پخش زنده
امروز: -
رئیس شورای شهر تهران از نمایندگان مجلس خواست به لایحه مالیات بر ارزش افزوده رای ندهند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محسن هاشمی رفسنجانی در حاشیه یکصد و هفتادمین جلسه شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران افزود: اگر نمایندگان به لایحه مالیات بر ارزش افزوده رای دهند، درآمدهای شهرداری کاهش بسیاری پیدا میکند؛ هزینههای دولت بسیار زیاد است و دیگر پولی برای اختصاص به شهرداری باقی نمیماند.
وی در تشریح مصوبات امروز شورای شهر هم گفت:: یکشنبهها کار شورای شهر تهران از ساعت ۷ صبح آغاز میشود و شروع کار امروز ما نیز با جلسه هماندیشی بود و در این جلسه به احکام برنامه سوم پرداختیم، زیرا اسناد آن به شورا آمده است و باید سهشنبه شاخصهای آن را معرفی کنیم.
رئیس شورای شهر تهران توضیح داد: بررسی شاخصهای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی به پایان رسید و ما در روز سهشنبه شاخصهای شهرسازی و معماری را ارائه میکنیم و پس از آن شهرداری دارای برنامه سوم میشود تا بتواند بر اساس آن به مباحث بودجهای بپردازد.
آقای هاشمی در تشریح مصوبهای امروز شورای شهر تهران عنوان کرد: آقای امینی و آقای حقشناس گزارش کربلا و نجف را در صحن شورای شهر تهران ارائه کردند و سپس وارد دستور اول شورای شهر تهران که گزارش سردار رحیمی فرمانده پلیس تهران بود، شدیم که سردار رحیمی در حوزه فعالیت خود گزارشی مبسوط ارائه کرد و پس از این گزارش اعضای شورای شهر تهران پیشنهادهایی مطرح کردند.
آقای هاشمی تاکید کرد: از دیگر مباحث امروز ما بحث منابع و گسترش درآمدها بود که در جلسه صبح امروز تصمیم بر آن شد در دو سال آینده بودجه را کمی از حالت انقباضی خارج کنیم و از ۱۰۹ میلیارد به ۱۵۰ میلیارد آن را افزایش دهیم تا طرحهای عمرانی با سرعت بیشتری انجام شود.
وی با اشاره به برنامه ساخت موزه دفاع مقدس در تهران گفت: همه شهرها در کشور موزه دفاع مقدس دارند، اما این موزه در تهران ضعیف دیده شده است که آقای مسجد جامعی این طرح را به مناسبت طرح احداث موزه دفاع مقدس در تهران، به مناسب هفته دفاع مقدس با یک فوریت مطرح کرد که آن نیز به تصویب رسید و در نهایت تعیین تکلیف یک پلاک سطحی از نظر باغ بودن یا نبودن انجام شد.
رئیس شورای شهر تهران درباره انتقاد رئیس پلیس تهران مبنی بر اینکه شهرداری بودجه بابت امنیت تهران تخصیص نمیدهد، گفت: باید ابتدا نگاه کنیم که در تاریخ بلدیه بودجهای برای پلیس پیشبینی شده است یا نه. باید توجه کرد با جداسازی پلیس از شهرداری بودجه پلیس نیز از شهرداری جدا شده است، اما من تماس گرفتهام تا بتوانیم گوشهای از مشکلات را بررسی و حل کنیم.
وی تاکید کرد:، اما این نکته فراموش نشود که شهرداری تهران در حوزه راهنمایی رانندگی با پلیس همکاری بسیاری دارد و تخصیص بودجه بابت امنیت تهران موضوعی تازه بود که امروز مطرح شد.
