پخش زنده
امروز: -
شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در تهران برگزار میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی گفت: ما برای نخستین بار در این نشست یک بیانیه داریم و بلند مرتبهترین مقامات سازمان جهانی بهداشت و یونیسف به ایران میآیند.
وی افزود: ما از دستاوردهای بزرگ کشور در این اجلاس صحبت خواهیم کرد و تلاش میکنیم برای رسیدن به یک صلح بین المللی از ابزار سلامت استفاده کنیم.
آقای دکتر نمکی عنوان کرد: اصلاح سبک زندگی یکی از محورهای این اجلاس است و ما در بیانیه پایانی هم به این موضوع میپردازیم، بحثهایی نظیر سلامت برای همه، کنترل بیماریهای غیر واگیر، بیماریهای قابل پیشگیری در کودکان و بحث مراقبتهای پرستاری در منزل از دیگر محورهای این اجلاس است.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سؤالی درباره افزایش ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی افزود: دستور دادم معادل سهمیه ها، ظرفیت دانشگاهها را افزایش دهند تا هیچ نخبهای فکر نکند فرزندی از خانواده شهدا و ایثارگران جای او را گرفته است و موضوع سهمیهها باعث دلسردی نخبگان نشود.
آقای دکتر نمکی درباره قیمت داروها گفت: قیمت داروهای خاص تولید داخل را تا ۲ برابر افزایش دادیم تا برای تولید کننده به صرفه باشد و چرخه تولید ادامه یابد.
تعهدات ایران به سازمان جهانی بهداشت برای ریشهکن کردن بیماریهای واگیر
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به برگزاری اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی در ایران، گفت: شعار امسال این اجلاس «سلامت برای همه توسط همه» است و این شعار مورد تأیید همگان قرار گرفته است.
آقای دکتر سعید نمکی در نشست خبری شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی در خصوص تعهدات کشور به سازمان بهداشت جهانی برای ریشهکن کردن بیماریهای واگیردار افزود: در ریشه کن کردن بیماریهای واگیر از اهدافمان جلوتر هستیم. تنها شاخصی که در دستاوردهای mdg برای ما چندان مطلوب نبوده است، بیماری HIV بوده که آن هم متوجه حوزه شناسایی بیماری نیست بلکه، شناسایی و ثبت موارد به شکل ۱۰۰ درصدی اتفاق افتاده، اما در میان درمان افراد شناسایی شده، تنها تا ۹۰ درصدشان برای درمان موفق بودهایم. در حذف تراخم و کزاز بندناف و...، اما بسیار جلوتر از تعهداتمان قرار داریم.
آقای دکتر نمکی درباره برنامهای جدید تولید واکسن در ایران عنوان کرد: سه واکسن پنوموکوک، روتاویروس و Hiv در دست مطالعات بالینی هستند و روی تولید داخلی این واکسنها و اضافه شدن دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس به برنامه کشوری واکسیناسیون در سال آینده حساب باز کردهایم.
وی افزود: تولید این دو واکسن را با قیمت بسیار نازل و با همکاری دو کشور هند و کوبا پیش میبریم، همچنین تولید داخلی واکسن HPV توسط یک شرکت دانشبنیان انجام شده است و قرار است مطالعات بالینی بر روی این واکسن، در یک استان مشخص به صورت آزمایشی (پایلوت) انجام شود و پس از این مطالعات، در صورت تائید کمیته واکسیناسیون کشوری، تزریق این واکسن به برنامه واکسیناسیون کشوری اضافه خواهد شد.
وی در ادامه درباره همکاریهای صورت گرفته با کشور همسایه آذربایجان گفت: تاکنون مراودات خوبی بویژه در حوزه دارویی با این کشور داشتهایم، اما رابطه فعلی باید بهبود یابد. به دانشگاههای علومپزشکی منطقه مرزی مربوطه ابلاغ کردهایم تا خدمات پذیرش بیمار را از کشور همسایه به نحو شایسته انجام دهند و اینگونه پیشرفتی در توریسم سلامت نیز خواهیم داشت.
آقای دکتر نمکی در خصوص امنیت غذایی به نقش مهم رصد مواد غذایی از مزرعه تا سفره اشاره کرد و افزود: در این زمینه علاوه بر اقداماتی که ما در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی انجام میدهیم، نیاز به همکاری بیشتر با سازمان دامپزشکی وجود دارد. از نظر بنده تأمین غذای سالم حتی از دارو نیز مهمتر است و در این راستا، یکی از مباحث اصلی نشست وزیران بهداشت منطقه، موضوع غذا و تأثیر آن بر سلامت خواهد بود.
وی در ادامه به نقش اینگونه نشستها برای مطرح کردن دستاوردهای کشور اشاره کرد و گفت: شناساندن پوشش همگانی سلامت که مقدمه و زیرساخت بهداشت اولیه است، از اهداف ما بوده است و به رغم گستردگی کشور، ما یکی از کشورهایی هستیم که به پوشش ۱۰۰ درصدی رسیدهایم.
آقای دکتر نمکی همچنین با اشاره به تحریمهای ظالمانه آمریکا در حوزه غذا ودارو گفت: این نشست فرصتی خواهد بود تا مظلومیت مردم کشور را برای تأمین غذا و دارو به گوش جهان برسانیم و جهانیان بدانند به رغم ادعای آمریکا که میگوید محدودیتی برای تأمین غذا و دارو برای کشور ایجاد نکرده، ما چه راههای غیر معمولی را برای فراهم کردن غذا و دارو طی میکنیم. همچنین در این راستا مدارک و مستندات حرفهایمان را در نشست ارائه خواهیم کرد.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: تا این لحظه اجازه نداده ایم هیچ بیماری از دسترسی به داروهای خاص از جمله بیماران تالاسمی، محروم شوند. اما مسیرهای تأمین دارو در شرایط تحریم، دشواریها و مشکلات خاص خود را دارد که تلاش کرده ایم از این مراحل عبور کنیم.
وی ادامه داد: باید از چند منظر به این نشست نگاه کرد؛ این نشست ویترینی برای نشان دادن فعالیتهای جمهوری اسلامی طی چند دهه اخیر است. باید بتوانیم دیگران را قانع کنیم که ملت ایران مظلوم واقع شده است و از طریق وزرای بهداشت حاضر در این اجلاس حرف خود را به گوش جهانیان برسانیم و از دیپلماسی سلامت استفاده کنیم.