برای مقابله باسیل
پایش دائم مخزن سدها و بستر رودخانه
وزیر نیرو از پایش مستمر مخازن سدها و بستر رودخانهها برای آمادگی در زمان سیلابهای احتمالی در ماههای آینده در استانهای مختلف خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما؛
رضا اردکانیان در حاشیه آیین افتتاح فاز اول طراحی، توسعه و پیادهسازی سامانه مدیریت بهرهبرداری، نگهداری و تعمیرات واحدهای نیروگاهی و تاسیس و راه اندازی مرکز پایش وضعیت، عیبیابی و ارائهی خدمات به ناوگان واحدهای نیروگاهی افزود: البته برای افزایش سطح آمادگی به منظور مقابله باسیل باید بتوانیم دسترسی مناسبتری به اطلاعاتی که از سازمان هواشناسی ارائه میشود؛ داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه زمانی که کار خود را در این وزارتخانه آغاز کردم، صنعت آب و برق ۴۰ هزار میلیارد تومان بدهکار بود. گفت: در این مدت تلاشهای خوبی برای تسویه این بدهی صورت گرفت و از سازوکارهای قانون بودجه استفاده شده و در این راستا بخش قابل توجهی از بدهیها تسویه شد.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه تسویه بدهی باعث حضور مستمر بخش خصوصی در اجرای طرحها شده است، ادامه داد: نرخ ارز تاثیراتی در قراردادها داشته است که در حال پیگیری بوده و امیدواریم در آینده نزدیک مشکلات آن برطرف شود.
اردکانیان تاکید کرد: سعی وزارت نیرو بر این است که با دسترسی مناسبتر نسبت به اطلاعات و دادههایی که از سازمان هواشناسی دریافت میکند، بتواند سطح آمادگیها را بالا ببرد. البته این موضوع یک کار بینبخشی بوده و دستگاههای مختلفی در این زمینه همکاری دارند.
وی از تشکیل ستادهای مدیریت بحران در استانهای مختلف خبر داد و گفت: وزارت نیرو هم در شرکت مدیریت منابع آب، ستاد فرماندهی مدیریت سیلاب را فعال کرده که این ستاد مشغول کار بوده و در آینده نزدیک گزارش جامعی را در مورد اینکه در کدام نقاط ضعف وجود دارد و باید آمادگیها بیشتر شود، ارائه خواهد کرد.
اردکانیان درباره نقش مردم در زمان وقوع سیلاب توضیح داد: دستگاههای مسئول در مواقع بارشهای شدید و احتمال وقوع سیل هشدارهای لازم را به مردم میدهند. در عرصه مدیریت سیلاب دو مقوله پیشبینی و هشدار وجود دارد.
وزیر نیرو ادامه داد: پیشبینیها در بازه زمانی طولانی مدت و حدودا سه ماهه صورت میگیرد و هشدارها در بازه زمانی کوتاه سه یا چهار ساعت یا حداکثر ۷۲ خواهد بود. موضوعی که وجود دارد، این است که مردم باید هشدار دستگاههای ذیربط را جدی بگیرند.
همکاری دستگاههای قضایی با آزادسازی بستر رودخانههاوی در ادامه با تاکید بر اهمیت آزادسازی حریم و بستر رودخانهها اظهار کرد: دستگاههای قضایی همکاری خوبی در این زمینه دارند. زمانی که نیاز به حمایت دستگاههای قضایی است، واقعا حمایت میکنند.
وزیر نیرو ادامه داد: باید هرچقدر میتوانیم با رعایت قانون و چارچوبهای اخلاقی از تعدی به حریم و بستر رودخانهها پرهیز کنیم.
صرفه جویی میلیاردی با پایش وضعیت نیروگاهی
وزیر نیرو: تاسیس و بهره برداری از سیستم پایش عیب یابی و کنترل نیروگاههای کشور در مرحله نخست صرفه جویی و یا درآمد ۱۷۰ میلیارد تومانی را در سال دارد.