جای خالی فعالیتهای عمرانی در هفته تهران
رئیس شورای شهر تهران: کمبود اعتبارات شهری و ضعف در جذب اعتبارات صندوق توسعه ملی مانع از انجام فعالیتهای عمرانی شد
محسن هاشمی در ابتدای یکصد و هفتادمین جلسه شورا با توجه به حضور فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ ضمن گرامیداشت هفته نیروی انتظامی از زحمات کارکنان این نیرو به ویژه همکاران مرتبط با مدیریت شهری قدردانی کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اشاره به پایان یافتن هفته تهران ضمن قدردانی از تلاشهای همکارانی که در گرامیداشت این هفته تلاش کردند، گفت: بخش پررنگ و مورد توجه برنامههای هفته تهران، فعالیتهای فرهنگی بود که از انتظارات شهروندان از شورای پنجم محسوب میشود.
وی با بیان اینکه باید فعالیتهای فرهنگی سازنده و غیرکلیشهای در مدیریت شهری تقویت شود، تاکید کرد:، اما جای فعالیتهای عمرانی وزیربنایی در هفته تهران خالی بود.
محسن هاشمی، هفته تهران را بهانه و فرصتی برای پرداختن به موضوعهای اصلی و اساسی شهر دانست و ادامه داد: تقارن این هفته با آغاز پاییز که دوران اوج آلودگی هوا و ترافیک در تهران است این موضوع را به ما یاداوری میکند که مهمترین انتظار و مطالبه شهروندان از مدیریت شهری که در نظرسنجیهای علمی انجام شده و ۹۳ درصد متقاضی دارد، پرداختن به مسئله آلودگی هوا و ترافیک است. البته در مورد آسیبهای اجتماعی هم اعلام کرده اند که ۸۵ درصد تقاضای شهروندان تهران مرتبط با این موضوع است که در این زمینه فعالیتهای خوبی صورت گرفته است.
محسن هاشمی با اشاره به اینکه بسیار مناسب بود که در هفته تهران و آغاز سال تحصیلی، به طور نمونه شاهد اضافه شدن چندصد دستگاه اتوبوس به ناوگان شرکت واحد یا دهها قطار به ناوگان شرکت مترو میبودیم، گفت: کمبود اعتبارات شهری و ضعف در پیگیری جذب اعتبارات صندوق توسعه ملی، مانع این اقدام شده است.
وی ادامه داد: مناسب بود که در این هفته، ما شاهد بهره برداری از طرحهای عمرانی که طی این دو سال، بخش قابل توجهی از حجم آنها تکمیل میشد و به بهره برداری میرسید، میبودیم یا دست کم، کلنگ برخی از پروژههای عمرانی اولویت دار مانند خطوط هشت تا ۱۱ مترو را که امکانات و منابع اجرایی آنها نیز قابل تامین است به زمین میزدیم و فعالیت در آنها را آغاز میکردیم.
محسن هاشمی در ادامه سخنان خود با اشاره به آغاز فعالیت دوره پنجم شورایاریها سیاست محله محوری را یکی از راهبردهای شورای پنجم دانست که باید در تعریف، اجرا و تخصیص منابع درشهرداری پیگیری شود.
وی تاکید کرد: برای دو سال آینده موضوع جبران کمبود سرانههای خدمات شهری میتواند محور فعالیت شورایاریها باشد که با اقداماتی واقع گرایانه و عملگرایانه بخشی از مشکلات و نارضایتی شهروندان را برطرف میکند.
حجت نظری
بناهای تاریخی ملک در تهران باید بازسازی و ثبت ملی شود
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران خواستار بازسازی املاک حاج حسین ملک شد.
حجت نظری در یکصدو هفتادین جلسه شورا خواستار توجه و رسیدگی مدیریت شهری به املاک حاج حسین ملک با کمک بنیاد مستضعفان و سازمان میراث فرهنگی در تهران شد.
وی افزود: حاج حسین ملک یکی از بزرگترین واقفان آستان قدس رضوی است که موقوفههای فراوان این فرهیخته ارجمند در حوزه فرهنگ و هنر باعث شده است یک مجموعه فاخر تحت عنوان موزه ملک در تهران شکل گیرد و باعث حفظ بخشی از میراث فرهنگی و هنری ایران شده است.
