پخش زنده
امروز: -
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: الگوی مواد حساسیت زا در کشور رو به تغییر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای علیرضا زالی در حاشیه نهمین همایش بین المللی بیماریهای ریوی، مراقبتهای ویژه و سل در جمع خبرنگاران افزود: در شرایط فعلی زیستی به خصوص صنعتیتر شدن کلان شهرها و فرآیند رو به رشد شهرنشینی، الگوی زیستی تغییر کرده است و بسیار از مواد حساسیت زا در محیط پیرامونی ما شکل گرفته اند و همچنین بر تعداد و تنوع این مواد افزوده شده است.
وی گفت: در گذشته بیماریهای فصلی و حساسیتها از اواخر زمستان شروع میشد، اما هم اکنون زمان شروع آنها به اواخر پاییز رسیده است که بخشی از آن نشان دهنده تغییرات اقلیمی است که در سالهای اخیر در کشور اتفاق افتاده است.
زالی با اشاره به برخی از موضوعاتی که در این همایش بررسی میشوند، افزود: کشور ما در خصوص درمان بیماریهای ریوی در جنوب غرب آسیا از پایگاههای مرجع است که میتواند دستاوردهایش در این باره را به جهان صادر کند.
وی گفت: هم اکنون پیش بینی میکنیم که بار بیماریهای ریوی در حوزه سلامت بین رتبه ۴ تا ۷ باشد که در حدود ۲۵ سال قبل بیماریهای ریوی در نظام بهداشتی ما در رتبه ۱۶ در زمینه بیماری زایی و آثار مترتبه آن قرار داشت.
زالی افزود: به نظر میرسد تا سال ۲۰۳۰ بیماریهای ریوی در رتبه سوم بیماریهای جهانی باشند و در ایران نیز همین موضوع اتفاق خواهد افتاد که در این خصوص باید تمهیدات لازم را از نظر علمی فراهم کنیم.
وی گفت: با تلاش همه فعالان و دست اندرکاران نظام سلامت، میزان بروز بیماری سل در کشور در حال کنترل شدن است، اما از نظر جغرافیایی در منطقهای واقع شده ایم که ۱۵ کشور همسایه ما در معرض تغییرات نوین سل هستند و مراقبتها در این باره باید تعمیق پیدا کند.
نهمین همایش بین المللی بیماریهای ریوی، مراقبتهای ویژه و سل با هدف بررسی آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در بیمارستان فرهیختگان در حال برگزاری است.