پخش زنده
امروز: -
در برخی رسانهها خبری مبنی بر وجود خودکشی در بعضی فیلمها منتشر شد که شورای «رده بندی سنی» و «شورای پروانه نمایش» را مسئول دانسته است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پیگیریها نشان میدهد ۶۰ درصد از فیلمهای روی پرده تا پایان سال قبلا پروانه نمایش گرفته و در شورای بازبینی رده بندی شده اند و فقط ۴۰ درصد از فیلمهای نیمه دوم سال، سهم شورای رده بندی سنی فیلمها بوده است که به تازگی با گروهی متشکل از متخصصان این حوزه بررسی و رده بندی خواهند شد.
محمدرضا فرجی در مصاحبه تلفنی با خبرنگار ما در این خصوص گفت:: شورایی که به تازگی کار خود را برای ایجاد شرط سنی در فیلمها شروع کرده است، تاکنون چند فیلم را مشاهده کرده اند، اما قبل از تشکیل این شورا، مسئولیت متوجه شورای بازبینی نمایش فیلم بود که ضمن نظارت بر فیلمها، شرط سنی را اعلام میکردند.
مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم افزود: به علت اهمیت موضوع، این مسئولیت به تازگی متوجه کمیته تخصصی تری شده و طبیعی است فیلمهایی که از قبل، پروانه نمایش گرفته اند و فعالیت شان را برای آماده سازی فیلمها اعلام و در این باره اقدام کرده اند، نمیتوانند به عقب برگردند، چون آگهیهای تبلیغاتی فیلم (آنونس ها) و مواد تبلیغاتی شان کاملا آماده است و سینماهای سرگروه موظف هستند فیلمهای حال و آینده را در شورای صنفی نمایش به ثبت برسانند و اگر این کار را انجام ندهند جزو موارد ایرادی و نقد آن سرگروه خواهد بود.
محمد رضا فرجی گفت:: بنابراین فیلمهایی که از قبل پروانه نمایش گرفته اند با هماهنگیای که با معاونت نظارت و ارزشیابی انجام شده است، عطف به ماسبق نخواهد شد و فقط آن دسته از فیلمهایی که شورای بازبینی درحال حاضر میبیند، برای بازبینی به شورای تخصصی رده سنی فیلمها ارجاع داده میشود.
وی افزود: بنابراین فیلمهایی که از قبل پروانه نمایش گرفته اند نیاز به بررسی مجدد ندارند و رده سنی آنها براساس نظر تخصصی شورای بازبینی اعمال و اعلام خواهد شد.
فرجی در پاسخ به این سوال که چه تعداد از فیلمها در شورای قبلی و چه تعداد از آنها در شورای فعلی بررسی شده است گفت:: نمیتوانم عدد و رقم بگویم، ولی ما عموما در شورای پروانه نمایش بیش از ۶۰ درصد از فیلمها را بازبینی کرده ایم، چون جلسه بازبینی ما هفتگی است و هر هفته دو تا سه فیلم بازبینی میشوند.
وی افزود: به این ترتیب برای شش ماه دوم سال، ۳۰ تا ۳۵ درصد فیلم باقی مانده است که شورا میبیند و البته این نکته را اضافه کنم که قرار نیست همه فیلمها شرط سنی داشته باشد و بعضا فیلمهایی هستند که هیچ شرط سنی به آنها تعلق نمیگیرد، چون شورای بازبینی به این نتیجه میرسد که اصلا نیازی به شرط سنی ندارند و قطعا در شورای تخصصی بازبینی خواهند شد.
فرجی در خصوص فیلم " سال دوم دانشکده من " که موضوع آن خودکشی است و به نظر میرسد در شورای بازبینی رده بندی نشده است گفت:: تا جایی که حافظه ام یاری میکند این فیلم هم رده بندی شده است و خوشبختانه باید بگویم شرایط سنیای که شورای بازبینی فیلمها اعلام میکردند با شرایط سنی که شورای فعلی اعلام میکند به هم نزدیک است.
اعضای شورای رده بندی سنی فیلمها متشکل از سی نفر است که شهریور امسال معرفی شدند. این شورا قرار است فیلمها را در گروههای سنی مختلف به علاوه ۹، به علاوه ۱۲ و به علاوه ۱۵ رده بندی کند، این درحالی است که امروز برخی خبرها حکایت از ابطال آیین نامه فعلی شورای رده بندی سنی فیلمها دارد.
بر اساس این خبرها، شکایت دادستان کل کشور از آییننامه درجهبندی سنی در شعبه ۲۹ دیوان عدالت اداری ارزیابی شد و ریاست این شعبه آییننامه درجهبندی را ابطال کرد.