پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، پیتر هاندکه نویسنده و نمایشنامهنویس اتریشی که اثارش به زبان های مختلفی از جمله فارسی ترجمه شده اند از سوی آکادمی سوئد برای آثار هنری موثر و اثرگذارش که با نبوغ زبانی، دست به کاوش در حواشی و مرزها و ریزهکاریهای تجربه انسانی زده است ؛جایزه ادبیات سال ۲۰۱۹ میلادی را بخود اختصاص داد.
این نویسنده ۷۶ ساله اتریشی که جزو نامزدهای اصلی نوبل امسال مطرح نبوده بود بعداز الفریده یلینک که در سال ۲۰۰۴ میلادی جایزه ادبیات نوبل را بخود اختصاص داده بود دومین اتریشی است که به جایزه ادبی نوبل دست پیدا می کند.
این نویسنده اتریشی که امروز به جایزه ادبیات نوبل دست یافته است ؛ در سال ۲۰۱۴میلادی خواستار برچیده شدن جایزه نوبل ادبیات شده بود و در ان زمان گفته بود که نوبل برای برنده آن "قدیسسازی دروغین" به همراه لحظهای توجه و شش صفحه خبر و گزارش در روزنامه به ارمغان میآورد.
هاندکه در سال ۱۹۴۲ میلادی در منطقه گرفین استان کرنتن متولد شد. وی در سن بیست و سه سالگی بعنوان دانشجوی حقوق دانشگاه گراتس اولین مقاله خود را در یک مجله منتشر کرد.
اندرس الوسون رییس کمیته اکادمی نوبل می گوید زمانی که خبر جایزه نوبل را به او اطلاع داده بود وی پاسخ داد که آیا این واقعیت دارد؟
پیتر هاندکه آثار متنوعی از رمان تا کارهای دراماتیک و فیلمنامه در کارنامه خود دارد. مشهورترین فیلمنامه هاندکه «زیر آسمان برلین» است که در همکاری با ویم وندرس نوشت و در نهایت یکی از آثار ماندگار تاریخ سینما شد.
«ترس دروازهبان از ضربه پنالتی»، «داستان کودکان»، «بر فراز دهکدهها»، «پیمودن دریاچه کنستانس»، «نامه کوتاه، وداع طولانی»، «ماجراهای مداد» و «زن چپدست» مهمترین کتابهای نوشته «پیتر هاندکه» هستند که جوایز متعدد و مهمی چون جایزه «گئورگ بوشنر» (۱۹۷۳) و جایزه «فرانتس کافکا» در سلا ۲۰۰۹ را برای به او به ارمغان آوردهاند. او در سال ۲۰۰۴ نیز جایزه بینالمللی «ایبسن» را برای نمایشنامهنویسی دریافت کرده ااست.