پخش زنده
امروز: -
دبیر اجرایی نوزدهمین کنگره بین المللی انجمن علمی پریودونتولوژی ایران : طول عمر مفید ایمپلنتهای دندانی ۱۰تا ۱۲ سال است، ولی بهداشت دهان و دندان میتواند این زمان را افزایش دهد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر امیرحسین نگارش در نوزدهمین کنگره بین المللی انجمن پریودنتولوژی ایران افزود: محور اصلی نوزدهمین کنگره انجمن پریودنتولوژی (جراحی لثه) ایران موضوعات نوین تشخیصی و درمانی مرتبط با حفظ نسوج اطراف دندان و روشهای جدید ایمپلنت دندان است.
این متخصص جراحی لثه با اشاره به اینکه بهداشت فردی دهان، دندان و بویژه ایمپلنت مهمترین نکته در افزایش طول عمر آن محسوب میشود اضافه کرد: داشتن دندانهای جدید موجب شده است تا اغلب بیماران تصور کنند این درمان دائم و بدون شکست است، ولی باید هشدار داد که در صورت رعایت نکردن توصیهها و بهداشت، امکان شکست درمان قطعی خواهد بود.
دبیر اجرایی نوزدهمین کنگره بین المللی انجمن علمی پریودونتولوژی ایران گفت: ایمپلنتی ارزشمند است که بتواند سالیان سال کارایی داشته باشد و شرط مهم این رخداد، سالم نگهداشتن بافت اطراف دندان و ایمپلنت با رعایت بهداشت است.
وی با اشاره به اینکه امروزه روشهای مختلفی در جراحی ابداع شده است که میتواند آسیبها را در نخستین فرصت ممکن مدیریت کند افزود: استادان مجرب داخلی و خارجی در کنگره امسال درخصوص تکنیکهای نوین جراحی استخوان و بافت نرم اطراف آن (لثه) سخنرانی خواهند کرد.
نگارش تصریح کرد: طول عمر مفید ایمپلنتهای دندانی ۱۰ تا ۱۲ سال است، ولی بهداشت دهان و دندان میتواند این زمان را افزایش دهد.
دکتر نگارش گفت: وظیفه ما دندانپزشکان و ایمپلنتولوژیستها تذکر وآموزش نکات کلیدی بهداشت ایمپلنت به هموطنان است بدین منظور معاینه منظم هر ۳ تا ۶ ماه یکبار پس از عمل کاشت دندان (ایمپلنت) توصیه میشود.
وی گفت: با روشهای غیر جراحی مانند استفاده صحیح از نخ دندان، مسواک و دهان شویه میتوان طول عمر و موفقیت درمان با ایمپلنت را افزایش داد.
این جراح دندانپزشک متخصص لثه با بیان اینکه بهترین مسواک، نوع نرم است که نسوج اطراف را سالم نگه میدارد تاکید کرد: پلاک میکروبی پایه و اساس آسیب به بافتهای لثه و دندان است بدین ترتیب مسواک زدن از نکات کلیدی محسوب میشود که از پلاک میکروبی اطراف دندان و ایمپلنت پیشگیری میکند.
وی گفت: نواحی بین دندانی و بین ایمپلنت اولین جایی است که دچار آسیب میشود پس باید همیشه از نخ مناسب دندان و مسواک بین دندانی استفاده کرد.
نگارش درخصوص بازار تجاری حاکم بر ایمپلنت گفت: اغلب ایمپلنتهایی که پزشکان در ایران استفاده میکنند از نوع خوب بوده و باید اذعان کرد که نوع روش جراحی نیز میتواند در کنار آموزش بهداشت فردی موجب موفقیت درمان شود.
وی افزود: استانداردهای بالای دانشکدههای دندانپزشکی و سطح آموزش در ایران در حیطه جراحی لثه و ایمپلنت وجود دارد به گونهای که امروزه میان دانشکدههای مختلف تحقیقات وسیعی در خصوص پیوندهای استخوانی و بهره گیری از سلولهای بنیادین در جریان است.
نقش ۵۰ درصدی رعایت بهداشت دهان و دندان در کاهش مراجعه به پزشک
آقای دکتر حسن سمیاری رییس نوزدهمین همایش بین المللی انجمن پریودونتولوژی ایران نیز در حاشیه این همایش گفت: نقش پزشک و بیمار در حفظ سلامت دهان و دندان هر کدام ۵۰ درصد است.
آقای دکتر حسن سمیاری افزود: نوزدهمین همایش انجمن علمی پریودونتولوژی ایران دوسالانه است و ویژگی امسال این همایش نسبت به دورههای قبل ارایه دستاوردهای علمی متناسب با تکنولوژی روز جهان است.
وی با اشاره به اینکه سعی کردیم از مرحله ثبت نام تا پوستر حتی مباحث علمی همکاران را ارایه دهیم گفت: در افتتاحیه همایش امسال از بزرگان و پیشکسوتان رشته تخصصی پریودونتولوژی قدردانی خواهد شد و نخستین تونومنت (المپیاد) دانشجویی و رزیدنتی این رشته نیز در این همایش برگزار میشود که اقدام مثبت و مؤثری در سنجش علمی همکاران است.
آقای دکتر سمیاری ادامه داد: اگرچه این همایش اهداف علمی را دنبال میکند، اما در حاشیه آن به مباحث بهداشتی برای ارتقا دانش سلامت جامعه پرداخته شده است.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه در سلامت دهان و دندان نقش پزشک و بیمار ۵۰ درصد است ادامه داد: اطلاع و آگاهی بیماران از مسایل بهداشتی زمینه ساز پیشگیری از مشکلات این حوزه و کاهش مراجعات به پزشک است.
رییس نوزدهمین همایش بین المللی پریودونتولوژی ادامه داد: پیشنهاد ما این است که بیمهها و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی همانطور که هزینه عینک را به بیمار میدهد با تأمین هزینه تجهیزات دندانپزشکی زمینه دسترسی بیماران به خدمات دندانپزشکی را بیشتر کند.
آقای دکتر سمیاری گفت: همکاران انجمن پریودونتولوژی (جراحی لثه و بافت نسج اطراف آن) به مناسبت همایش حدود ۳هزار وسایل کمکی بهداشت دهان و دندان را به مناطق سیل زده از جمله کرمانشاه برده و این یکی از دستاوردهای همایش برای ارتقاء سلامت جامعه است.
وی در پایان افزود: دندانپزشکی ایران در منطقه وضعیت بسیار خوبی دارد و حتی از کشورهایی، چون استرالیا و کانادا بیمارانی به کشور ما میآیند و این نشان دهنده خدمات ایمن و مطمئن در کشور است.