پخش زنده
امروز: -
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران: ۶۰ درصد از اهداکنندگان خون به طور مستمر، اهدای خون میکنند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ آقای دکتر بشیر حاجی بیگی گفت: شاخص اهدای خون بانوان در ۶ ماهه اول امسال در کشور ۴ و ۲ دهم بوده است و استانهای لرستان، مرکزی، کردستان و سیستان و بلوچستان بالاترین میزان شاخص اهدای خون بانوان در کشور را داشته اند.
وی افزود: ۹۰ درصد از اهداکنندگان خون در کشور دارای گروه خونی مثبت و ۱۰ درصد دارای گروه خونی منفی هستند، البته شاخص اهدای مستمر خون اکنون در کشور حدود ۶۰ درصد است که به عبارت دیگر ۶۰ درصد از اهداکنندگان خون به طور مستمر، اهدای خون میکنند؛ اهداکننده مستمر به فردی اطلاق میشود که در طول سال حداقل ۲ بار موفق به اهدای خون شده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با اشاره به افزایش یک درصدی اهدای خون در تاسوعا و عاشورای حسینی نسبت به پارسال در کشور، ضمن تقدیر و تشکر از اهداکنندگان خون، گفت: نیاز به خون و فرآوردههای خونی مختص زمان خاصی نیست و این نیاز به صورت روزانه و همیشگی است.
آقای دکتر حاجی بیگی تعداد مراکز اهدای خون در کشور را ۱۷۸ مرکز عنوان کرد و افزود: استانهای فارس، خراسان رضوی، خوزستان، تهران و مازندران بیشترین مراکز اهدای خون را در سطح کشور دارند و استان فارس با ۱۴ مرکز، بیشترین میزان مراکز اهدای خون را در کشور دارد.
وی در خصوص وضعیت اهدای خون در ۶ ماهه اول امسال در کشور گفت: در این مدت یک میلیون و ۳۳۹ هزار و ۴۳۲ نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد، یک میلیون و ۵۱ هزار و ۲۹ واحد خون اهدا شده است و از این تعداد، ۴۳ هزار و ۴۶۴ واحد اهدای خون مربوط به بانوان بوده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران افزود: در ۶ ماه نخست امسال بیشترین میزان اهدای خون مربوط به استانهای تهران، فارس و خراسان رضوی بوده است و ۳۰ درصد از کل خونهای اهدایی در کشور در این ۳ استان، اهدا شده است، همچنین در این مدت میزان اهدای خون در استانهای چهارمحال و بختیاری، قزوین و خراسان شمالی نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد قابل توجهی داشته است.
وی گفت: بانوان استانهای چهارمحال و بختیاری، البرز و مرکزی در نیمه اول امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، اقبال بیشتری به اهدای خون داشته اند که قابل تقدیر است.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران افزود: در ۶ ماه اول امسال یک میلیون و ۸۲۴ هزار واحد خون و فرآورده شامل گلبول قرمز فشرده شده، پلاکت و پلاسمای خون در مراکز درمانی و بیمارستانی توزیع شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۳ درصد افزایش داشته است.