رضا اردکانیان در مراسم افتتاح سامانه پایش وضعیت نیروگاهی (cm) و افتتاح طرح ارتقاء توربینهای گازی با تطبیق شرایط محیطی افزود: تاسیس و آغاز بهره برداری از سیستم پایش عیب یابی و کنترل نیروگاههای کشور به عنوان یک سیستم مرکزی به همه نیروگاههای دولتی و خصوصی سرویس میدهد که این اتفاق بزرگ قطعا موجب افزایش بهره وری در صنعت برق خواهد شد.
وی گفت: اعتقاد من این است که هر نوع مدیریت دیتا امتیازات بیشتری را در صنعت برق ایجاد خواهد کرد و البته ارتقا توان توربینهای گازی هم کار ارزشمندی است که با کمک آن ما میتوانیم افت بهره وری را که ناشی از تفاوت شرایط دما، هوا و رطوبت بین زمان طراحی و بهره برداری است، جبران کنیم.
اردکانیان با اشاره به اینکه تحریمهای ظالمانه اعمال شده بر ملت ایران فرصتهای زیادی را در کشور ایجاد کرده است افزود: بخش عمدهای از اتکا و وابستگی به توان داخل ناشی از فرصتهای ایجاد شده از همین تحریم هاست که ما با کمک ملت، جوانان، پژوهشگران و دانشگاهیان در صنعت آب و برق از آن برخوردار خواهیم شد.
وی گفت: دشمنان با تحریمها به دنبال از بین بردن امتیازات و ثروتهای تمام نشدنی این سرزمین هستند تا به بهره وری کامل نرسد.
وزیر نیرو ادامه داد: ما به عنوان متولیان صنعت آب و برق که بیشترین سطح تماس را با مردم داریم اقدام به راه اندازی پویشی با عنوان هر هفته "الف ب ایران" (آب، برق ایران) کرده ایم که در این مسیر برای نشان دادن سیر تکاملی کشورمان هر هفته چند طرح بزرگ را در استانهای مختلف افتتاح خواهیم کرد.
اردکانیان با اشاره به پیوستن ایران به اتحادیه اروسیا گفت: کشورهای زیادی از جمله هند، مصر و حتی اروپا در انتظار پیوستن به این اتحادیه هستند که حضور ما در این اتحادیه نشان دهنده فرصتی مناسب برای کشور است.
وزیر نیرو افزود: ایران موقعیت بی نظیری به لحاظ جغرافیای خاص دارد و با پیوستن به اتحادیه اروسیا میتواند به سه قاره اتصال پیدا کند.
وی با اشاره به ظرفیت قابل توجه منابع انسانی موجود در کشور گفت: ما در بخش برق میتوانیم ارتباطات وسیعی در کشورهای مختلف از جمله افغانستان، عراق و آسیای میانه برقرار کنیم و البته همسایگان ما با آغوشی باز پذیرای نیروی تخصصی و خدمات فنی و مهندسی ایران هستند.
اردکانیان افزود: کمک به بهبود زیرساختهای کشورهای همسایه سبب کاهش حضور بیگانگان خواهد شد که این کمک ما ایجاد آرامش در منطقه را به همراه دارد.
۴۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی در صنعت نیروگاهی با استفاده از توان داخل
مدیرعامل شرکت برق حرارتی، از ۴۰۰ میلیادر تومان صرفه جویی به دلیل استفاده از توان داخل در تامین تجهیزات نیروگاهی خبر داد.
آقای محسن طرز طلب در مراسم افتتاح سامانه پایش وضعیت نیروگاهی (cm) و افتتاح طرح ارتقاء و تطبیق با شرایط محیطی توربین گازی (has)، با اشاره به اینکه بخش عمده از پرههای مورد نیاز نیروگاهها در کشور ساخته میشود افزود: درحال حاضر بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان قرارداد برای تامین تجهیزات مورد نیاز واحدهای نیروگاهی با شرکتهای تولید کننده داخلی بسته شده است که در صورت تامین این تجهیزات از شرکتهای خارجی، باید یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه پرداخت میشد.
وی با اشاره به ابلاغ ارائه شده به همه واحدهای نیروگاهی برای تامین تجهیزات مورد نیاز از توان داخل گفت: واحدهای نیروگاهی فقط مجاز به واردات تجهیزاتی هستند که امکان ساخت آنها در کشور وجود ندارد و البته واردات آن نیز باید در صورت مهندسی معکوس آن قطعه انجام شود.
