بسته سلامت ؛
پیشگیری از سرماخوردگی با کمک تغذیه سالم
با تغذیه سالم می توان بدن را تقویت کرد و در برابر سرماخوردگی مصون ماند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: تامین آب بدن، غذاهای بر پایه گیاهان، پروبیوتیک ها، فعالیت بدنی و ویتامینها و مواد معدنی از نکات مهم در پیشگیری از سرماخوردگی هستند.
محمدجعفر دهزاد: کم آبی بدن، به ویژه در نواحی با آب و هوای خشک باعث میشود مخاط بدن عملکرد خوب خود را نداشته باشد؛ بنابراین باید با تامین آب کافی برای بدن لایههای مخاطی (موکوز) را آماده نگاه داشت تا بتوانند به بهترین شکل از ورود ویروسها و باکتریها به بدن جلوگیری کنند.
وی گفت: این که چه مقدار آب روزانه برای بدن ما مناسب است، بسته به وزن و انرژی مصرفی و شرایط بدنی متفاوت است. به طور میانگین برای یک فرد در شرایط طبیعی، نوشیدن روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب توصیه میشود. البته ممکن است برای هر فرد، بیشتر یا کمتر باشد.
این کارشناس ارشد تغذیه ادامه داد: باید رژیم غذایی خود را سرشار از سبزی، میوه و غلات کامل کنیم تا هم سیستم ایمنی بدن تقویت شود و هم با دریافت آنتی اکسیدانها و فیتونوترینتهای متنوع و کافی توان مقاومت و مبارزه بدن افزایش یابد. بروکلی، پیاز قرمز، انگور، جو و جو دوسر و چای مثالهای خوبی برای این موارد هستند. در طول روز دست کم مصرف هفت واحد از سبزیها و میوهها با کمک مشاوران تغذیه، مفید است.
دهزاد اضافه کرد: بر اساس تحقیقات جدید، مصرف پروبیوتیکها با تعدیل باکتریهای مفید روده، میتواند از ورود باکتریها و عوامل بیماری زا به بدن تا حدود زیادی پیشگیری کند.
این کارشناس ارشد تغذیه افزود: ماستهای پروبیوتیک، محصولات بر پایه کفیر و یا مکملهای پروبیوتیکی موجود در داروخانهها (با مشورت پزشک یا متخصص تغذیه) میتواند کمک کننده باشد.