پخش زنده
امروز: -
دستگاه های اجرایی و فرمانداران دو ماه فرصت دارند تا فهرستی از نیازمندی ها و ظرفیت های قابل اجرا در 4 شهرستان مرزی را ارائه دهند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی ، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در نشست تبیین تفاهم نامه های مبادله شده در سفر معاون اول رئیس جمهور به خراسان جنوبی گفت: باید کمیته های چهارگانه در شهرستان های مرزی زیرکوه ، درمیان ، سربیشه و نهبندان در قالب تفاهم نامه طرح توسعه و ارتقاء مناطق محروم تشکیل شود.
میرجعفریان با بیان اینکه این کمیته ها به ریاست فرمانداران، دبیرخانه سازمان مدیریت و برنامه ریزی و همکاری صد درصدی دستگاه های مربوطه تشکیل خواهند شد افزود: باید در سند تنظیم شده از سوی فرمانداران و دستگاه های متولی تمامی ظرفیت ها و نیازمندی ها احصاء و تبدیل به طرح های قابل اجرا شوند.
وی گفت: حداکثر ظرف مدت دو هفته، کمیته های کاری مربوطه باید تشکیل شوند.
تفاهم نامه دوم که در این نشست، جزئیات آن مورد بررسی قرار گرفت مربوط به احداث هزار واحد گلخانه ای در خراسان جنوبی است که 700 هکتار در بخش شهرک های گلخانه ای، 150 هکتار بارگاه های زرشک، 100 هکتار مجتمع های دامی و 50 هکتار مربوط به مجتمع های شیلاتی است.
قوسی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: اعتبار این گلخانه ها 190 میلیارد تومان است که پس از ظرفیت سنجی، سهم هر شهرستان مشخص شده است و بدلیل تمرکز در تامین زیرساخت های آب، برق و گاز برای گلخانه ها، اولویت با ایجاد مجتمع است که امیدواریم به زودی صدور مجوزها و برگزاری دوره های آموزشی و ترویجی برای متقاضیان آغاز شود.
ایجاد اشتغال روستایی هم به عنوان یکی از دغدغه های مهم استان، در سفر معاون اول رئیس جمهور با انعقاد تفاهم نامه با صندوق کارآفرینی امید به آن پرداخته شد.
مدیرصندوق کارآفرینی امید استان گفت: 15 میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال در بخش های تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، پارچه بافی سنتی، بومگردی، گردشگری و بافت فرش برای بهبود فضای کسب و کار در مناطق کم برخوردار و روستایی پرداخت می شود.
در این نشست مقرر شد دستگاه های متولی عشایری، جهاد کشاورزی، صنعت و معدن و میراث فرهنگی فهرست متقاضیان را به این صندوق معرفی کنند.
زنگنه افزود: در بخش بومگردی و گردشگری و تراش سنگ های قیمتی در منطقه خور خوسف و سه قلعه سرایان نیز اولویت بندی ها صورت گرفته و اسامی معرفی شده اند.
رفع مشکل کم آبی در مناطق روستایی استان هم دیگر موضوعی بود که تفاهم نامه 460 میلیارد تومانی آن مورد بررسی قرار گرفت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گفت: این اعتبار برای تکمیل 33 مجتمع آبرسانی روستایی استان منعقد شد تا با تکمیل آن 300 روستا از آب پایدار روستایی بهره مند شوند.
میرجعفریان افزود: از 33 مجتمع آبرسانی 8 مجتمع تا پایان آذر تکمیل خواهد شد و تا دو یا سه سال آینده این تفاهم نامه به صورت کامل اجرا می شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار درباره انعقاد تفاهم نامه برپایی نمایشگاه ها هم گفت: برای معرفی توانمندی های روستائیان و عشایر استان باید با برپایی همایش ها ، جشنواره ها و نمایشگاه های منطقه ای فرصت فروش را برای مردم فراهم کرد.
میرجعفریان در رابطه با تفاهم نامه ای هم که ماه گذشته با بنیاد برکت منعقد شد افزود: اعتبار این تفاهم نامه 31 میلیارد تومان است که دستگاه های اجرایی باید هر چه زودتر وارد مرحله اجرایی شوند.
وی گفت: 33 مدرسه با 70 کلاس درس ، قنات ها ، آبرسانی به 23 روستا ، تکمیل 14 طرح بهداشت و درمان روستایی ، ایجاد واحدهای زیرساختی دیجیتالی صداوسیما برای 60 فرستنده، ساخت 700 واحد مسکن محرومان، تامین 11 تانکر آبرسان روستایی و کمک به تجهیز کتابخانه نهبندان به سیستم گرمایشی و سرمایشی از جمله اقدامات در این تفاهم نامه است.