مدیر عامل شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه شرکتهای داخلی، قادر به ساخت انواع پرههای ردیف ثابت و متحرک نیروگاههای حرارتی گازی و بخار هستند ادامه داد: در یک سال و نیم گذشته، استفاده از تولیدات ساخت داخل افزایش یافته که البته در شرکت تولید برق حرارتی سامانهای برای مدیریت و تسهیل خرید تجهیزات طراحی شده است.
آقای طرزطلب با اشاره به تفاهم همکاری و امضاء ۱۷ سند با پژوهشگاه نیرو گفت: در این ۱۷ سند، ۵۰ طرح دارای اولویت مشخص شده است که امروز یکی از این طرحها با نام سامانه پایش وضعیت نیروگاهی (cm) افتتاح شد.
وی افزود: طراحی و ساخت آزمایشی پکیجی برای استفاده از آب شفاف در نیروگاهها با بهره گیری از فناوری نانو، ساخت پرههای توربین بخار وپوشش نانو بر روی این پرهها و استاندارد سازی تعمیرات واحدهای نیروگاهی از جمله طرحهای تعیین شده درقالب ۵۰ طرح دارای اولویت است.
مدیر عامل شرکت برق حرارتی با اشاره به استفاده از توان شرکتهای دانش بنیان در حضور این شرکتها در مناقصههای وزارت نیرو گفت: محصولات این شرکتها خریداری میشود و البته تسهیلات مناسبی نیز به این بخش پرداخت خواهد شد.
آقای طرزطلب با اشاره به ساخت سامانه یکپارچه برق حرارتی برای ثبت طرحهای ارائه شده از سوی پژوهشگران و افراد مختلف افزود: در سال ۹۷ بیش از ۱۶۰ طرح در این سامانه ثبت شد که ۷۵ طرح تایید و ۵.۴ میلیارد تومان اعتبار نیز برای آنها پرداخت شده است در ۶ ماه نخست سال ۹۸ نیز ۱۲۱ طرح ثبت و ۸۰ طرح تایید شد که ۷ میلیاردتومان به آنها اختصاص یافته است.
ضریت آمادگی نیروگاههای کشور به ۹۸ درصد رسید
معاون امور برق وزیر نیرو از افزایش ضریب آمادگی نیروگاههای کشور تا ۹۸ درصد در زمان اوج مصرف تابستان خبرداد.
همایون حائری در مراسم افتتاح سامانه پایش وضعیت نیروگاهی cm و افتتاح طرح ارتقاء و تطبیق با شرایط محیطی توربین گازی has افزود: از ۱۰ سال گذشته که ضریب آمادگی نیروگاههای کشور در زمان اوج مصرف ۸۸ درصد بوده امسال این رقم به ۹۸ درصد رسیده است.
وی گفت: هر یک درجه افزایش ضریب آمادگی سبب ۲ هزار میلیارد تومان صرفه جویی در صنعت برق کشور شده است.
معاون امور برق وزیر نیرو ادامه داد: کشور تابستان امسال را بدون خاموشی پشت سر گذاشته است که این موضوع دست آورد دانش بدست آورده صنعت برق در شرایط تحریمی است.
حائری با اشاره به موفقیت کشور در ساخت تجهیزات برق با فناوریهای پیچیده در این صنعت افزود: پیشرفتهترین سیستمهای کنترلی نیروگاههای برق در کشور ساخته میشود که این سیستمها پیچیدهترین بخش نیروگاهی است.
معاون وزیر نیرو با اشاره به ساخت سیستم تحریک نیروگاهها در کشور افزود: اولین سیستم در نیروگاه پرند با موفقیت نصب شده است.
وی با اشاره به فعالیت وزارت نیرو در زمینه دانش بنیان گفت: متخصصان داخلی در پژوهشگاه نیرو درحال طراحی اولین دیسپاچینگ ملی هستند.
حائری ادامه ساخت نیروگاه ملی را نیز از دیگر فعالیتهای مهم وزارت نیرو دانست و گفت: طراحی این نیروگاه تا پایان سال ارائه خواهد شد این نیروگاه با توان خروجی بالا وهزینه کمتر و بطور کامل با استفاده از توان داخلی به مدار بهره برداری خواهد آمد.
