علی اکبر مهرفرد در مراسم راه اندازی معاملات آتی پسته در بورس کالا افزود: اگر تجارت در کشوری به خوبی توسعه پیدا کرده باشد تولید هم به همان خوبی توسعه پیدا میکند و در غیر این صورت تولید در کشور متوقف میشود.
وی ادامه داد: محصولات کشاورزی ظرف یک تا دو ماه برداشت میشود و باید ظرف یک سال مصرف شود به همین دلیل باید شرایط ماندگاری آن در کشور فراهم شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه باید ابزارها و امکانات تجارت را افزایش داد گفت: با افزایش ابزارها و امکانات تجارت میتوانیم از محصولات کشاورزی استفاده بهینه داشته باشیم.
مهرفرد افزود: در کشور ۱۶۰ واحد فراوری برای پسته داریم و یک سری ترمینالهای صادراتی و ۱۶۴ واحد نیز به صورت نیمه تمام و در حال راه اندازی است و با توجه به اینکه ظرفیت تولید پسته در کشور ما بالاست با راه اندازی این واحدها میتوانیم تولید را در کشورمان افزایش دهیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر کشورهایی، چون ترکیه، چین و امریکا نیز در بازارهای صادراتی پسته حضور دارند، اما همچنان کشور ما با تولید پسته حدود ۳۰۰ هزار تن در سال جزو کشورهای پیشرو در تولید پسته محسوب میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: پسته در ۱۴ استان کشور ما به صورت تجاری تولید میشود و یک و نیم میلیارد دلار صادرات این محصول برای کشور ما ارزآوری به همراه دارد و مابقی تولید این محصول نیز در داخل کشور مصرف میشود.
مهرفرد گفت: تولید برخی از کالاها مثل ذرت را نمیتوانیم به دلیل شرایط اقلیمی در داخل کشور توسعه دهیم، اما کالاهایی مثل پسته که امکان تولید آن را به دلیل شرایط اقلیمی در داخل کشور داریم باید توسعه دهیم به شرطی که ظرفیت صادرات آن را نیز افزایش دهیم.
وی با اشاره به اینکه سالیانه ۱۴ هزار هکتار ظرفیت جدید در تولید پسته ایجاد میشود گفت: سالیانه ۳۰ تا ۵۰ هزار هکتار نیز اصلاح شده و امکان کشت پسته در آن فراهم میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: اگر امکان صادرات را گسترش دهیم میتوانیم تولید پسته را با شیب تند افزایش دهیم.
مهرفرد گفت: پیوند استارت آپها با بورس نیز کار مناسبی است که میتوانیم در این حوزه انجام دهیم.