رای الیوم
آمریکا به دنبال چپاول بیشتر کشورهای منطقه است
آمریکا نمی خواهند ثبات در منطقه برقرار شود و به دنبال ایجاد تنش هست تا از آن برای دوشیدن کشورهای منطقه استفاده کند
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، رای الیوم با اشاره به همزمانی سه حادثه حمله به نفتکش ایرانی, اعزام نیروهای آمریکایی به عربستان و سفر نخست وزیر پاکستان به تهران نوشت: برخی طرف مانند آمریکا نمی خواهند, ثبات در منطقه برقرار شود و همواره به دنبال ایجاد تنش هستند تا از آن برای دوشیدن کشورهای منطقه و پیشبرد برنامه های خود استفاده کنند.
روزنامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز می شود, در یادداشتی به قلم «جهاد العیدان» تحت عنوان «عملیات مشکوک علیه نفتکش ایرانی به نام "سابیتی" و سفر عمران خان به تهران» نوشت: منطقه شاهد سه رویداد همزمان است. نخست حمله به نفتکش ایرانی در دریای سرخ مقابل بندر جده در عربستان. دوم اعلام کاخ سفید مبنی بر ارسال نیروهای آمریکایی بیشتر به عربستان به بهانه حمایت از آن و سوم سفر عمران خان نخست وزیر پاکستان به تهران و خبرهایی که در خصوص میانجی گری او میان ایران و عربستان وجود دارد.
چطور می توان این حوادث را به هم ربط داد؟ با توجه به محتوا و زمان این رویدادها همچنین با در نظر گرفتن حمله نظامی ترکیه به شمال شرقی سوریه چه نتیجه ای حاصل خواهد شد؟
حمله به نفتکش ایرانی, اقدامی برنامه ریزی شده و حساب شده است و برخی طرف ها تلاش دارند, از طریق چنین اقداماتی در منطقه تنش ایجاد و از برقراری آرامش جلوگیری کنند, به ویژه آنکه ایران پیش از سفر نخست وزیر پاکستان به تهران, از طرح صلح منطقه ای خود سخن گفت و تاکید کرد آماده است دست برادرانه به سمت همه طرف ها دراز کند و عملا هشدار داد دست های پنهانی وجود دارد که تلاش می کند هر گونه تلاش در جهت کاهش تنش در منطقه خلیج فارس را ناکام بگذارد.
این در حالی است که برخی دیگر رژیم صهیونیستی را به دست داشتن در پشت پرده حادثه حمله به نفتکش ایرانی متهم کردند.
نویسنده در ادامه نوشت: در آستانه سفر عمران خان نخست وزیر پاکستان به تهران با هدف کاهش تنش با ریاض, نفتکش ایرانی مورد حمله قرار گرفت که باعث شد بدنه و برخی مخازن این کشتی در فاصله 60 کیلومتری بندر جده در عربستان آسیب ببیند. تهران این اقدام را خطرناک خواند. این در حالی است که برخی رسانه های ایران اعلام کردند: هدف عمران خان از سفر به تهران تداوم روند میانجی گری میان ایران و عربستان است.
نویسنده در ادامه با اشاره به اظهارات سخنگوی دولت و رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه در خصوص حمله به نفتکش ایرانی نوشت: همزمان با وقوع این رویداد مشکوک, آمریکا نیز از ارسال نیروهای بیشتر به ریاض برای کمک به آن خبر داد و تاکید کرد: عربستان هم با پرداخت هزینه این حمایت موافقت کرده است.
با توجه به این موارد می توان گفت: طرف یا طرف هایی نمی خواهند, ثبات در منطقه برقرار شود و همواره به دنبال ایجاد تنش هستند تا از آن برای دوشیدن کشورهای منطقه و پیشبرد برنامه های خود در جهت منافعشان علیه دیگر کشورها استفاده کنند, اگر نه چرا واشنگتن پس از اینکه متحدان کرد خود را در سوریه رها کرد, به حمایت از رژیم عربستان روی آورد؟ و چرا این موضع گیری با تحرکات پاکستان برای رفع اختلافات میان تهران و ریاض همراه شد؟ و سوال مهم تر اینکه آیا ریاض در چنین میانجی گری هایی جدی است یا تلاش دارد در جهت منافع خود وقت کشی کند؟ به ویژه اینکه برخی رسانه ها اخیرا از فریبکاری عربستان در خصوص تلاش برای میانجی گری عادل عبدالمهدی خبر دادند و اینکه عربستان از طریق سرگرم کردن وی به سفر ریاض به بهانه تمایل برای میانجی عراق میان تهران و ریاض, برای سرنگونی دولت عبدالمهدی برنامه ریزی می کرد و اگر این تلاش ها از طریق دستگاه اطلاعاتی عراق فاش نمی شد, اوضاع منطقه خطرناک تر می شد؛ در نتیجه نمی توان به مواضع یا اظهارات عربستان که در نهایت به آمریکا و دیگر قدرت ها وابسته و برای بر هم زدن برگه ها و نادیده گرفتن واقعیت های موجود به آنها متعهد است, اعتماد کرد.