به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما ،مرکز فارس ،نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد برگزار شد، گفت: نگاه ما این است که از حرم سوم تا تختجمشید را در یک نگاه گردشگرانه میتوان دید که اگر بخواهیم کاری را در این راستا انجام دهیم چون تصمیمگیریها گاهی از سطح استان فراتر است، باید این رویکرد هم در یک سطح ملی ارائه شود.
آیت الله دژکام با بیان اینکه مسئله هفت آبان به عنوان یک دغدغه برای همه و بیش از بقیه برای استان فارس مطرح است، گفت: این موضوع گاهی مسائلی را برای فارس به وجود آورده که حتی به عنوان یک مسئله امنیتی استان را درگیر کرده است، در حالی که این مشکل یک ریشه فرهنگی دارد که بایستی با یک راهکار فرهنگی به سراغ آن برویم.
وی با بیان اینکه استان فارس سابقه طولانی از نظر تمدنی دارد، گفت: همین امر سبب شده که با یک کثرت واقعی از فرهنگهای مختلف از پیش از اسلام تا بعد از آن روبهرو باشد علاوه بر آن وجود محورهای تاریخی و باستانی در این استان سبب شده که طرفداران نگاههای مختلف در این استان به وجود میآید در کنار همه اینها استان فارس میزبان ادیان مختلف با پیروان آنها است.
امام جمعه شیراز افزود: اگر با یک دید انحصارگرایانه به این قضایا نگاه شود، هرکدام از این گرایشهای فرهنگی و مذهبی با تسلط و تعصب نسبت به دیدگاه خود رفتار میکنند که نتیجه آن یک تقابل شدید بین ادیان است و مشکلاتی برای استان به وجود میآورد.
وی اظهارداشت: اگر بخواهیم به نوعی هویت اسلامی ایرانی را تعریف کنیم باید بتوانیم این دو بخش را به خوبی با هم مرتبط کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه با استقبال از نظریه نماینده، ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز گفت:آیت الله دژکام افق تازهای در حوزه مسائل فرهنگی گشودند و این که میتوان در حوزه استانی نظریههای راهبردی فرهنگی که ناظر به توسعه استان باشد را در پیش گرفت.
سید عباس صالحی بهرهگیری از نظریههای فرهنگی را در پیشبرد امور موثر خواند و گفت: گاه در موضوعی در یک استان ابهام یا فقر نظریه است و بسیاری از اختلاف دیدگاهها به خاطر این است که نظریهای راهبردی نیامده است که بتواند جهت را مشخص کند.
وی با اشاره به پیشینه تمدنی استان فارس گفت: به واسطه سابقه تاریخی، فارس و ایران مانند دو کلمه مترادف به نظر میآیند و با این سابقه طولانی از هخامنشیان تا امروز ما دچار فقر نظریه راهبردی هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که در اثر ابهام و فقدان نظریه، از سرناچاری با گذشته مماشات میکنیم و گاه دوران قبل از اسلام را انکار میکنیم و از کنار آن میگذریم یا نگاه سوم، نگاه آیت الله دژکام است که با ارائه نظریه راهبردی کلید حل معما را پیدا کنیم.
وی با اشاره به طرح عنوان نظریه امام جمعه شیراز با موضوع نظریه "مدل کثرتگرایانه غیر فروکاهشی" وی گفت: این ایدهای است که میتوان با آن همراهی کرد و حتی میتوان واژه "شبکهای " را نیز به عنوان این نظریه افزود.
صالحی در تبیین این موضوع گفت: نور اتم، نوری است که خود نور اتم است، اما تفسیرهایش میتواند از نورهای قبل باشد؛ گذشته این نور میتواند به تفسیر این نور بیاید و اینجا ما در یک شبکه فرار داریم که به کمک هم میآید.
وی ادامه داد: ما این موضوع را نه تنها از سر ناچاری نمیپذیریم بلکه آن را در مقام تفسیر نور اتم نیز به خدمت میگیریم و این موضوع، نتیجه راهبردی برای حرکتهای بعدی دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: یکی از کارهای شورای فرهنگ عمومی باید حرکت به سمت نظریههای راهبردی باشد و این موضوع در سخنان امام جمعه شیراز بود که این نظریهها برای توسعه به کمک استان بیاید و این مساله از فعالیتهای ریشهای و اساسی است که باید در دستور کار شورای فرهنگ عمومی باشد.
برخی افراد با اعتقاد به این که هفتم آبان همزمان با سالروز ورود پیروزمندانه کوروش به بابِل و نگارش منشور حقوق بشر در پی این رویداد تاریخی است، این روز را به نام روز کوروش گرامی میدارند. در همینحال، برخی نیز این روز را فاقد اصالت تاریخی و نشات گرفته از آن سوی مرزها میدانند.
آرامگاه کوروش بنیانگذار حکومت هخامنشی از آثار مجموعه میراث جهانی پاسارگاد در فاصله حدود ۱۳۰ کیلومتری شمال شیراز واقع است.