رادیو اربعین
صدور برگ تردد برای زائران در صورت احراز هویت
سرکنسول ایران در نجف اشرف از صدور برگ تردد برای کسانی که گذرنامه یا برگ ترددشان را گم کردهاند در صورت احراز هویت خبر داد
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ سرکنسول ایران در نجف اشرف در ارتباط تلفنی با رادیو اربعین درباره آمار زائرانی که در نجف حضور دارند، ادامه داد: نمیتوان به طور دقیق گفت: چه تعداد زائر ایرانی در نجف حضور دارند، چون این سیل خروشان مردم در رفت و آمد هستند و از مرزهای مختلف وارد نجف و بعد خارج میشوند. معمولا یک شب در نجف اقامت دارند و با توجه به اینکه باید حداقل سه روز پیاده روی کنند تا به کربلای معلی برسند، بعد از یک روز ماندن در نجف به سمت کربلا حرکت میکنند.
آقای مکارم درباره افرادی که مدارک هویتی خود را گم کردهاند، گفت: برای کسانی که گذرنامه یا برگ ترددشان را گم کرده اند، اگر در کنسولگریهای ما بیایند و احراز هویت شوند، برگ عبور صادر میکنیم.
وی با اشاره به گرمی هوا از زائران خواست بیشتر مراقب خردسالان و کهنسالان باشند و تاکید کرد: با توجه به اینکه امسال آمار زائران خیلی بیشتر از سالهای گذشته و گرمای هوا ۴۰ تا ۴۲ درجه است، ما شرایط را اکنون برای افراد ضعیف و ناتوان و پیر و ویلچر نشین مناسب نمیدانیم یعنی اینها مشکلاتی را برای خود و دیگران ایجاد میکنند. اگر افراد ناتوان و بیمار سفرشان را بعد از اربعین انجام دهند، خیلی بهتر است و میتوانند زیارت راحتی انجام دهند.
آقای مکارم با تاکید بر مراقبت از گذرنامه گفت: گذرنامه مهمترین وسیلهای است که همراه هر مسافری هست، اما در عین حال گم شدن آن باعث نشود که استرس فوق العادهای وارد شود اینها قابل جبران هست به شرط اینکه احراز هویت شوند.
وی پیشنهاد داد: زائران روی گذرنامه شان برچسبی بزنند و شماره تلفن گوشی عراقی یا ایرانی خود را درج کنند تا راحتتر بتوانیم این اطلاع رسانی را انجام دهیم.
سرکنسول ایران در نجف اشرف بیان کرد: نمایندگان کنسولگری در مراکز مهم زیارتی و تجمع مانند مسجد کوفه، مسجد سهله و حرم مطهر حضور دارند و اطلاع رسانیهای لازم را میکنند.
وی درباره گم شدن افراد نیز گفت: گاهی همراهان افراد ممکن است ساعاتی گم شوند و این باعث استرس در بین زوار میشود، ولی مراکز متعددی برای پیدا کردن گم شدگان وجود دارد و هم راهنمای زائر در جاهای مختلف هستند. از طرفی هم مسئولان امرو حرم امیرالمومنین و هم استانداری نجف و هم سازمان حج و زیارت وزارت کشور سیستم و ساختاری را پیش بینی کرده اند و این افراد گم شده خودشان را به مرز میرسانند و همدیگر را پیدا میکنند.
سلمان زاده؛ دبیر کمیته حمل و نقل ستاد مرکزی اربعین
مشکل تامین سوخت نداریم
آقای سلمان زاده در ارتباط تلفنی با رادیو اربعین گفت: آمارها نشان میدهد تا به امروز شنبه حدود ۲،۵ برابر روزهای مشابه سال گذشته خروج زائران ایرانی را داشته ایم و به همین میزان تمام خدمات حمل و نقلی و سوخت که در حوزه ماست، افزایش پیدا کرده است.
دبیر کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد مرکزی اربعین خاطرنشان شد: امیدواریم روزهای آینده که بازگشت زائران اغاز خواهد شد، روند منطقی را طی کند و زائران سفرهایشان را توزیع کنند تا خدمات بهتری را در این حوزه ارائه دهیم.
وی درباره تامین سوخت گفت: همه پیش بینیهای لازم برای تمام جایگاههای مسیر و حتی ناوگان و اتوبوسهایی که به طرف عراق اعزام شدند، انجام شده و سوخت هایشان نیز تامین شده است.
آقای سلمان زاده درباره حمل و نقل زائران در عراق نیز گفت: به خاطر استقبال زیاد مشتاقان امام حسین (ع) طرف عراقی نتوانست آن طور که باید و شاید پاسخگوی زائران ما باشد و ما نیز تلاش کردیم تعدادی از اتوبوس هایمان را به خاک عراق اعزام کنیم تا در خدمات رسانی در داخل عراق به دولت عراق کمک کنیم.
دبیر کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد مرکزی اربعین گفت: از هموطنانی که غیر از مرزها قصد سفر دارند، توصیه میکنم اگر سفر ضروری با ناوگان عمومی ندارند این سفر را به تاخیر بیندازند تا ما بتوانیم حداکثر ظرفیت مان را در مرزها به کار گیریم.
حسینیان؛ سرکنسول ایران در کربلا
ساماندهی امور زائران در کربلا با راه اندازی موکبها
میرمسعود حسینیان در ارتباط تلفنی با رادیو اربعین با بیان اینکه مواکب ایرانی و عراقی از روز گذشته به طور کامل پذیرایی از زائران را آغاز کردند، گفت: در شهر کربلا ۴۰۰ موکب داریم که زائران را اسکان میدهند و با راه اندازی موکبها از تراکم جمعیتی نامنظم در شهر کربلا کاسته شده است و زائران در موکب مستقر شدند.
