیروگاه شد به نحوی که از ۳۵۳ مگاوات انرژی تجدید پذیر تولید شده ۱۸۱ مگاوات متعلق به سرمایه گذاران خارجی و در حال بهره برداری است.
وی با اشاره به اینکه اختلاف نرخ ارز در یک سال گذشته ضربه سختی به روند توسعه این نیروگاهها زده است ادامه داد: با ابلاغ تعرفههای جدید از سوی وزارت نیرو پیشبینی میشود شرایط مناسب تری فراهم شود.
چیت چیان افزود: توسعه انرژیهای تجدیدپذیر سبب فعال شدن طرحهای مکمل و نوآورانه از جمله خودروهای برقی، شبکههای هوشمند، ریز شبکهها و تولید و توزیع برق خواهد شد که این طرحها شکوفایی ملی و رشد صنعت برق را به همراه دارد.
رئیس چهارمین همایش بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر رشد نیروگاههای تجدیدپذیر را مطمئنترین شکل تامین انرژی دانست و ادامه داد: این انرژی مقرون به صرفهترین نوع انرژی است، اما در کشور ما به علت اختصاص گاز با قیمت ۵ تومان در هر متر مکعب یعنی ۰/۲۵ درصد سایر کشورها، انرژی تجدیدپذیر رشد مناسب نداشته است.
حناچی؛ شهردار تهران
توسعه بهرهگیری از خودروها و موتور سیکلتهای برقی در تهران
پیروز حناچی با اشاره به اینکه ایران از نظر علمی در بین چند کشور اول دنیا قرار دارد، افزود: این خودروها بیشتر در بخش اتوبوسهای حمل و نقل عمومی و تاکسیها توزیع خواهد شد.
شهردار تهران هدف راهبردی در شهر تهران را توسعه حمل و نقل پاک دانست و ادامه داد: در این شهر تلاش زیادی برای استفاده از انرژیهای پاک در بخشهای عمومی شده است که این فعالیتها با کمک بخش خصوصی و حمایتهای دولتی انجام خواهد شد.
حناچی افزود: تولید برق از پسماندهای شهری موضوع مطرح شده در دولت است که البته برای اجرای این طرح باید قیمت انرژیهای تجدیدپذیر واقعی شود.
حائری؛ معاون امور برق وزارت نیرو
افزایش ۳۰ درصدی تعرفههای خرید تضمینی انرژیهای تجدیدپذیر
آقای همایون حائری گفت: ایران ظرفیت تولید ۶۰ هزار مگاوات انرژی از باد و ۱۵۰ هزار مگاوات برق از خورشید دارد.
وی با اشاره به ظرفیت بالای کشور برای تولید برق از خورشید در بخشهای مختلف بخصوص در استانهای مرکزی گفت: ظرفیت ۸۲ هزار مگاواتی نیروگاههای گازی، اتمی، بخاری و تلمبه ذخیرهای در کنار انرژیهای تجدیدپذیر، انعطاف پذیری بالایی در شبکه برق کشور ایجاد کرده است.
معاون امور برق وزیر نیرو ظرفیت تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر را در کشور ۸۴۱ مگاوات دانست و ادامه داد: این حجم از تولید برق در کشور تا پایان سال به۱۰۰۰ مگاوات و تا سال۱۴۰۰ نیز به ۴۰۰۰ مگاوات خواهد رسید.
آقای حائری تامین منابع خرید تضمینی برق تجدیدپذیر را از عوارض برق محدود دانست و افزود: برای توسعه برق تجدیدپذیر، باید زمینههای تامین مالی متنوع شود که تهاتر، ایجاد صندوق حمایتی و صادرات، از جمله این زمینهها است.
امیرینیا؛ رئیس هیئت مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر
تولید انرژی تجدیدپذیر در کشور رشد کافی ندارد
حمیدرضا امیرینیا با اشاره به اینکه ایران از نظر علمی در بین چند کشور اول دنیا قرار دارد افزود: با وجود رتبه علمی قابل توجه ایران در جهان در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، اما فعالیت قابل توجهی در این بخش در کشور انجام نشده است و تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر با وجود ظرفیت بالای کشور، هنوز به رشد کافی نرسیده است.
وی با اشاره به رقابت ناعادلانه نیروگاههای انرژیهای تجدیدپذیر و نیرگاههای فسیلی گفت: برای تولید برق با انرژیهای فسیلی یارانه دریافت میشود که این موضوع مانع از قرار گرفتن انرژیهای تجدید پذیر درجایگاه واقعی خود شده است.
رئیس هیئت مدیره انجمن انرژیهای تجدید پذیر ایران شرایط فعلی و مخاطرات محیط زیست را دلیل ضرورت توسعه انرژیهای تجدید پذیر دانست و ادامه داد: با طراحی جایزه ملی در زمینه انرژیهای تجدید پذیر به دنبال ترغیب بخشهای مختلف برای ورود به تولید برق از انرژیهای تجدید پذیر هستیم.
امیرینیا با اشاره به بازار ۴۰۰ میلیون نفری در کشورهای همسایه افزود: نصب نیروگاههای تجدید پذیر در مرزها میتواند زمینه صادرات را توسعه و رشد اقتصادی به همراه داشته باشد.