پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم: آشنایی با محیط زیست در دستور کار دانشگاهها قرارگرفته، چون اثرات ماندگاری روی تربیت مدیران آینده و حفظ محیط زیست دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، منصور غلامی در سومین نمایشگاه دستاوردهای دانشگاهها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری در حوزه مدیریت سبز افزود: در حوزه اجرای مدیریت سبز در دانشگاهها تلاشهای زیادی صورت گرفته است، این تلاشها در برنامههای کلان ملی و مدیریت آموزش عالی دیده میشود.
وی اضافه کرد: وزارت علوم در دولت یازدهم و دوازدهم تاکید و اصرار بیشتری بر اعمال مدیریت سبز در مراکز علمی و دانشگاهی داشته است و در این زمینه بازخوردهای مناسبی با توجه به حمایت سازمان برنامه و بودجه دریافت کردیم.
غلامی گفت: تلاش میکنیم پای وظایفی که به عهده گرفتیم بایستیم.
اختصاص ۱۸۰ میلیارد برای طرحهای مدیریت سبز
معاون وزیر علوم: از سال ۹۶ تاکنون بیش از ۱۸۰ میلیارد تومان برای اجرای صد طرح مهم در زمینههای مدیریت سبز سرمایه گذاری شده است.
؛ محمدتقی نظرپور در سومین نمایشگاه دستاوردهای اجرایی، دانشگاه و موسسات آموزشی و پژوهشی و پارک علوم و فناوری در حوزه مدیریت سبز افزود: این مقدار اعتبار در زمینههای انرژیهای تجدیدپذیر، ممیزی، پایش و کنترل مصرف انرژی، بهینه سازی سامانههای تأسیساتی، هوشمند سازی سیستمهای مدیریت، پسماند و حمل و نقل، جمع آوری آبهای سطحی و مدیریت آب و پسماند هزینه شده است.
وی تشکیل شورای راهبردی مدیریت سبز در بیش از ۱۵۰ دانشگاه، ۴۰ پارک و ۱۰ پژوهشگاه و سیاستگذاری در حوزه اقدامات مدیریت سبز در این شوراها را یکی دیگر از عملکرد وزارت علوم در حوزه مدیریت سبز برشمرد و گفت: طرح و اجرای بیش از ۵۰۰ طرح در حوزه مدیریت سبز در دانشگاهها و مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری در زمینههای مختلف با مدیریت سبز با استفاده از سایر منابع به خصوص از محل یک درصد اعتبار سالیانه خود و کمکهای مردمی و کاشت بالغ بر یک میلیون نهال در دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری در سه سال گذشته را از دیگر اقدامات مهم وزارت علوم در حوزه مدیریت سبز برشمرد.
معاون اداری و مالی مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و حمایت از پایان نامههای دانشجویی با موضوع مدیریت سبز و بهره گیری از توانایی شرکتهای دانش بنیان در حوزههای مرتبط، حمایت از استارتاپها در حوزه مدیریت سبز، تشکیل جلسات خصوصی با حضور همکاران دانشگاهی برای ارزیابی ضرورتهای حوزه مدیریت سبز و طراحی و راه اندازی سامانه ارزیابی عملکرد دانشگاهها در این زمینه را از دیگر اقدامات مهم وزارت علوم در حوزه مدیریت سبز برشمرد.
نظرپور افزود: ایجاد ردیف اعتباری مدیریت سبز از سال ۹۶ توسط سازمان برنامه و بودجه در ردیفهای متمرکز وزارت علوم و حمایت جدی از اجرای طرحهای مدیریت سبز در دانشگاهها و مراکز پژوهشی و پارکها و اعتبار مستمر با دانشگاهها در جهت ارزیابی کمک و تشویق در اجرای طرحهای مدیریت سبز از دیگر اقدامات مهم این وزارتخانه در حوزه مدیریت سبز دانست.
وی اهداف سومین نمایشگاه دستاوردهای اجرایی مدیریت سبز را نمایش طرحهای اجرا شده و در حال اجرای مدیریت سبز دانشگاهها و مراکز پژوهشی، نمایش طرحهای مبتکرانه با تکیه بر توانمندیهای پژوهشی دانشگاه ها، پارکها و شرکتهای دانش بنیان و نمایش میزان تأثیرگذاری کارهای انجام گرفته در زمینههای مختلف زیست محیطی، مصرف انرژی، آب، کشاورزی، پسماند و تأثیر آن در اقتصاد آموزش عالی با شاخصهای کمی برشمرد.
معاون اداری و مالی مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ۵۰ مرکز آموزشی پژوهشی با انتخاب کمیته مدیریت سبز وزارت علوم در نمایشگاه امسال حضور یافتند.
بودجه مدیریت سبزسال آینده افزایش مییابد
معاون علمی سازمان برنامه و بودجه: برای ارتقا جایگاه مدیریت سبز اعتبار این بخش در بودجه سال ۹۹ افزایش مییابد.
حمید پوراصغری در سومین نمایشگاههای دستاوردهای اجرایی در حوزه مدیریت سبز افزود: امید است با مدیریت سبز بتوانیم شاهد اقدامات کیفی و کمی دانشگاهها و موسسات آموزشی باشیم.