سرکنسول ایران در کربلا گم شدن گذرنامه و اسناد سفری زوار را از اصلیترین مشکلات مطرح کرد و گفت: در سه روز اخیر بیش از ۳۰۰ برگ عبور صادر کرده ایم.
وی تصریح کرد: جمعیت زیاد است و آمار گمشدگان بالا رفته است و برغم اینکه بارها بیان کردیم افراد کهنسال، کودکان و افرادی که بیماری دارند یا ناتوان هستند حتما گردن آویزی با محتوای شماره تماس یا نشانی داشته باشند یا کارتی به همراهشان باشد تا اگر گم شدند بتوانیم با خانواده آنها تماس بگیریم؛ اما متاسفانه هیچ موردی را نداریم که کسی را پیدا کرده باشند و این مشخصات در جیبش باشد و این برای ما خیلی ایجاد مشکل کرده است.
آقای حسینیان تاکید کرد: به خاطر فشار جمعیت دوستانی که به کربلا میرسند سفرشان را کوتاه کنند و مدیریت داشته باشند و برگردند چراکه در نجف و کربلا فشار جمعیتی بسیار سنگین است. در کربلا تازه دارد اربعین آغاز میشود و فشار جمعیتی بیشتر خواهد شد.
محمدیفر؛ دبیر ستاد مرکزی اربعین
اعزام ۶۷۰ دستگاه اتوبوس به عراق
آقای محمدیفر در ارتباط تلفنی با رادیو رابعین با اشاره به تردد زوار از مرزها اظهار کرد: خوشبختانه روز گذشته مرزهای ما تردد پرحجم، اما روانی داشتند و مشکلی برای تردد زائران به عتبات عالیات نداشتیم.
وی گفت: مرز خسروی محدودیت زمانی دارد و بعد از ساعت ۷ تا ساعت ۱۴، از طرف عراقی پذیرش زائر انجام نمیگیرد، اما بقیه مرزها در طول شبانه روز رفت و آمدها در حال انجام است.
دبیر ستاد مرکزی اربعین بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته، حدود ۴۴۰ هزار نفر از مرزهایمان عبور کردند و به سمت کشور عراق و عتبات عالیات عازم شدند.
آقای محمدی فر درباره کرایه این اتوبوسها گفت: در پایانهها اتوبوسها زائران را تا مرز به صورت رایگان جابه جا میکنند و در آن سمت مرز هم نرخها کنترل شده است و هیچ گونه اجحافی اعمال نخواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه زائران حتما مدیریت زمان سفر کنند، گفت: با توجه به تراکم جمعیت و با توجه به اینکه موضوع گرمی هوا در مرزها وجود دارد، خواهش میکنیم زائران اگر کهنسال یا خردسال یا افراد بیمار همراهشان است حتما به این موضوع دقت کنند تا دچار مشکل نشوند و در بازگشت هم سعی کنند سفرشان را جلو بیندازند تا با تراکم جمعیت مواجه نشوند.
محمودی؛ مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور
افزایش جمعیت اتباع داخلی و انتقالی برای زیارت اربعین حسینی
آقای محمودی در ارتباط تلفنی با رادیو اربعین با بیان اینکه مانند سالهای گذشته اتباع خارجی نیز همانند مردم عزیزمان در کشور قصد سفر به کربلای معلی و همایش عظیم اربعین حسینی را دارند، گفت: برنامه ریزی خوبی در ستاد مرکزی اربعین انجام شده و حدود ۱۰ روزی است که این سفر شروع شده است.
وی با بیان اینکه اتباع خارجی در کشور دو بخش هستند، گفت: بخشی که در داخل کشور هستند جزو اتباع مقیم محسوب میشوند، این افراد با کارت اقامت و دفترچه اقامتی که دارند در سامانه سیام در دفاتر خدمات اتباع ثبت نام میکنند سپس در سامانه سماح ثبت میشود و با گرفتن دفترچه خروج اعزام میشوند.
مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور افزود: اتباعی نیز هستند که به صورت انتقالی از کشور ما عبور میکنند و اینها نیز باید حتما روادید داشته باشند و تمام مواردی را که اشاره شده بود، رعایت کنند.
وی با اشاره به اینکه مرز خروجی اتباع خارجی مرز شلمچه است، اظهار کرد: شرایط، مناسب است، اما ازدحام جمعیت با توجه به اینکه افزایش زائران را داریم و این در تمام مرزها مشهود است به ویژه در شلمچه نیز به همین شکل است؛ باید زائراان عزیز مقررات داخلی کشور خودمان و همچنین مقررات کشور عراق را رعایت کنند تا سفری ایمن و خوبی را داشته باشند.
آقای محمودی درباره آمار خروج اتباع از ایران گفت: تا این لحظه حدود ۵۰ درصد افزایش جمعیت داریم، جمعیت آمار اتباعی که میخواهند به زیارت مشرف شوند تا این لحظه بالای ۱۰۲ هزار نفر ثبت نام فقط اتباع داخل کشور را داشتیم و حدود ۸۰ هزار نفر هم خارج شدند.
وی افزود: اتباعی هم که به صورت انتقالی یا ترانزیت به کشور میآیند تا این لحظه بالای ۳۵ درصد افزایش نسبت به سالهای گذشته داشته اند و پیش بینی میشود آمار خروج اتباع داخل و اتباع ترانزیت تا روزهای پایانی از رقم ۳۰۰ هزار نفر هم بگذرد.
مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در رابطه با اینکه کدام کشورها بیشترین زائر را برای ورود به ایران داشته اند، گفت: بیشترین ورود از مرزهای شرقی و از کشورهای افغانستان و پاکستان است.