پخش زنده
امروز: -
آئين آغاز سال تحصيلي جديد براي بيش از دو هزار دانشجوي دانشگاه اديان و مذاهب با حضور نمايندگان برخي از اقليت هاي ديني و قرائت پيام وزير امور خارجه به اين مراسم برگزار شد.
در پيام دکتر ظريف به اين مراسم که توسط حجت الاسلام رباني رئيس نمايندگي وزارت خارجه در قم قرائت شد آمده در حوزه سياست خارجي استفاده درست از سازوکارهاي فرهنگي يک الزام اجتناب ناپذيراست و در کنار ديپلماسي متعارف ، استفاده از ديپلماسي فرهنگي و عمومي امري ضروري براي گفتگو ميان ملتها و دولتهاست.
رئيس دستگاه ديپلماسي کشور در پيام خود فرهنگ را ابزاري مهم براي نفوذ و تسخير دل ساير ملت ها در جهت ايجاد امنيت پايدار دانسته و گفت: انقلاب اسلامي اساسا شالوده اي فرهنگي دارد که اين موضوع موجب هراس دشمنان شده و تمام توان خود را براي مخدوش کردن چهره نظام به کاربرده اند.
وي در ادامه پيام خود نقش علما و اديبان را در تبيين و پاسخگويي به مسائل روز برجسته ارزيابي ميکند و ميگويد در شرايطي که عده اي با جنگ و افراط گرايي چهره اسلام را مشوش نموده اند بايد براي مقابله با آنها کاري عميق و فرهنگي کرد چراکه نبرد با داعش فقط در ميدان نبرد سوريه و عراق خلاصه نميشود.
ظريف در ادامه تفرقه ميان کشورهاي اسلامي را عامل اصلي تنش در منطقه دانست و گفت در شرايطي که چشم اندازي براي بهبود امور وجود ندارد بايد بر طرد تفرقه افکنان همت کنيم و در اين شرايط است که نقش دانشگاه اديان و مذاهب پررنگ ميشود.
وي در اين پيام يکي از عوامل عزت اسلام و مسلمين را تقريب مذاهب اسلامي ميداند و يادآور ميشود با وجود تضاد منافع و ديدگاههاي کشورهاي اسلامي ميتوان اميدوار بود اشتراکات ديني و متفکران جرياني از گفتگو را پبش برند و اين همان چيزي است که از ديپلماسي فرهنگي انتظار ميرود.
وزير امور خارجه کشورمان در ادامه به ابتکار طرح موسوم به هرمز اشاره ميکند و آن را زمينه اي براي گفتگو ميان کشورهاي منطقه ميداند.
آقاي ظريف مينويسد دولت انتظار دارد طرح صلح هرمز راه خود را ميان کشورها بازکند اما زمينه به بار نشستن اين طرح توسط ديپلماسي فراهم ميشود.
وي آماده سازي مردم منطقه را يکي از وظايف اصلي دانشگاه اديان و مذاهب عنوان ميکند و ميگويد همگي ميوه تلخ تکفير و داعش را ديده ايم که نتيجه اي جز تحليل رفتن دين و دينداري نداشته است اما اکنون زمان آن فرارسيده که تمام مسلمانان اعم از شيعيان و برادران اهل سنت در مسير احترام به يکديگر گام بردارند.
ظريف در پايان شيوه و روش دستگاه ديپلماسي کشور را شيوه اي اعتدالي ميداند و مينويسد شيوه ما اعتدال است همانطور که قرآن امت اسلام را امت وسط ميداند و اميدواريم با آشنايي مناسب با محيط بين الملل بتوانيم در راستاي اعتلاي جمهوري اسلامي حرکت کنيم.
در ادامه موسس و سرپرست دانشگاه اديان و مذاهب اين داشنگاه را تکميل کننده فعاليت هاي جامعه المصطفي دانست و گفت :پيام قرآن براي همه بشريت است و اين دانشگاه به دنبال گفتگو با همه انسان هاست.
حجت الاسلام نواب با بيان اينکه از سال گذشته دانشجويان خارجي نيز در اين دانشگاه پذيرش ميشوند اکنون 390 دانشجوي غير ايراني از بيست مليت با هدف تقويت ارتباطات حوزه علميه در سطح بين الملل در اين داشنگاه مشغول تحصيل هستند.
رئيس جامعه المصطفي العالميه نیزدر اين مراسم علم و ايمان را معياري براي سنجش فضيلت انسان ها دانست و گفت: همواره در طول تاريخ مراکز علمي و دانشگاهي از مراکز مهم پيشبرد تمدن ها بوده اند و اين مراکز در دنياي جديد ارتباط ميان انسان ها را تشکيل داده اند و نقش خود را به خوبي در فرايند ديپلماسي بازي کرده اند.
حجت الاسلام عباسي به جايگاه کنوني حوزه علميه در سطح بين الملل اشاره کرد و گفت: امروز جامعه المصطفي به عنوان بخش بين الملل حوزه علميه با طلابي از 136 مليت نقش خود را در فرايند آموزش معارف اسلامي به خوبي ايفا ميکند .
وي همچنين به نقش انقلاب اسلامي در شکوفايي علم و دانش در کشور اشاره کرد و گفت: پس از گذشت چهل سال،انقلاب اسلامي پرونده در خشاني در عرصه علمي و دانشگاهي به ثبت رسانده و اکنون طبق برخي برآوردها در جايگاه چهارم يا پنجم توليد علم در دنيا قرار داريم.
گفتني است در پايان اين مراسم دانشنامه برخي از دانشجويان مقطع کارشناسي ارشد و دکتراي اين دانشگاه به صورت نمادين اعطا و از دانشجويان ممتاز مقطع کارشناسي نيز قدرداني شد.