به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، اجرای طرح آهن یاری و مکمل یاری ویتامین دی از امروز با مشارک دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در مدارس استان آغاز شده است.
معاون پرورشی اداره کل آموزش و پرورش استان گفت:طرح آهن یاری و مکمل یاری ویتامین دی ویژه مدارس دخترانه دوره اول و دوم متوسطه است که در استان 44 هزار و 850دانش آموز مشمول این طرح هستند .
فتحی افزود: امسال علاوه بر مدارس دخترانه این طرح برای نخستین بار در مدارس شبانه روزی اول و دوم متوسطه پسران نیز اجرایی می شود.
وی گفت: طرح مکمل یاری ویتامین دی هم برای دانش آموزان متوسطه اول و دوم دختران و پسران اجرا می شود که 90 هزار دانش آموزان تحت پوشش این طرح هستند.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز گفت: بر اساس بررسی ریز مغذی ها در سال 91 در اقلیم هفت استان از جمله بوشهر، هرمزگان و خوزستان درصد کم خونی در زنان باردار 29 درصد ،در کودکان 15 تا 23ماهه 28 درصد و در نوجوانان و کودکان 6 ساله 18 درصد است .
نظری افزود: بیش از ده سال است که این طرح در مدارس دخترانه استان اجرا می شود. با اجرای این طرح هر هفته یک قرص در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد که مدت 16 هفته و در مجموع 4 ماه باید استفاده شود .
وی گفت :کمبود آهن باعث خستگی زود رس، رنگ پریدگی، سیاهی چشم هنگام برخاستن، کاهش توان بدنی و افزایش احتمال ابتلا به بیماری ها و افت تحصیلی می شود.
نظری افزود: مرغ، ماهی ، گوشت قرمز، جگر، حبوبات و خشکبار از جمله مواد مغذی سرشار از آهن است.
وی گفت: کمبود ویتامین دی نیز از دیگر مواردی است که باید به آن توجه کرد در حال حاضر 92درصد زنان باردار، 36 درصد کودکان 15 تا 23 ماهه، 75 درصد کودکان 6 ساله، 71 درصد نوجوانان و 68 درصد بزرگسالان کمبود ویتامین دی دارند .
نظری افزود:مصرف ویتامین دی در پیشگیری از دیابت، بیماری های قلبی عروقی، ام اس، پوکی استخوان، راشیتیسم و برخی سرطان ها پیشگیری می کند.
وی گفت: ماهی های چرب چون سالمون، زرده تخم مرغ، لبنیات و روغن کبدماهی از منابع غنی ویتامین دی هستند.
نظری افزود: مصرف ویتامین دی به مدت 9 ماه برای دانش آموزان و هرماه یک عدد توصیه شده است.