رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور:
تدوین بودجه جاری ۹۹ بدون وابستگی به نفت
نخستین بار، بودجه جاری پیشنهادی سال آینده بدون وابستگی به فروش نفت بسته شده است
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در تشریح ویژگیهای بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور گفت: نخستین بار، بودجه جاری پیشنهادی سال آینده بدون وابستگی به فروش نفت بسته شده است و حتی ریالی از فروش نفت در بودجه جاری سال ۹۹ هزینه نخواهد شد.
آقای محمدباقر نوبخت افزود: بودجه سال ۹۹ در چارچوب طرح اصلاح ساختار بودجه کشور تهیه شده و هم منابع، و هم مصارف بودجه سال آینده، بر اساس اصلاحات مدنظر طرح اصلاح ساختار لحاظ شده است.
وی گفت: منابع بودجه سال آینده، کمترین وابستگی به نفت را دارد و در بودجه جاری مطلقا وابستگی به نفت وجود ندارد و منابع درآمدی حاصل از فروش نفت، صرف تملک داراییهای سرمایهای و طرحهای عمرانی خواهد شد.
آقای نوبخت افزود: برای جبران حذف سهم نفت از بودجه جاری، سه منبع جایگزین پیش بینی شده است که یکی از آنها جبران از محل یارانههای پنهان حاملهای انرژی و انواع سوخت و دیگری مالیات و منبع سوم مولد سازی داراییهای دولتی است.
وی تصریح کرد: در بخش مالیاتی نیز مالیات بخشهای تولیدی تقلیل خواهد یافت اما پایههای جدید مالیاتی نظیر مالیات بر عایدی سرمایه تعریف میشود و بخشی از معافیتهای مالیاتی که الان وجود دارد حذف خواهد شد ضمن اینکه در بخش مولد سازی داراییهای دولت، از محل مولد سازی ۷ میلیون میلیارد تومان موجود، بخشی از منابع ناشی از حذف نفت در بودجه جاری جبران خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: در بخش هزینهها هم، کمیته ویژهای در نظر گرفته شده است که هزینههای موجود را بررسی کند که آیا حتما باید توسط دولت اجرا شود یا خیر؟ و آیا نمیتوان از توان بخش غیردولتی در این بخش استفاده کرد؟
وی همچنین اصلاح و تمرکز بخشی به اجرای سیاستها را یکی از بخشهای مهم بودجه سال آینده دانست و گفت : هم اکنون در بودجههای سنواتی، هزار ردیف - دستگاه و ۹ هزار برنامه - ردیف وجود دارد که تلاش کرده ایم دستگاههای سیاستگذار از هزار به کمتر از ۱۰۰ دستگاه برسند و مثلا در بخش درمان که دستگاههای زیادی خودشان هم سیاستگذار و هم مجری هستند، در سال آینده یک دستگاه سیاستگذار نهایی و سایر دستگاهها مجری این سیاستها باشند.
آقای نوبخت اضافه کرد: همچنین تلاش میکنیم همزمان با ابلاغ بودجه، موافقتنامههای آن، بین دستگاههای سیاستگذار و مجری با سازمان برنامه و بودجه مبادله شود و به تاخیر نیافتد و برای اطلاع نمایندگان مجلس نیز، سند اجرایی بودجه به مجلس تحویل خواهد شد.
وی نوع بودجه سال آینده را بودجه ریزی غلطان و برای دو سال آینده اعلام کرد و گفت: بودجه سال آینده بصورت دو سالانه و همراه بودجه سال ۱۴۰۰ تقدیم خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین ادامه داد: بر اساس پیشنهاد سازمان برنامه، با توجه به کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه، افزایش حدود ۱۵ درصدی در حقوق بازنشستگان و کارکنان دولت خواهیم داشت که البته در حقوقهای پایین، این افزایش از ۲۰ در صد هم فراتر خواهد رفت ضمن اینکه این افزایش، باید به تصویب دولت و مجلس شورای اسلامی هم برسد.