به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین، معاون دادستان قزوین در دومین جلسه ستاد کنترل مجرمان حرفهای و محکومان سابقه دار با بیان این مطلب گفت: بر اساس این طرح مجرمان حرفهای شناسایی و بانک اطلاعاتی این افراد تشکیل میشود.
احمدی افزود: در این بانک اطلاعاتی، دسترسی کشوری به اطلاعات و سوابق مجرمان برای مسئولان و فعالان دستگاه قضایی وجود دارد.
همچنین ضابطان قضایی پس از تایید صلاحیت میتوانند به این بانک دسترسی داشته باشند.
وی درباره دسته بندی مجرمان نیز گفت: مجرمان پس از شناسایی به ۳ گروه سابقه دار، حرفهای و خطرناک تقسیم بندی میشوند که کلیه اطلاعات آنها در سامانه ساما ثبت خواهد شد.
معاون دادستان اضافه کرد: تمام شعب دادسراها و همچنین کلانتریها باید مجهز به سیستمهای فنی برای ارتباط با بانک اطلاعاتی شوند.
رئیس پلیس آگاهی استان هم در این نشست گفت: پلیس استان تاکنون بیش از ۵۰۰ سارق را در ردههای مجرمان حرفهای سطح یک، دو و سه شناسایی کرده است.
سرهنگ آرش مرادی افزود: ۱۲۷ مجرم حرفهای سطح یک، ۳۳۵ مجرم سطح دو و ۲۸۶ مجرم سطح سه از ابتدای سال تاکنون شناسایی شده اند.
به گفته وی کنترل مجرمان حرفهای میتواند پلیس را در کنترل امنیت مردم یاری کند.
دادستان عمومی و انقلاب قزوین هم گفت: یکی از علل تاخیر در اجرای دستورالعمل کنترل مجرمان، جدید بودن و پیچیدگی آن است.
محمد قاسمی تاکید کرد: با توجه به اینکه قرار است این طرح برای اولین بار اجرا شود لازم است زمینه های مختلف آن از جمله اقدامات نرم افزاری و سخت افزاری انجام و در این زمینه باید از تمام ظرفیتهای استان برای اجرای این دستورالعمل استفاده شود.
وی مبارزه با مجرمان سابقه دار و حرفه ای را یکی از راهکارهای محدود کردن آنها دانست و افزود: با کنترل مجرمان سابقه دار و حرفه ای می توان زمینه ارتکاب جرایم را کاهش داد.
قاسمی وجود بانک اطلاعاتی مجرمان را یک راهکار زود بازده در جهت کنترل مجرمان عنوان کرد و گفت: نداشتن اطلاعات و آمار از مجرمان یکی از علل افزایش جرایم است.