نظری یادآور شد: مرحوم ملک سه یادگار در تهران دارد. خانه-باغ گلابدره که در کنار بوستان نفس قرار دارد و هنوز سالم و استوار است، اما در فهرست آثار ملی کشور ثبت نشده و از اختیار خاندان ملک خارج شده است. دیگری خانه بازار بین الحرمین است که روزگاری خانه مرحوم ملک بوده و موزه و کتابخانه ملک در همین محل قرار داشته است. این ملک باوجود برخی نواقص، از وضعیت خوبی برخوردار بوده و در فهرست آثار ملی کشور نیز ثبت است. یادگار سوم خانه-باغ ملک در شهرری است که به قصر ملک نیز معروف است. این بنا توسط میرزا حسین خان از معماران بهنام خراسانی، به سفارش حاج حسین ملک ساخته شد و در گذشته در طبقه اول آن مجالس روضه خوانی برگزار میشد و ناصرالدین شاه یکی از سفرهای فرنگ خود را از همین محل آغاز کرد.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در دیماه سال ۱۳۴۸ حاج حسین ملک این قصر را به اداره آموزش و پرورش وقت اهدا میکند تا در آن چند باب دبستان و دبیرستان احداث شود. قسمت اصلی قصر و بخشی از فضای درختکاری آن باقی میماند و بقیه فضاها تبدیل به مدرسه میشود. این بنا بعد از انقلاب توسط بنیاد مستضعفان مصادره و در ۱ مهرماه سال ۱۳۸۲ به شماره ۱۰۴۰۷ در فهرست آثار ملی کشور ثبت میشود. متاسفانه باوجود ثبت این بنا در فهرست آثار ملی، هر روز وضع آن بدتر شده است.
وی با توجه به وضعیت نامناسب این اثر تاریخی و احتمال تخریب بیشتر این بنای فاخر با بارانهای پاییزی گفت: ضروری است شهرداری تهران در تعامل با بنیاد مستضعفان و همچنین وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این اثر را که هم واجد ارزش تاریخی است و هم ارزش محیطزیستی دارد، تملک و به فضایهای عمومی شهر اضافه کند. فضایی فرهنگی که درخور شان حاج حسین ملک و مردم شهرری باشد و همه شهروندان بتوانند از آن بهرهمند شوند.
میرلوحی رئیس کمیته اقتصاد و تنظیم مقررات شورای اسلامی شهر تهران هم گفت: هنوز کارکنانی که بیش از ۳۰ سال در شهرداری تهران فعالیت میکنند، وجود دارند و شهرداری میبایست دلایل صادر نشدن حکم بازنشستگی این افراد را اعلام کند.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران هم بر الزام شهرداری تهران به فرهنگسازی در
استفاده از مصالح و فرآوردههای ساختمانی استاندارد تاکید کرد.
مجید فراهانی افزود: به شهرداری تهران درباره توجه به مصالح و فرآوردههای ساختمانی استاندارد در ساخت و سازها تذکر میدهم و اجرای کامل مصوبههای شورای اسلامی شهر تهران را در این باره به ویژه " الزام شهرداری تهران به فرهنگسازی در خصوص ترویج استفاده از مصالح و فرآوردههای ساختمانی استاندارد" و "چگونگی ایمنسازی و استاندارد بیمارستانها و مراکز تشخیصی و درمانی شهر تهران" به عنوان دو مصوبه خاص شورا در مسیر تحقق ساخت و ساز استاندارد با کیفیت و ایمن خواهانم.
فراهانی تاکید کرد: شهرداری تهران ضمن توجه به مصالح و فرآوردههای ساختمانی استاندارد در ساخت و سازها باید اهتمام ویژهای در استفاده از مصالح با کیفیت و استاندارد در ساختمانهای در دست احداث خود داشته و در این زمینه الگوی دستگاههای اجرایی و سازمانهای عمومی باشد.