وی با اشاره به اینکه مدیریت سبز به عنوان موضوعی مهم در دنیا مورد توجه قرار گرفته است گفت: پیشرفت جامعه بشری از اهداف مدیریت سبز است که با توجه به رشد جمعیت و کمبود منابع و بروز عوارض زیست محیطی سران کشورها را به این فکر واداشت که این موضوع را به عنوان یکی از اهداف توسعه پایدار در صدر برنامههای خود قرار دهند.
وی افزود: مدیریت سبز پاسخی به چالشهای محیط زیست است و مدیریت سبز میتواند یکی از راهکارها برای کنترل مصارف در زمینههای مختلف از جمله تخریب جنگل، مصرف انرژی و آلودگی آب باشد.
پوراصغری گفت: در قانون اساسی حفظ محیط زیست به عنوان یک وظیفه از آن یاد شده که در سالهای اخیر نیز در برنامههای توسعهای مدیریت سبز مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: شاخصهای ارزیابی عملکرد مدیریت سبز نیز مورد توجه است و دستگاههای دولتی در این زمینه ارزیابی میشود.
پوراصغری با اشاره به استفاده از یک درصد منابع در محیط سبز گفت: ردیفی تحت عنوان مدیریت سبز در قوانین بودجه سنواتی بوده است که از سال ۹۵ این ردیف پایدار شد و در طی سالها با توجه به اهمیت موضوع مدیریت سبز تخفیف صد درصدی در سال را داشتیم.
وی تاکید کرد: موضوع سیاست گذاری در مدیریت سبز امسال تغییر یافت و این ردیف برای طرحهایی که ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند و از منابع خود استفاده کرده باشند تخفیف داده شده است.
پور اصغری گفت: با اهمیت به مدیریت سبز در سالهای اخیر شاهد کاهش هزینههای گاز به میزان ۳۰ درصد در طی دو سال و نیم اخیر و همچنین کاهش مصرف آب و برق بوده ایم.
وی افزود: همه دانشگاه و موسسات پژوهشی برای مدیریت سبز اهمیت خاصی قائل هستند.
معاون سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: اهرمی کردن منابع برای استفاده حداکثری امسال در دستور کار قرار گرفته و تقویت اعتبارات مدیریت سبز را به عنوان یکی از موارد مهم بودجه سال آینده در دستور کار قرار دادیم.
خسارت به محیط زیست به دلیل عدم آگاهی مدیران است
رئیس سازمان محیط زیست گفت: خسارت به محیط زیست به دلیل عدم آگاهی مدیران است ، از دانشگاه ها انتظار داریم آموزش محیط زیست را اجباری کنند.
آقای عیسی کلانتری در سومین نمایشگاه دستاوردهای اجرایی دانشگاه ،موسسات آموزشی و پژوهشی، پارک علوم و فناوری در حوزه مدیریت سبز افزود: بیش از 99 درصد مدیران کشور فارغ التحصیلان دانشگاه های داخلی هستند اگر آموزش صحیح ببینند به مراتب مشکلات زیست محیطی کمتر خواهد بود.
وی گفت : یکی از مدیران خودرو ساز ، نامه ای نوشتند که به خاطر تحریم، ما را از نصب فیلترها روی خودروهای دیزلی معاف کنید در حالی که بیش از 60 درصد آلودگی هوای تهران ناشی از خودروهای دیزلی است.
کلانتری گفت: در حدود 40 سال که دنیا حدود 7 دهم سانتی گراد گرم شده است در کشور ما در طول 30 سال یک و نیم سانتی گراد گرم شده است .
وی ادامه داد در کشورمان سالی 3 صدم میلی متر خاک تشکیل می شود و 7 دهم میلی متر خاک فرسوده می شود بنابراین اگر می خواهیم حافظ حقوق آیندگان باشیم باید مدیران را تقویت کنیم و به آنها آموزش دهیم .
وی افزود: سالانه کمتر از 90 میلیارد متر مکعب آب تجدید پذیر داریم و از طرفی بیش از 93 میلیارد متر مکعب آب مصرف می کنیم یعنی بیش از 100درصد آب تجدید پذیر را مصرف می کنیم در حالی که این میزان مصرف آب در سطح بین المللی 40 درصد است.
کلانتری با اشاره به اینکه محیط زیست برای نسل های بعد از ما نیز است گفت: چون فناوری در اختیار ما است می گوییم تولید به هر قیمت و هر کیفیتی؛ مدیران خودرو سازان فارغ التحصیل دانشگاه های کشور هستند اما چه وقت به کاهش شدت مصرف انرژی عمل می کنند آنها دنبال منافع خود هستند و به محیط زیست اهمیتی نمی دهند.
رئیس سازمان محیط زیست افزود: دانشگاه های کشور باید مدیران آشنا به محیط زیست تربیت کنند.
کلانتری از دانشگاه های کشور به خاطر فعالیت زیست محیطی تشکر کرد و گفت : از سال قبل از فرماندهان سپاه و ارتش خواهش کردیم پادگان ها را نیز مثل دانشگاه ها سبز کنند.