به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مر کز کرمانشاه رضا رحمانی وزیر صنعت معدن تجارت در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش
خصوصی استان کرمانشاه که شامگاه امشب برگزار شد با اشاره به شرایط جنگ اقتصادی که کشور در آن قرار دارد، افزود: در چنین شرایطی از دست دادن یک واحد تولیدی و تعطیلی آن مانند تصرف بخشی از خاک کشور توسط دشمن است و عین نقطه مابل سخنان رهبر معظم انقلاب است.
وی با شاهر به اینکه در چنین شرایطی نباید اجازه بدهیم حتی یک واحد تولیدی هم در کشور تعطیل شودگفت: همه باید تا زمانی که حتی یک جوان بیکار هم در کشور وجود دارد از پایین ننشینیم و برای رونق اقتصاد و ایجاد اشتغال بیشتر نیازمند تقویت سازمانهای توسعهای در کشور هستیم.
وی عنوان کرد: اگرچه در گذشته تاکید میشد که این سازمانها باید تعطیل شوند، اما امروز اقتصادهای بزرگ دنیا بیشترین بهره را از سازمانهای توسعهای میبرند.
وی ادامه داد: یکی از سیستمهایی که میتواند به رونق واحدهای اقتصادی کمک کند سیستم بانکی کشور است از این رو انتظارات از آنها زیاد است.
رحمانی یکی از مهمترین مزیتهای رونق واحدهای صنعتی را شکوفایی اقتصاد و روتق تولید و اشتغالزایی عنوان کرد و گفت: استانی مانند کرمانشاه که روند بیکاری آن تازه متوقف شده به این رونق نیاز مضاعف تری دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه از رشد حدود ۳۰ درصدی صادرات از نظر وزنی طی پنج ماه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: از نظر ارزشی طی مدت یادشده ۹ درصد کاهش داشته ایم که البته این کاهش به دلیل تغییر در نحوه محاسبات است.
وی گفت: معمولا در نیمه دوم سال وضعیت صادرات کشور بهبود مییابد که امیدوارم امسال هم این موضوع تکرار و کاهش موجود جبران شود.
رحمانی در ادامه کرمانشاه را یکی از استانهای توانمند در حوزه صنعت عنوان کرد و گفت: کمکهای لازم برای رونق واحدهای صنعتی و اتمام پروژههای در دست اجرا صورت خواهد گرفت.
رحمانی در ادامه به مباحثی که در مورد کاهش صادرات کشور مطرح است نیز اشاره کرد و گفت: میزان صادرات کشور در پنج ماهه امسال از نظر وزنی ۲۹ درصد افزایش و از نظر ارزش ۹ درصد کاهش داشته که این کاهش ارزش نیز مربوط به تغییر شیوه محاسبه است.
وزیر صمت همچنین از مزیتهای مختلف استان کرمانشاه یاد کرد و افزود: یکی از این ظرفیتها در حوزه معادن است.
وی با بیان اینکه بعد از آزادسازی پهنههای معدنی استان باید سرمایهگذاری در آنها آغاز شود، یادآور شد: اولویت سرمایهگذاری با بخش خصوصی است که پول و تجهیزات بیاورد.
رحمانی خاطرنشان کرد: بعد از بخش خصوصی، سازمانهای توسعهای از جمله ایمیدرو باید در حوزه معادن کرمانشاه پای کار بیایند.
وی تصریح کرد: یکی از پروژههایی که در استان کرمانشاه در دست اجرا است کارخانه لاستیک سازی است که حمایت مالی لازم از آن صورت میگیرد.
وزیر صمت خاطرنشان ساخت: پنج طرح است که اجرای آنها کشور را در صنعت لاستیک سازی کامیونها خودکفا میکند که یکی از آنها همین پروژه کرمانشاه است.
وی همچنین از مکلف شدن شرکتهای ایران خودرو و سایپا از راه اندازی واحدهای قطعه سازی در کرمانشاه خبر داد و گفت: یکی دیگر از برنامههای ما گسیل کردن سرمایه گذار برای مناطق ویژه اقتصادی این استان است.
رحمانی در پایان بر اتمام پروژههای در دست اجرا در زمان مقرر تاکید کرد و گفت: در کنار این پروژهها باید روزشمار نصب شده و در مقابل مردم پاسخگو باشیم.