افزایش هزار مگاواتی توان عملی تولید برق در کشور
رئیس مرکز توسعه فناوری توربینهای گازی پژوهشگاه نیرو از افزایش هزار مگاواتی توان عملی تولید برق در کشور با اجرای طرح ارتقاء ظرفیت توربینهای گازی (has) خبرداد.
مسعود آسایش در مراسم افتتاح سامانه پایش وضعیت نیروگاهی و افتتاح طرح ارتقاء و تطبیق محیطی توربین گازی افزود: دمای هوا در ایران بالاتر و رطوبت موجود متغیر و متفاوت از استاندارد بین المللی در نیروگاههای حرارتی است که این تفاوت و فاصله گرفتن از استانداردها سبب افت توان تولید توربینها میشود.
وی گفت: درحال حاضر ۷۱ واحد نیروگاهی دارای توربین V۹۴.۲ و ۱۷ واحد نیز دارای توربین F۹ است که در دمای بالای ۳۵ درجه کار میکند که با اجرای طرح ارتقاء ظرفیت توربین گازی (HAS) که به منظور باز طراحی و بازچینش پرههای کمپرسور توربین انجام شده است در هر واحد نیروگاهی دارای توربین (V۹۴.۲) بیش از ۲ تا ۱۰ مگاوات و در واحدهای دارای توربین F۹ نیز ۶ مگاوات توان خروجی توربین افزایش مییابد.
رئیس مرکز توسعه فناوری توربینهای گازی پژوهشگاه نیرو ادامه داد: در مجموع در کشور ۱۶۰ واحد نیروگاهی فعالیت میکند که این واحدها دارای توربینهای V۹۴.۲ و ۳۴ واحد گازی نیز وجود دارد که با توربینهای F۹ درحال تولید هستند و مجموع ظرفیت آنها نیز ۴ هزار مگاوات معادل ۱۲ درصد تولید برق حرارتی در کشور است.
رونمایی مرحله نخست سامانه جامع پایش آنلاین وضع نیروگاهها
وزیر نیرو مرحله نخست سامانه جامع پایش آنلاین وضعیت نیروگاهها را به منظور مدیریت واحدهای ناوگان نیروگاهی کشور رونمایی کرد.
طراحی و پیادهسازی سامانه تولید داخل مدیریت بهرهبرداری، نگهداری و تعمیرات واحدهای نیروگاهی به دست متخصصان جوان ایرانی برای مدیریت واحدهای ناوگان نیروگاهی کشور انجام گرفته و موثرترین راهکار مدیریت آنلاین وضعیت و عیبیابی واحدهای نیروگاهی است.
از مشخصات این طرح میتوان به ارائه گزارشهای برخط از وضعیت ناوگان نیروگاهی کشور، ایجاد شبکه متخصصان، ارائه انواع سرویسهای مورد نیاز نیروگاهها و نیز کاهش هزینههای بهرهبرداری، نگهداری و تعمیرات از طریق پایش مستمر وضعیت واحدها، پیشبینی خرابیها و ارائه راهکار جهت حل مشکلات اشاره کرد.
همچنین از دیگر کارکردهای این مرکز، پیادهسازی مدیریت دانش، ارائه سرویسهای دانشی به شرکتهای دانشبنیان و خدمات مرتبط با هوش تجاری در حوزه وزارت نیرو است.
خدمات قابل ارائه این مجموعه به ناوگان نیروگاههای کشور شامل: ارائه گزارش از وضعیت ناوگان و نیروگاههای کشور و گزارش عملکرد واحدها به مدیریت نیروگاه، تیمهای ستادی و ارائه تحلیلهای اقتصادی و داشبوردهای مدیریتی برای تصمیمگیری و تصمیمسازی و ایجاد شبکه متخصصان و ارائه انواع سرویسهای مورد نیاز در بهرهبرداری از نیروگاههاست.
همچنین در این سامانه ضمن عیبیابی و پایش آنلاین وضعیت نیروگاه، راهکارهایی برای رفع عیوب و جلوگیری از خرابی در واحدهای مدل V۹۴.۲ و مدل جنرال الکتریک F۹ نیز ارائه میشود.